23.4.2018

Palkkatukityön kautta jalka työelämän oven väliin

Aki työskenteli viime vuoden marraskuusta lähtien KierrätysPaikka Kujalassa. Työtehtävät vaihtelivat myymälän kassatyöskentelystä ja asiakaspalvelusta aina lajittelulaitoksen lattioiden siivoamiseen. ”Työ oli osittain fyysisesti raskasta, mutta pääosin mukavaa ja rentoa. Kujalassa pärjää hyvin, kun unohtaa ennakkoasenteen kaatopaikasta ja ymmärtää kuinka hienosta jätteenkäsittelyalueesta on kyse”, Aki kertoo.

Akin mielestä jätteeksi tuodaan turhan hyväkuntoista tavaraa. Onneksi KierrätysPaikan henkilökunta pystyy keräämään kierrätyskelpoiset tavarat asiakkaiden kuormista Jäteasema Pillerillä. Aki muistuttaa, että ehjää tavaraa kannattaa tarjota kierrätykseen, koska siinä säästyy turhilta jätemaksuilta ja jollekin toiselle tavaralla on vielä iso arvo.

Valmennusjakso sujui Akista hyvin. Yksilövalmentaja Noora piti huolen, että työpaikkoja todella haettiin. ”Noora tarjosi realistisia työpaikkoja, joissa huomioitiin tausta ja koulutus”, Aki kiittää. Aki on varma, että palkkatukityön kautta on helpompi lähteä liikkeelle ja saada jalka työelämän oven väliin.

Tänään maanantaina Aki aloittaa uudessa työpaikassa. Hänen vastuullaan on tarkkuutta vaativan kokoonpanotyön tekeminen. Toivotamme Akille ONNEA!