7.2.2017

Tuotekehitystä ja tuotteistamista

”Jos lähdetään tekemään tuotetta myyntiin, on lähdettävä liikkeelle kysyntä edellä.” Tällaisia asioita käsiteltiin Lahden Työn Paikka Oy:n ja Nauha ry:n yhteisessä tuotekehitys- ja tuotteistamistyöpajassa, joka pidettiin Kierrätyskeskus Patinassa maanantaina 30.1.2017.

Ideointityöpajamme vetäjänä toimi muotoilija Marianne Valola, joka oman esimerkkinsä kautta kannusti ihmisiä rohkeasti puhaltamaan ideoita lentoon ja viemään niitä yhdessä eteenpäin. Marianne luotsasi työpajaan osallistuneita rohkeasti kertomaan itsestään, omasta osaamisestaan ja kiinnostuksen kohteistaan. Yhteistä ideointirakennetta hyödyntäen päivän aikana saatiin mallinnettua loistavia ideoita älyjääkaapista yksinäisyydestä kärsivien lemmikkieläinten viihdytyskeskukseen.

Vaikka Marianne kertoikin uuden idean kehittelyn voivan alussa muistuttaa pimeässä haparointia, voidaan systemaattisella ja suunnitelmallisella työskentelyllä pienestä idean häivähdyksestä jalostaa myytävä tuote. Mariannen sanoin; ”Tunne tuottaa lisäarvoa”.