14.12.2018

Mun tulevaisuus!

Lahden Työn Paikka on jo useiden vuosien ajan tarjonnut perinteisten työhönvalmennuspalveluiden lisäksi myös tilaajien tarpeiden pohjalta räätälöityjä valmennuksia. Yksilövalmentaja Eeva Friberg on ohjannut mm. erilaisia elintapaohjaukseen ja henkilökohtaisten voimavarojen vahvistamiseen liittyviä ryhmiä.

”Tällä hetkellä valmistelen helmikuussa 2019 alkavaa, hollolalaisille alle 40-vuotiaille työttömille suunnattua Mun tulevaisuus! -valmennusta. Se on tarkoitus toteuttaa työkokeiluna Katsastajankadun toimipisteessämme, missä on mahdollisuus kokeilla metallialan, pienkonehuollon, varasto- ja kuljetusalan sekä myynnin ja asiakaspalvelun tehtäviä.” Eeva kertoo. Valmennukseen sisältyy myös asiantuntijaluentoja sekä toiminallisia ohjattuja tehtäviä, jotka liittyvät kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, työelämätietouteen ja työnhakuun. Koko valmennuksen ajan osallistujalla on käytettävissään yksilövalmentajan tuki oman ammatillisen jatkosuunnitelman työstämisessä.

Eeva kertoo, että Mun tulevaisuus! -valmennus on suunniteltu hedelmällisessä yhteistyössä Hollolan kunnan työllisyystoimijoiden kanssa. ”Minä olen ollut suunnittelutiimissä alusta asti ja odotan innolla kevättä 2019, jolloin olen tiiviisti käytännön toteutuksessa mukana. Valmennuksen aiheet liittyvät päivittäiseen yksilövalmentajan työarkeeni, ja olen organisoinut ja pitänyt teemoista ryhmävalmennuksia jo vuosien ajan. Työkalupakistani löytyy käytännön vahvasti värittämiä kokemuksia ja kannustavia esimerkkejä, joita voin jakaa osallistujille. ”

Onnistuneet lopputulokset ovat usein yhteisten ponnistelujen tuloksia. Eeva vahvistaa tämän omalta osaltaan: ”Suunnittelutyö on ollut innostavaa ja kaikkien osapuolten kokemuksia yhdistävää, sen tuloksena on syntynyt malli, joka kokoaa vuosien asiantuntemuksen. Nyt tarjoamme hienon kokonaisuuden, joka antaa osallistujalle työkaluja oman ammatillisen tulevaisuuden rakentamiseen. Meidän tavoitteemme on selkeä: jokainen osallistuja löytää jatkopaikan. Jos sinua tällainen kiinnostaa, lähde mukaan!”