Rauhallista itsenäisyyspäivää

Lahden Paikan työntekijät toivottavat rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.

Torstaina 7.12. Kierrätyskeskus Patinassa on esillä suomalaista taidetta ja muotoilua. Kahvitarjoilu klo 9-16. Tervetuloa!

Ongelmia sähköpostijärjestelmässä!

Meillä on eilen ja tänään ollut mittavia ongelmia sähköpostijärjestelmämme kanssa. Vikaa selvitetään. Kiireellisissä asioissa turvaudu puhelimeen, numeromme löytyvät yhteystietosivultamme, http://www.lahdenpaikka.fi/yhteystiedot/

 

Kierrätysjoulu

Joulu on kodin sisustamisen ja koristelun aikaa. Monella herää myös askarteluinto joulun lähestyessä. Kaiken ei tarvitse kuitenkaan olla uutta. Kierrättämällä voi antaa toisen arvottomaksi kokemalle tavaralle uuden arvon, jopa vuosiksi. Kierrätetyt joulutavarat ovat myös edullisia, säästävät luonnonvaroja ja vähentävät tuotannossa sekä kuljetuksessa syntyviä päästöjä.

Lahden Paikan kaikissa kierrätysyksiköissä on aloitettu joulutavaroiden myynti. Valikoima vaihtelee myymälöittäin ja uusia tavaroita lisätään päivittäin. Kierrätyskeskus Patinassa on runsas valikoima koristeita ja askartelutarvikkeita. KierrätysPaikka Hollolassa on kierrätystavaran lisäksi ihastuttava pajamyymälä joulutuotteineen. KierrätysPaikka Kujalasta löytyy tavaroita aidosti periaatteella ”toisen roska on toisen aarre”.
Kierrätyksen väki toivottaa teidät tervetulleiksi tekemään vastuullisia jouluostoksia!

Kierrätyskeskus Patina
Jalkarannantie 20
ma-pe 9-17, la 10-17

KierrätysPaikka Hollola
Koneharjunkatu 1
ma-pe 9-17

KierrätysPaikka Kujala
Sapelikatu 7
ma-pe 9-17

Kasvun Paikka

Lahden Työn Paikka Oy:n yksi pitkäikäisimmistä tuotantoaloista on metalli. Työpajallamme palvelemme monipuolisesti metallialan yrityksiä lanka-, putki- ja levytuotteiden valmistajana. Ydinosaamiseemme kuuluu langan taivutus ja hitsaaminen tuotteiksi, putkien taivutus, levyn leikkaus ja särmäys sekä erilaiset puristintyöt.

”Kansainvälisillä markkinoilla näkyvä metallialan noususuhdanne heijastuu myös meidän toimintaamme” kertoo metalliliiketoiminnasta vastaava kehittämispäällikkö Ensio Sipilä. ”Suurimmat päämiehemme ovat kansainvälisillä markkinoilla toimivia vientiyrityksiä ja heidän kasvunsa näkyy myös kasvuna meillä. Volyymimme kasvun taustalla on lisäksi aktiivinen uusasiakashankintamme” jatkaa Sipilä.

Ensio kertoo, että vuonna 2017 metalliyksikön liikevaihto tulee kasvamaan jopa 40 % ja kasvua on odotettavissa myös ensi vuodelle. ”Kasvun myötä voimme tarjota yhä useammalle työttömälle mahdollisuuden määräaikaiseen työhön ja sitä kautta väylän työllistyä pysyvästi avoimille työmarkkinoille. Uudet toimeksiannot takaavat sen, että valmentautujamme pääsevät tekemään monipuolisisesti erilaisia työtehtäviä ja kartuttamaan osaamistaan.”

Positiivisista näkymistä johtuen Lahden Työn Paikka Oy on palkkaamassa vastaavaa työvalmentajaa metallialan työnjohdollisiin tehtäviin vakituiseen työsuhteen. ”Toivomme löytävämme ihmisläheisestä työstä innostuneen metallialan osaajan kehittämään toimintaa yhdessä meidän kanssamme” toteaa Ensio haastattelun lopuksi.

JHL:n puheenjohtajavierailu

Maanantaina 9.10.2017 yrityksemme sai erittäin arvovaltaisia vieraita kun JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, neuvottelupäällikkö Mari Keturi ja aluetoimitsija Esko Tattari vierailivat yrityksessämme.

Tutustumiskäynnin aluksi toimitusjohtaja Pekka Kotiaho esitteli vieraille Lahden Työn Paikka Oy:n toimintaa. Esittelyn jälkeen kiersimme tutustumassa Kiveriön työvalmennusyksikössä tehtäviin töihin ja tuotteisiin työpajapäällikkö Esa Heiskasen johdolla. Puheenjohtaja Niemi-Laine ihasteli erityisesti sitä, kuinka kauan yksikössä on työskennelty yhtäjaksoisesti ilman tapaturmia (9.10.2017 yhteensä 689 päivää).

Vierailukäynnin lopuksi keskustelimme vielä työmarkkinatilanteesta, työn tekemiseen liittyvistä muutoksista ja siitä, miten järjestelmät eivät riittävästi huomioi näitä muutoksia. Vierailu oli kaikin puolin antoisa ja sen myötä heräsi hedelmällistä keskustelua. Vierailun isäntänä ja mahdollistajana toimi Lahden Työn Paikka Oy:n JHL:n pääluottamusmies Jari Hartman.

Tervehdys Huipputekijä -hankkeesta!

Olen Heidi Peijari ja uusimpia tulokkaita Lahden Paikka Oy:ssä. Toimin projektipäällikkönä syyskuussa alkaneessa Huipputekijä –hankkeessa, jonka tavoitteet tukevat perustehtäväämme erinomaisesti. Hankkeen tarkoituksena on kehittää uusi malli työllistymisen edistämiseksi yhteistyössä yritysten ja koulutuksen järjestäjän kanssa. Kunnianhimoinen tavoitteemme on tehdä mallistamme myös valtakunnallinen. On hienoa päästä vaikuttamaan näin sekä alueemme että koko Suomen hyvinvointiin!

Eväitä työhöni tuo pitkä työkokemukseni nuorten ja aikuisten yrittäjyys- ja työelämätaitojen kehittämistehtävissä niin Päijät-Hämeessä kuin kansallisellakin tasolla.  Hanketoiminta on minulle myös erittäin tuttua ja koen hankkeet oivaksi työkaluksi olla kehittämässä uusia toimintatapoja ja malleja.

Työtehtävääni toteutan tiiviissä yhteistyössä Lahden Paikan henkilöstön kanssa. Tärkeitä yhteistyökumppaneita yritysten ja koulutuksen järjestäjän lisäksi ovat myös muut työllistymistä edistävät tahot.  Tärkeää on, että kaikki toimijat, joita hanke koskettaa, pääsevät osallisiksi tai vaikuttamaan.

Lisätietoa hankkeestamme voit lukea oheisesta linkistä Huipputekijöitä ja vastuunkantajia .

Tapaamisiin!

 

Yhteistyöterveisin,

 

Heidi Peijari

projektipäällikkö, Huipputekijä -hanke

 

Yhteystiedot: heidi.peijari[at]lahdenpaikka.fi, puh. 044 708 1555.

KierrätysPaikka Hollolan avajaiset 2.10.

KierrätysPaikka Hollola avataan maanantaina 2.10. klo 9 osoitteessa Koneharjunkatu 1. Tarjolla kahvia ja pullaa. Tervetuloa!

Vaikka paikka on uusi, niin nimi ja aukioloajat pysyvät samoina. KierrätysPaikka Hollolan myymälä ja käyttökelpoisen tavaran vastaanotto ovat auki arkisin klo 9-17. Kuljetuspalveluita on tarjolla kuukausittain. Myöhemmin avataan myös uusiotuotteiden pajamyymälä ja sähköinen tuotekuvasto. Tule tykkäämään meitä facebook-sivuillemme.

KierrätysPaikka Hollola
Koneharjunkatu 1, Lahti
Avoinna ma-pe klo 9-17
044 708 1701

 

 

KierrätysPaikka Hollola muuttaa

KierrätysPaikka Hollola sulkee ovensa Mursketiellä ensi viikolla (vko38) ja muuttokuormat siirtyvät Koneharjunkatu 1:seen. Vanhan ja uuden sijaintipaikan välillä on matkaa vain 1,5 km. Muuton myötä Lahden Paikan kaksi valmennusyksikköä saadaan saman katon alle; teollisuuden alihankintapalveluita tarjoava yksikkö ja kuluttajapalveluita tarjoava yksikkö. Jatkossa pystymme tarjoamaan työvalmennuksessa monipuolisempia työtehtäviä ja mahdollisuutta kokeilla erilaisia töitä valmennusjakson aikana.

KierrätysPaikka Hollola avaa kierrätysmyymälän ja tavaran vastaanoton Koneharjunkatu 1:ssä viikolla 39. Avajaisten ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Perjantaihin 15.9. saakka on vanhassa paikassa, Mursketie 1, muuttoale . Kaikki tavarat myydään -70 %. Tervetuloa ostoksille!

 

Ollaan yhteyksissä!

Moikka!

Olen Marjut Jalo ja aloittanut yksilövalmentajan työtehtävissä Lahden Työn Paikka Oy:llä elokuun alussa. Varsinaisesta valmennustyöstä minulla on vajaan kolmen vuoden kokemus Uudenmaan alueelta. Työhistoriaani kuuluvat myös laaja-alaiset hotelli-, ravintola-, kaupan- ja koulutusalan työtehtävät. Yrittäjyyskin on minulle tuttu konsepti. Kokemusta on siis kertynyt monipuolisesti, ja urallani olen kohdannut monenlaisia haasteita laidasta laitaan.

Olen perheellinen, avoin ja sosiaalinen paljasjalkainen lahtelainen. Ihmisten kanssa toimiminen kuuluu vahvuuksiini ja vuosikymmenien kokemuksen ansiosta osaan hoitaa erilaisia asiakkaita ja tilanteita niiden vaatimalla tavalla. Minulla on vahva halu auttaa, rohkaista, kannustaa ja tukea, joten uskon, että tämän hetken tietojani, taitojani ja kokemuksiani sekä omaa persoonaani hyväksi käyttäen tulen viihtymään erittäin hyvin Lahden Työn Paikka Oy:n moniosaajien porukassa. Ensisijainen työpisteeni tulee sijaitsemaan Patinassa.

Ollaan yhteyksissä! Ystävällisin terveisin,

Marjut
044 708 1647
marjut.jalo@lahdenpaikka.fi 

Kierrätysmuotisuunnittelija, refashionista Arja tekee ihmeitä

Vaatetusalan artesaani Arja Ulmanen Lahdesta lähti opiskelemaan visuaalista markkinointia oppiakseen lisää vaatteiden esille laitosta. Jo vaatetusalaa opiskellessaan Patinan kierrätysmyymälä oli tullut Arjalle tutuksi ehtymättömänä materiaalivarastona. Nyt Arja on palannut Patinaan ja työstää kiivaasti opintoihinsa liittyviä näyttöjä eikä kyseessä olekaan mikään ihan pieni projekti!

Refashionista Arja valmistelee Ympäristöviikolle (18.–24.9.2017) kierrätysmuotiin liittyvää somistusta ja osastoa Patinan myymälään sekä muotinäytöstä lauantaina 23.9 järjestettävään Ympäristöviikon Ympäristökylä-tapahtumaan. Näitä tapahtumia ja luomiaan vaatemallistoja varten Arja on tehnyt mittavan materiaalinkeruu-urakan, onneksi Patinassa on mistä valita.

Arja uppoutuneena materiaalivuorien keskelle

Arja lupautui antamaan meille hukan esimakua siitä, mitä tuleman pitää ja esitteli joitakin mallistoonsa kuuluvia tuotteita.

”Ensinnäkin kannustan kaikkia ihmisiä tuunaamaan vaatteita. Pienellä rahalla ja vaivalla saat yksilölliset ja suuri sinulle sopivat vaatteet ja asusteet. Tuunaamaalla vaatteitasi voit tuoda itsesi esiin juuri niitä puolia, joihin haluat muiden kiinnittävän huomiota ja samalla tuntea oman olosi viihtyisäksi ja mukavaksi. Kukapa ei haluaisi tuntea itseään kauniiksi?” sanoo Arja.

Erilaisia yksilöllisiä tuunattuja vaatteita

Kierrätysmuotisuunnittelija Arja on taiteessaan hyödyntänyt myös kierrätykseen lahjoitettuja kodintekstiilejä ja luonut mm. kokonaisen kaavoitetun verhomekkomalliston. ”Syvennyn ensin kankaaseen ja mietin, millaisen fiiliksen se tuo. Syntyvä fiilis ohjaa sitä, millainen mekko mistäkin verhokankaasta syntyy” kuvailee Arja suunnittelutyötään.

Muodin tekeminen uuden luominen ei aina edellytä sitä, että pitäisi osata ommella tai olla muuten käsistään taitava. Tästä hyvä esimerkki on Arjan kantaa ottava Flanellipaita -mallisto, jossa vaatteisiin on geelimäisellä Kloritella tuunattu lauseita.  Pukeutumisellamme viestimme aina jotakin, sen voi tehdä myös selkokielellä. Arjan mallistoja ja tuunaamia asukokonaisuuksia pääset ihastelemaan myös Kätevä & Tekevä -messuilla marraskuussa. Tuotteiden suunnittelun ja valmistuksen jälkeen Arjan seuraava askel onkin miettiä, miten tuotteiden myynti hoidetaan. Kiinnostuneita ostajia varmasti löytyy!