Raksa 2017 – tavataan siellä

Olemme mukana Raksa 2017 tapahtumassa 17.-19.3. Lahden Työn Paikka Oy:n osaston löydät E-hallista. Tule tutustumaan tuote- ja palvelutarjontaamme.
Osastollamme voit askarrella pääsiäiskoristeen, ostaa kivoja kierrätystuotteita, osallistua rakennustarvikekierrätykseen liittyvä kyselyyn ja arvontaan.

Nähdään Raksassa!

 

Tuotekehitystä ja tuotteistamista

”Jos lähdetään tekemään tuotetta myyntiin, on lähdettävä liikkeelle kysyntä edellä.” Tällaisia asioita käsiteltiin Lahden Työn Paikka Oy:n ja Nauha ry:n yhteisessä tuotekehitys- ja tuotteistamistyöpajassa, joka pidettiin Kierrätyskeskus Patinassa maanantaina 30.1.2017.

Ideointityöpajamme vetäjänä toimi muotoilija Marianne Valola, joka oman esimerkkinsä kautta kannusti ihmisiä rohkeasti puhaltamaan ideoita lentoon ja viemään niitä yhdessä eteenpäin. Marianne luotsasi työpajaan osallistuneita rohkeasti kertomaan itsestään, omasta osaamisestaan ja kiinnostuksen kohteistaan. Yhteistä ideointirakennetta hyödyntäen päivän aikana saatiin mallinnettua loistavia ideoita älyjääkaapista yksinäisyydestä kärsivien lemmikkieläinten viihdytyskeskukseen.

Vaikka Marianne kertoikin uuden idean kehittelyn voivan alussa muistuttaa pimeässä haparointia, voidaan systemaattisella ja suunnitelmallisella työskentelyllä pienestä idean häivähdyksestä jalostaa myytävä tuote. Mariannen sanoin; ”Tunne tuottaa lisäarvoa”.

KierrätysPaikkoja on kohta kaksi

Lahden Työn Paikka Oy avaa kaksi kierrätysyksikköä helmikuussa: KierrätysPaikka Kujala ja KierrätysPaikka Hollola.

Keskiviikkona 8.2. avataan KierrätysPaikka Kujalaan pieni varastomyymälä. Kujalassa KierrätysPaikka on toiminut viime kesästä lähtien ehjän, puhtaan ja käyttökelpoisen tavaran vastaanottopisteenä Jäteasema Pillerin yhteydessä. Nyt avattavassa varastomyymälässä myydään kierrätystavaraa monipuolisesti; huonekaluja, polkupyöriä, rakennustarvikkeita, monenlaisia varaosia. Sisustusesineet, astiat ja tekstiilit siirretään myytäväksi Kierrätyskeskus Patinaan. KierrätysPaikka Kujalan toiminnan tavoitteena on olla täyden palvelun kierrätyspaikka yhteistyössä Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n kanssa. Samalla kun tuot jätteesi Jäteasema Pillerille, niin voit tuoda käyttökelpoisen tavaran kiertoon.

Keskiviikkona 15.2. avataan KierrätysPaikka Hollola, jossa on sekä tavaran vastaanotto että myymälä. KierrätysPaikka Hollolan myymälässä on tarjolla kaikkea kodin kalustamiseen ja sisustamiseen sekä vapaa-aikaan. Vaatteet, kodintekstiilit sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteet eivät kuulu valikoimiin, joten niitä ei myöskään vastaanoteta. Vaatteille on tarjolla oma keräysastia ja suuret sähkölaitteet, kuten pakastimet ja kuvaputkitelevisiot, voi viedä Kierrätyskeskus Patinaan.

Tervetuloa tutustumaan KierrätysPaikkoihin:

KierrätysPaikka Kujala (Sapelikatu 7, Lahti), ma-pe klo 9-17

KierrätysPaikka Hollola (Mursketie 1, Hollola), ma-pe klo 9-17

 

Lisätietoja KierrätysPaikkojen toiminnasta:

Reetta Jänis, reetta.janis@lahdenpaikka.fi, 044-708 1816

Petteri Tynninen, petteri.tynninen@lahdenpaikka.fi, 044-708 1716

Miia Salminen, miia.salminen@lahdenpaikka.fi, 044-708 0014

 

KierrätysPaikka Kujala on osa Kiertoliike-projektia. Kiertoliike – Päijät-Hämeen kiertotalousmalli ja uudet liiketoimintamahdollisuudet –projektin tavoitteena on tukea alueen liiketoiminnan kehittymistä kiertotalouden suuntaan. Kiertoliike-projektia rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto.

Terveisiä messuilta!

Keskiviikkona 25.1.2017 Lahden Työn Paikka Oy oli mukana DuuniExpo -messuilla. DuuniExpo on Lahden ammattikorkeakoulun järjestämä vuosittainen verkostoitumis- ja rekrytointitapahtuma, jossa opiskelijat etsivät mm. kesätyöpaikkoja ja ideoita opinnäytetöiden tekemiseen potentiaalisten työnantajien kanssa.

Me Paikkalaiset olimme messuilla esittelemässä Nuorten työpajatoimintaa, jota toteutamme Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän valtionavustuksen turvin. Kerroimme messuvieraille mm. siitä, miten voimme auttaa tilanteessa, jos opiskelu- tai työpaikkaa ei löydykään tai nuori kokee tarvitsevansa apua oman työtulevaisuutensa suunnitteluun. Messuvieraiden palaute oli yksimielistä; ”Hienoa, että tällaista palvelua on tarjolla!”

Perinteiseen tapaan messuosastomme oli sisustettu Patinan uusiotuotepajan tuunaamilla huonekaluilla. Kierrätyskeskus Patinan toiminta olikin monelle messuvieraalle tuttua, vaikka joukossa olikin muutama, jotka eivät meistä ikinä olleet kuulleetkaan. Jättämällä yhteystietonsa osastollamme vierailleet henkilöt osallistuivat Patinan lahjakorttien arvontaan, onnettaren suosiossa olleille on asiasta henkilökohtaisesti ilmoitettu.

Mistä meille työvalmentaja?

Lahden Työn Paikka Oy on voittoa tavoittelematon yritys, joka liiketoiminnallaan vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaan ehkäisemällä syrjäytymistä ja edistämällä osallisuutta. Omistajiamme ovat Lahden kaupunki ja Hollolan kunta. Perustehtävämme on edistää pitkäaikaistyöttömien työmarkkinoille kiinnittymistä ja siten vähentää työttömyydestä aiheutuvia inhimillisiä ja taloudelliseia haittoja. Paikan toimintaperiaatteena on ihmisten hyvinvoinnin edistäminen työn avulla. Valmennuspalveluidemme yleisinä tavoitteina on arjentaitojen kohentuminen, työelämävalmiuksien kehittyminen ja työllistyminen.

Kierrätyskeskus Patina on valmentautujamäärältään suurin työvalmennusyksikömme. Patina tarjoaa monipuolisia ja vaihtelevia tehtäviä kerrallaan noin 70 valmentautujalle ja nyt tarvitsemme pikaisesti valmennustiimimme täydennystä. Palkkaamme työvalmentajan kokopäiväiseen työhön vastaamaan ensisijaisesti kierrätykseen tulevan tavaran vastaanotosta, myytyjen tavaroiden noutopisteen toiminnasta sekä kuljetuspalveluidemme organisoinnista.

Meillä työvalmentaja toimii oman vastuualueensa työnjohdollisena esimiehenä ja huolehtii valmentautujien suunnitelmallisen ja tavoitteellisen valmennusjakson toteutuksesta yhteistyössä muiden työntekijöiden kanssa. Työvalmentaja perehdyttää, ohjaa, opastaa, innostaa, kannustaa ja antaa palautetta valmentautujien työssäsuoritumisesta. Siinä sivussa hän tarvittaessa käärii omatkin hihansa ja omalla työpanoksellaan varmistaa, että hommat hoituvat!

Ensisijaisesti tietenkin haemme hyvää tyyppiä, muut tehtävässä  arvostettavat ominaisuudet löytyvät täältä (linkki TE-palveluiden avoimeen työpaikkailmoitukseen). Jos sinun tekisi mieli todeta; ” Mis sie tarviit oikee hyvää tyyppii, täs siul on sellanen!” niin laita ihmeessä hakemusta tulemaan.

Hakemukset
Lahden Työn Paikka Oy/työhakemus
Reetta Jänis
Jalkarannantie 20,  15110 Lahti tai
reetta.janis@lahdenpaikka.fi

 

Rauhallista joulua

Toivotamme asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme rentouttavaa joulun aikaa.

Kierrätyskeskus Patina, Pienkonehuolto ja Kirjansitomo ovat avoinna vielä tänään ja ovien sulkeuduttua vetäydymme mekin joulun viettoon. Palvelemme teitä jälleen tiistaina 27.12. normaalien aukioloaikojemme mukaisesti.

terveisin Lahden Työn Paikka Oy:n henkilöstö

Joulu alkaa Patinassa 12.11.

Jouluun on enää kuusi viikkoa. Lauantaina 12.11. klo 10-15 Kierrätyskeskus Patinassa vierailee joulupukki. Lisäksi ohjelmassa lapsille ja lapsenmielisille ongintaa sekä Serkustrion musiikkiesityksiä. Lounaskahvila Lounasaika myy puuroa, jouluherkkuja ja isänpäiväkakkuja. Patinasta löydät kivoja Isänpäivälahjoja sekä satoja joulukoristeita, kuusenjalkoja, joulutekstiilejä ja valosarjoja. Tervetuloa!

 

Lahden Työn Paikka päätti luopua Mölkystä

Lahden Työn Paikka Oy:n hallitus päätti hyväksyä yhtiön omistamasta Mölkky-liiketoiminnasta ja -tuotemerkistä tehdyn ostotarjouksen. Mölkky siirtyy Tactic Games Oy:n omistukseen 1.1.2017 alkaen. Liiketoimintaan liittyvä henkilöstö siirtyy ostajan palvelukseen.

Lahden Työn Paikka on kokonaan Lahden kaupungin omistama yhtiö. Mölkkyyn liittyvä nykyinen henkilöstö siirtyy Tactic Games Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä nykyisin ehdoin. Mölkyn kauppakirja ja sopimusehdot allekirjoitettiin 20.9.2016. Lahden kaupunginhallituksen konserni- ja tilajaosto on käsitellyt asiaa kokouksessaan 19.9.2016.

Myyntipäätökseen vaikutti ratkaisevasti tuloilla olevat investointitarpeet. Mölkky-liiketoiminta on muuttunut teollisen sarjatuotannon suuntaan ja volyymin kasvattaminen olisi vaatinut pääomia ja entistä suurempaa riskinottoa. Liiketoiminnan pyörittäminen loitontaisi tehtävän Lahden Työn Paikan ytimestä, eli heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllisyyden hoidosta.

Päätös mahdollistaa ja turvaa yhtiön tulevan uudistumisen vastaamaan työmarkkinoiden todellisia tulevaisuuden työvoimatarpeita.
– Mölkystä luopuminen oli henkisesti vaikea, mutta samalla oikea päätös. Se avaa meille samalla uusia ovia, joita ilman tätä päätöstä emme olisi pystyneet avaamaan tai kiireiltämme huomanneet aukaista. Hallituksemme on tuossa mielessä rohkea. Olemme panostaneet Mölkkyyn parhaat voimavaramme ja osaamisemme, ja tehneet sen samalla perustehtävämme asettamassa ristipaineessa, kertoo Lahden Työn Paikan toimitusjohtaja Pekka Kotiaho.

Tactic Games on vastannut Mölkyn myynnistä ja markkinoinnista kansainvälisesti jo vuodesta 2010 alkaen.
– Uusi askel siirtyä vastaamaan myös Mölkyn valmistuksesta ja tuotannosta on meille sangen luonteva, varsinkin kun omaamme jo 49 vuoden kokemuksen lautapelien valmistuksesta. Haluamme kaupalla varmistaa Mölkky brändin jatkuvan kansainvälisen menestyksen ja Mölkkyjen valmistuksen Suomessa. Tulemme panostamaan merkittävästi tuotannon tehokkuuden ja sen volyymin lisäämiseen vastataksemme entistä paremmin markkinoilla olevaan kysyntään, kertoo Tactic Games Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Heljakka.

Lisätiedot

Lahden Työn Paikka Oy, toimitusjohtaja Pekka Kotiaho, 044 708 1450, pekka.kotiaho@lahdenpaikka.fi

Tactic Games Oy, operatiivinen johtaja Olli Kivelä, 044 312 3045, olli.kivela@tactic.net

 

Lahden Työn Paikka Oy on vuoden 2015 alusta toimintansa aloittanut, Tuoterenkaan työtä jatkava osakeyhtiö. Yrityksen perustehtävä on heikossa työmarkkina-asemassa olevien ihmisten valmentaminen työhön ja työvoimaksi.

 Tactic Games Oy on kansainvälinen ja laajasti tunnettu yritys. Perheyhtiön tarina alkoi Suomessa vuonna 1967, jolloin se toi markkinoille suuren suosion saavuttaneen lautapeli Kimblen. Suurin osa tuotteista valmistetaan Tacticin omassa tehtaassa Suomessa, sillä yhtiö uskoo, että kotimaisuus on varma laadun merkki.

Lahden Paikka osallistuu 20. Ympäristöviikkoon

Ympäristöviikkoa vietetään Lahden seudun kunnissa tällä viikolla 19.-25.9. Historiaa tapahtumalla on jo 20 vuotta. Ympäristöviikolla kaikki halukkaat voivat järjestää ympäristöaiheisia tapahtumia ja tempauksia.

Lahden Paikka osallistuu Ympäristöviikon juhlavuoteen monella tavalla. Esimakua varsinaisen viikon tapahtumiin saatiin kun Kierrätyskeskus Patina pisti pystyyn Putiikin Lahden kauppatorilla sijaitsevaan Ympäristökonttiin 16.-17.9.

Torstaina 22.9. Lahden Paikan teltta pystytetään Lahden kauppatorille osana Ympäristökylää. Teltassa esitellään Paikan toimintaa ja palveluita sekä myydään kierrätys- ja uusiotuotteita. Ympäristökylän lavalla on klo 12.30 upea Syksyn kierrätysmuoti – näytös. Muotinäytöksen vaatteet ja asusteet on Katja Ålander valinnut yhdessä mallien kanssa Patinan valikoimista. Malleina ovat kaikenikäiset ja –kokoiset rohkeat naiset ja mies. Tätä muotinäytöstä ei voi jättää väliin!

Torstaina 22.9. Lahden Paikka juhlistaa uutta lintutornia Rajavuoressa Heinolassa yhteistyössä Kuusakoski Oy:n kanssa. Patinassa on tehty tapahtumaan renkaista pöytiä ja jakkaroita. Toimitusjohtaja Pekka Kotiaho opastaa Mölkky-pelin saloihin.

Perjantaina 23.9. Lahden Paikka ja Patina ovat mukana Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n Luukuta oikein -tapahtumassa Kujalassa. Siellä esitellään jäteasema Pillerin yhteydessä sijaitsevaa KierrätysPaikkaa. KierrätysPaikka on ehjän, puhtaan ja käyttökelpoisen tavaran keräyspiste. Kierrätyskeskus Patinan teltalla on myynnissä kierrätystuotteita ja omalla pajalla tehtyjä uusiotuotteita. Samalla esitellään Patinan ja Lahden Paikan palveluita.

Lauantaina 24.9. Kasakkamäen koululla on koulun ja kodin päivä. Patina osallistuu päivään järjestämällä koululaisille ja heidän vanhemmilleen toiminnallisen pisteen, jossa havainnollistetaan sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätystä.

Ympäristöviikon tapahtumat ovat osa Lahden Paikan vastuullista toimintaa, mutta ennen kaikkea mukavaa yhdessäoloa kuntalaisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tervetuloa osallistumaan!

Lisätietoa Ympäristöviikosta:

www.ymparistoviikko.fi

www.facebook.com/ymparistoviikko

 

MUOTINÄYTÖKSEEN MALLIKSI?

Patina on mukana to 22.9. Ympäristökylä-tapahtumassa Lahden kauppatorilla.

Ympäristökylässä Patina järjestää muotinäytöksen. Etsimme siihen kaikenkokoisia ja -ikäisiä malleja, miehiä ja naisia.

Voit valita oman tyylisi ja esittää toiveesi sekä olla mukana etsimässä sinulle sopivia vaatteita ja asusteita. Muotinäytöksen jälkeen voit ostaa vaatteet edullisesti.

Jos kiinnostuit, ota yhteys 9.9. mennessä katja.alander@lahdenpaikka.fi tai p. 044 708 1035