24.3.2017

Työkokeilu on mahdollisuus!

Tomi Helinillä on tänään työkokeilunsa viimeinen päivä Kierrätyskeskus Patinan atk-testauksessa. Tomi on ollut työkokeilussa täydet puoli vuotta ja kehittämispäällikkömme Katja Aalto kävi kyselemässä hänen kokemuksiaan.

”Työkkäristä tuli kirje, että pitäisi mennä varatulle ajalle miettimään harjoitteluvaihtoehtoja. Halusin varmistaa, että pääsen itselleni mieluisaan paikkaan ja siksi kävin valmiiksi Patinassa itse kysymässä. Olen ollut täällä aikaisemminkin” kertoo Tomi.

Tomin työkokeilu erosi aikaisemmista siten, että tällä kertaa jakson aikana hänelle muodostui selkeä tavoite; halu hankkia datanomin tutkinto. Työkokeilun aikana Tomin yksilövalmentaja oli yhteydessä Salpauksen opettajaan, joka kävikin Tomia tapaamassa Patinassa. Tapaamisessa käytiin läpi tutkinnon osia ja niiden ammattitaitovaatimuksia, jotta ne voitiin huomioida Tomin työkokeilun aikana.

Tomi teki työkokeilun ajan töitä atk-laitteiden testauksen erilaisissa työtehtävissä sekä dokumentoi oman tekemisensä. Lisäksi Tomi on mm. perehdyttänyt uuden valmentautujan tietokoneen kasaamiseen. Kun kaikki tekeminen on huolellisesti kirjattu, voidaan Tomin osaaminen tunnistaa ja tunnustaa tutkintotavoitteiden mukaisesti.

Työkokeilun päättyessä Tomilla on asiat hyvin. Tiedossa on koulutuspaikka, tosin polku sinne saattaa kulkea Takataskun atk-ohjaajan tehtävien kautta. Tomi itse kuvaa jaksoaan seuraavasti; ”Hyvin on mennyt, itselläni on nyt ollut motivaatio kohdallaan. Onhan niitä joskus huonojakin päiviä mutta harvemmin!”

Tomin neuvo muille onkin; ”Ole itse aktiivinen, mene suoraan työpaikalle ja kysy paikkaa. Työkokeilukin voi olla tosi hyvä juttu:”