5.5.2017

Moderni ”metallimies” Petra

Metallialasta ja metallityöpajasta puhuttaessa on helppo luoda verkkokalvoilleen stereotyyppinen heijastus hiukan hämärästä, raudalta tuoksuvasta hallista, jossa raavaat miehet paiskivat hommia likaisissa haalareissa. Lahden Työn Paikka Oy:n Mukkulan työvalmennusyksiköstä löysin kuitenkin 24-vuotiaan Petran, jonka työtehtäviin kuuluu mm. kotimaisten design-huonekalujen ja sisustuselementtien valmistaminen. Nyt on aika ravistella noita pölyttyneistä mielikuvia ja ottaa selvää, mistä on kyse.

Petra Nieminen on suorittanut kone- ja metallialan perustutkinnon ja valmistui vappuna 2015. Töitä ei etsinnöistä huolimatta löytynyt ja syksyllä 2016 hän ystävän vinkin perusteella otti yhteyttä Mukkulan metalliyksikön yksilövalmentajaan. Vaikka Petra itse asui samalla suunnalla kuin työpajamme sijaitsee, hän ei koskaan ollut tällaisesta Paikasta kuullutkaan. Yksilövalmentajan tapaamisen kautta Petran tie johti ensin työkokeiluun, sitten palkkatuelle ja nyt hän on määräaikaisessa työsuhteessa.

”Valmistamme erilaisia design tuotteita mm. Showroom Finlandille. Täällä ollessani olen tehnyt erilaisia pöytiä, naulakoita, vaaterekkejä, ja henkareita” kertoo Petra. Showroom Finland tuotteille on yhteistä innovatiivinen ja ajaton design. Tuotteita on myynnissä mm. Finnish Design Shopissa, Vepsäläisellä ja Stockmannilla. ”Showroom Finlandille valmistamamme tuotesarjan on suunnitellut päijäthämäläinen muotoilija ja sisutusarkkitehti Tapio Anttila. Valmistamme tuotteita myös muille suunnittelijoille. ”

”Työ on tarkkaa ja laatuvaatimukset ovat erittäin korkeat. Pääsääntöisesti pidän työstäni. Vaikka ajauduin metallialalle vähän niin kuin vahingossa, tuntuu tämä ihan mielekkäältä hommalta. Itse tulin täältä paikkaa kyselemään kaverin suosituksesta ja voin kyllä suositella muillekin samaa, jos töitä ei meinaa löytyä. ”