1.1.2019

Patinan 20. toimintavuosi käynnistyy

Kierrätyskeskus Patina on toiminut 15 vuotta Jalkarannantien varrella ns. Nelon kiinteistössä. Nyt kiinteistö on tyhjennetty ja tammikuussa 2019 Patinan toiminta jatkuu osoitteessa Katsastajankatu 14. Tämä on Patinan kolmas sijaintipaikka lähes kahdenkymmenen toimintavuoden aikana. Kestävän kulutuksen keskus Patina aloitti toimintansa vuonna 1999 Vesijärvenkadulla.

Kierrätyskeskus Patina on hyvä esimerkki toiminnasta, joka on aloitettu projektina ja vakiintunut pysyväksi toiminnaksi. Toiminta on vuosien mittaan muuttunut, mutta perusta on pysynyt samana: kierrätys ja työllistämistoiminta. Vuonna 2018 kierrätettiin kappalemääräisesti noin 150 000 erilaista tuotetta ja asiakkaita kävi noin 65 000. Sähkö- ja elektroniikkalaitteita käsiteltiin ja kierrätettiin 130 000 kiloa. Työvalmennuksen asiakkaina oli lähes 200 henkilöä erimittaisilla valmennusjaksoilla.

Vuonna 1999 aloitettu yhteistyö eri toimijoiden kanssa jatkuu menestyksellisesti edelleen. Patina osallistuu vuosittain tapahtumiin yhdessä mm. ympäristöneuvonnan kanssa. Erilaisia vierailijaryhmiä käy kymmeniä ja heille esitellään kierrätystoimintaa, sekä sen vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Yhteistyössä Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n kanssa Patinalla on kierrätyskelpoisen tavaran keräyspiste, KierrätysPaikka Kujala, jäteasema Pillerillä. Koulutuskeskus Salpauksen kanssa järjestetään valmentautujille Valo-valmennusta, jossa valmentautujat voivat suorittaa tutkintojen osia työvalmennuksessa ollessaan.

Vuonna 2019 ollaan uuden edessä. Kierrätyskeskus Patinan Katsastajankadun toimitilat mahdollistavat myymälätoiminnan laajentamisen, työtehtävien uudistamisen ja uusien valmennuspalveluiden kehittämisen. Patinassa halutaan palvella joustavasti ja ammattitaidolla niin omistajia, valmennuksessa olevia asiakkaita, alueen yrityksiä ja kuluttajia. Tervetuloa tutustumaan uusiin tiloihin, palveluihin ja toimitaan! Myymälä avataan maanantaina 7.1.2019