10.4.2018

Yritysvierailu avartaa!

Ryhmävalmennuksessamme mukana olevia sekä meitä valmennuksen asiantuntijoita kävi vierailemassa viime viikolla hollolalaiseen metallialan yritykseen Holmet Oy:n sekä valtakunnallisesti kierrätystoimintaa tekevään Kuusakoski Oy:n Heinolan yksikköön. Vierailumme kiinnostuksen kohteena olivat erityisesti tämän päivän työelämän vaatimukset, yritysten toimintakulttuuri sekä tulevaisuuden työllisyysnäkymät.

Holmet valmistaa metallista komponentteja, koneita ja laitteita sekä tekee paljon alihankintatöitä mm. kaivosteollisuuteen. Kuusakoski Oy on teollinen kierrätysalan yritys, jonka erityisosaamista on metallien kierrätys. Molempia yrityksiä yhdistää metallin lisäksi positiivinen ja luottavainen asenne tulevaisuuteen. Molemmissa yrityksissä korostettiin myös työntekijöiden tärkeimpinä ominaisuuksina avointa mieltä ja halukkuutta oppia uutta sekä omaa aktiivisuutta työnhaussa.

Molemmat yritykset ovat toimineet pitkään myös yhteistyökumppaneinamme. Patinan yksikössämme toimiva kierrätyskeskus on virallinen sähkö- ja elektroniikkaromun (SER) vastaanottopiste ja toimitamme rikkinäisistä laitteista tulleet jakeet Kuusakosken käsiteltäväksi. Eri jakeiden lajittelu on suunniteltu ja kehitetty yhdessä Kuusakoski Oy:n kanssa.

Yhteistyömme kyseisten yritysten kanssa on monipuolista: työvalmennuksessa meillä Patinan kierrätysmyymälässä toiminut Sara pääsi meiltä Kuusakoskelle toimistotehtäviin muutama kuukausi sitten. Holmetin kanssa yhteistyö on myös jatkunut pitkään ja meiltä on työllistynyt useita  henkilöitä heille erilaisiin metallialan eri tehtäviin.  Lisäksi olemme tehneet Holmetille metallialan alihankintatöitä jo vuosien ajan. Molemmat yritykset ovat olleet mukana myös ESR -rahoitteisessa Huipputekijä –hankkeessamme kehittäen yhteistyössä mm. ryhmävalmennustamme. Olemme saaneet yhteistyön avulla täsmällisempää tietoa yritysten tämänhetkisistä työllisyystarpeista ja työntekijän osaamistavoitteista.

Kiitos hyvästä yhteistyöstä Holmet ja Kuusakoski!

Kuvassa keskellä Holmet Oy:n tuotantojohtaja Jukka Ahonen sekä Lahden Työn Paikan valmentautujia ja valmentajia.