5.6.2019

Syksyllä taas kahvitellaan!

Meidän Kiveriönkadun toimipisteeseemme on kevään ajan kokoontunut säännöllisesti kahvittelemaan Valtakunnallisen työpajayhdistyksen jäsenorganisaatioiden edustajia. Työllisyystoimijoiden ajankohtaisaamukahvit ovat koonneet toimijat yhteen joka kuukauden ensimmäinen maanantai. Kahvin lisäksi tulijoita on houkutellut paikalle toimialaan liittyvät ajankohtaiset teemat, joihin liittyvää keskustelua ovat alustaneet eri alojen asiantuntijat.

”Ajatuksen näistä yhteisistä aamukahveista sain, kun tulin valituksi Valtakunnallisen työpajayhdistyksen hallitukseen varajäseneksi” kertoo aamukahvien koollekutsuja kehittämispäällikkö Katja Aalto. ”Halusin omalta osaltani varmistaa sen, että tiedän mikä kenttää alueellisesti puhututtaa ja mietityttää. Nämä ajatukset on tärkeätä saada kuuluviin esimerkiksi erilaisia kannanottoja edunvalvontajärjestönä tehdessä.”

Työllisyystoimijoista ajankohtaisaamukahveilla on ollut edustettuna mm. LITTI2 -hanke, Lahty ry, Monitoimikeskus Takatasku, Lahden Kaupungin Nuorisopalvelut, Heinolan ja Orimattilan nuorten työpajat sekä Jyränkölän setlementti. Aiheina on käsitelty mm. kasvupalvelu-uudistusta, kuntien roolia työllisyydenhoidossa, työllisyyspolitiikan valtakunnallisia näkymiä sekä työpajojen ja oppilaitosten välistä yhteistyötä. Kevään viimeisessä tapaamisessa todettiin yksimielisesti, että kyseiset tilaisuudet ovat tärkeitä toimijoille ja että vastaavia ajankohtaisaamukahveja toivotaan jatkossakin.

”Työllisyystoimijoiden seuraavat ajankohtaisaamukahvit järjestetään maanantaina 2.9. klo 8:15 Kiveriönkadun toimipisteessämme. Valitettavasti vielä en osaa sanoa ensimmäisen kerran teemaa tai alustajaa. Välillä tuntuu siltä, että muutokset ovat niin nopeita, että kesäkuussa ei voi millään tietää, mikä on ajankohtaista syyskuussa” naurahtaa Katja. ”Mielelläni kuulen myös vinkkejä ja palautetta kentältä, olkaa ihmeessä yhteyksissä joko Työllisyystoimijoiden ajankohtaisaamukahveihin liittyen tai ihan vaan vaikka muutenkin!”

Katja Aalto, kehittämispäällikkö
044 708 0181, katja.aalto@lahdenpaikka.fi
https://www.facebook.com/katja.aalto.9
https://twitter.com/Katja_M_Aalto