11.5.2017

Sinulle sopiva Paikka?

Meillä on täällä Paikassa oikeastaan jatkuvasti avoinna erilaisia valmennuspaikkoja. Kierrätyskeskus Patinassa on tällä hetkellä avoinna mm. paikat sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyyn ja tavaran vastaanottoon. Patina tarjoaa kuitenkin hyvin monipuolisia ja vaihtelevia työtehtäviä, joita me emme itsekkään ymmärrä aina avoimina paikkoina ilmoittaa.

Toukokuun alussa Patinan eteinen sai uuden ilmeen ja kehittämispäällikkömme Katja kävi kyselemässä, mistä oli kyse. Sisääntulon liepeiltä löytyi yksi valmentautujistamme haalariin pukeutuneena maalipönttöjen keskeltä. Vastassa oli taidelukion käynyt 22-vuotias Venla, joka oli tarttunut tehtävään heti kun oli tullut puheeksi, että eteistä voisi piristää seinämaalauksin. Kysyttäessä Venla suostui ottamaan suunniteltavakseen ja toteuttaakseen projektin yhdessä toisen valmentautujan kanssa.

Venla tuli Patinaan viime syksynä. Hän aloitti työskentelyn perinteisissä kierrätyskeskuksen työtehtävissä, tavaran lajittelussa. Vuodenvaihteen jälkeen käsistään kätevälle valmentautujalle löytyi kuitenkin mielekkäämpää tekemistä uusiotuotepajalta, jossa hän pääsi valmistamaan MM-kisoihin liittyvää sisutusrekvisiittaa mm. vanhoista suksista. Tuon homman loputtua Venla työskenteli välillä kierrätysmyymälän tehtävissä, kunnes maalausprojekti käynnistyi.

Venla pitää hyvänä, kun saa työskennellä itsenäisesti ja luovasti omia ideoitaan toteuttaen. Seuraava mahdollisesti toteutettava projekti voisi olla Patinan sisääntulon ehostaminen ulkopuolelta. Venla pitää hyvänä, että voi Patinassa tehdä töitä ja miettiä samalla omia tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Avoimet valmennuspaikkamme löydät nettisivuiltamme. Valmennusjaksomme toteutetaan pääsääntöisesti työkokeiluna tai palkkatukityöllistämisenä. Valmennusjaksoihimme kuuluu oleellisena osana ammatillisen työtulevaisuuden suunnittelu ja työnhaku. Oli sinulla sitten osaamista valokuvauksesta, tapahtumajärjestelystä, somistuksesta tai vaikka markkinoinnista, Patinasta voi löytyä juuri sinulle sopiva Paikka.

”Työt on tehty, nyt korjataan jäljet”