Valo-valmennuksella Kätevää ja Tekevää

Lahden Paikka on mukana Kätevä & Tekevä –tapahtumassa tulevana viikonloppuna 3.-4.11. Lahden messukeskuksessa. Tapahtuman järjestelyt tehdään osana Valo-valmennusta, jossa valmennuksessa ollessaan voi suorittaa liiketoiminnan perustutkinnon osia. Osaaminen hankitaan työpaikalla työtä tekemällä ja tunnistetaan näyttöjä arvioimalla.

Merjalla on Kätevä & Tekevä –tapahtumassa näyttö kahdesta tutkinnonosasta: tapahtumatuotanto ja palvelumuotoilu. ”Tapahtumatuotantoon on ollut hieno päästä mukaan. Nyt ymmärrän kuinka paljon on tehtävä valmistelua, ennen kuin tapahtumaosasto on valmis. Pitää miettiä asiakasryhmää ja mitä heille tarjotaan, sekä kuinka paljon tavaraa pitää varata kahden päivän tapahtumaa varten”, Merja kertoo. Lisäksi hän toteaa, että palvelupolun tekeminen oli mielenkiintoinen tehtävä. Siinä sai miettiä ruohonjuuritasolla tapoja, joilla asiakkaat löytävät palvelun luo, ja miten asiakkaat kokevat palvelun.

Valo-valmennusta on kiitelty siitä, että tutkinnon osia voi suorittaa työnteon ohessa ja ohjaaja on lähes aina tavoitettavissa. Lisätietoja Valo-valmennuksesta.

Kätevä & Tekevä –tapahtumassa Lahden Paikan Kierrätyskeskus Patina esittäytyy tänä vuonna varsin juhlavana. Teemana on Bling-Bling eli kaikki mikä kimaltaa. Juhlaan on myös syytä; Patina muuttaa vuoden vaihteessa uusiin tiloihin Katsastajankatu 14.

Bling-Bling –teemaan voi tutustua etukäteen Instagramissa #kierratyskeskuspatina

Patinan Kätevä & Tekevä -osastolla voi askarrella ihastuttavan kahvikuppineulatyynyn. Tervetuloa askartelemaan D-halliin osastolle 3c.

Patinan muuton aikatauluja on kätevintä seurata Patinan facebook-sivuilta

Lisätietoja Kätevä & Tekevä –tapahtumasta

 

Kesäpäivän keikaus 19.10.2018

Syyspäivän tasaus on jo mennyt ja kohta vaihdetaan kellot talviaikaan. Sitä ennen haluamme kuitenkin järjestää Pienkonehuollon Kesäpäivänkeikauksen!

Pienkonehuoltomme muutti keväällä Laatikkotehtaankadulta uuteen osoitteeseen Katsastajankadulle. Kesä on mennyt tiiviisti koneiden kunnostamisen merkeissä. Nyt kun pahin ruuhka alkaa hiljalleen helpottaa, haluamme toivottaa sekä uudet että vanhat asiakkaamme tervetulleiksi tutustumaan uuteen toimipisteeseemme. Tarjolla on kahvia ja makkaraa sekä tilaisuus jättää ruohonleikkuri huoltoon ennen uuden sesongin käynnistymistä.

Lahden Työn Paikka Oy/Pienkonehuolto
Katsastajankatu 14, 15800 Lahti
puh. 044 708 1227

 

 

 

 

 

 

 

Tervetuloa!

 

 

Yritysvierailuja

Lokakuu on käynnistynyt yritysvierailujen merkeissä! Teimme vierailut päijäthämäläisiin metallialaan yrityksiin ryhmävalmennuksessa olevien asiakkaidemme kanssa.  Hitsauslaitteistojen valmistuksesta kuuluisa Kemppi sekä lämmönjakokeskuksia ja maalämpöpumppujen asennusyksiköitä valmistava J-Steel ottivat meidät lämpimästi vastaan. Hienoa oli päästä tutustumaan myös Lahden ulkopuolella toimiviin metallialan yrityksiin, Padasjoen metalliin ja Urajärven metalliin, jotka ovat olleet myös alalla pitkään.

Padasjoen metalli valmistaa erilaisia koneita ja laitteita, tekee koneistustyötä sekä teräsrakenne- ja levytöitä. Urajärven metalli Asikkalassa tekee monipuolisesti erilaisia metallitöitä kuten nostimia ja kuljettimia, pinkkaajia sekä säilöitä, halleja, jalustoja ja katoksia.

Yritysvierailujen tavoitteena oli tutustuttaa ryhmävalmennnuksessa olevia metallialan monipuolisiin työtehtäviin. Ryhmävalmennus antaa valmiuksia työllistyä lisäämällä osallistujien ammatillisia ja työnhakuvalmiuksia. Tarjoamme valmennettaville osaamisen kartoituksen sekä CV:n hiomista sekä työhaastatteluun preppausta. Tarvittaessa tarjoamme myös erilaisia täsmäkoulutuksia kuten työturvallisuus-, tulityö-, hygieniapassityyppiset koulutukset sekä mahdollisuuden suorittaa ammatillisten tutkintojen osia yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa.

Ryhmävalmennus on kehitetty osana Huipputekijä -hankettamme, jonka rahoittajana toimii Hämeen ELY-keskus.

Kuvassa vasemmalla Kemppi Oy:n henkilöstöohjaaja Jukka Mandelin esittelemässä ensimmäisiä Kempin kehittämiä ja valmistamia hitsauslaitteita.

 

 

Kirjansitomo laajentaa palveluvalikoimaa

Tarjoamme laadukasta painotuotteiden jälkikäsittelyä painotaloille nyt myös stanssauksessa. Keväällä asennettu uusi Horizon RD-4055DM on nykyaikainen stanssauslaitteisto ja sillä voi työstää myös digitaalipainatuksella tuotettuja painoksia.

Sen etuja ovat muun muassa helppokäyttöisyys ja lyhyet varustusajat. Stanssattava materiaali kuljetetaan tarkoin asemoituna stanssauskoneistoon. Stanssauskoneisto stanssaa tehokkaasti useita osia yhdellä stanssimuotilla ainutlaatuisen elektronisen arkinohjauksensa ansiosta. Erotinyksikkö ohjaa stanssiritilän automaattisesti pois. Lisäksi reiät tyhjennetään joko mekaanisesti ulosheittimillä tai puhalletaan tyhjiksi paineilmalla. Eli tuote on yhdellä ajolla valmis toimitettavaksi asiakkaalle. Laitteella onnistuu myös tarrojen ritsaukset ja preeglaukset. Maksimi arkkikoko on 400 x 550 mm ja minimi 200 x 275 mm. Nopeutta enintään 6 000 tahtia/h.

Palvelemme edelleen myös muissa kirjansidontaan liittyvissä asioissa kuten liimasidonta, wiresidonta, kovakantiset kirjat, spiralointi, liimablokit, laminoinnit, folioinnit, arkkien keräilyt, arkin taitot. Myös digitaaliset tulostuspalvelut löytyvät palveluvalikoimastamme.

Tervetuloa tutustumaan stanssauksen tuomiin mahdollisuuksiin, lisätietoja saat soittamalla 044 7080765 Esa Heiskanen tai sähköpostitse esa.heiskanen@lahdenpaikka.fi 

Kierrätyskeskus Patina muuttaa

Kierrätyskeskus Patina muuttaa loppuvuoden 2018 aikana osoitteeseen Katsastajankatu 14. Uusi paikka antaa Patinalle kasvunmahdollisuuden sekä neliömäärän että tuote- ja palveluvalikoiman suhteen. Sijainti kehittyvässä eteläisessä Lahdessa tuo uusia asiakkaita ja mahdollisuuksia yhteistyöhön alueen toimijoiden kanssa. ”Neliöitä riittää myös yhteistyökumppaneille, esimerkiksi korjausompelija tai sähkölaitteiden korjaaja, olisivat tervetulleita toimimaan meidän kanssamme”, kertoo työpajapäällikkö Reetta Jänis. ”Uudet tuoteryhmät ja palvelut tarjoavat lisää työtehtäviä valmennusasiakkaillemme, joten voimme lisätä työvalmennuksen määrää entisestään”, lisää Jänis.

Myymälän koko kasvaa ja uutena tuoteryhmänä valikoimiin tulevat rakennustarvikkeet. Myös muille tuoteryhmille saadaan lisää tilaa, ja varastoinnin tarve vähenee. Tavoitteena on nopeuttaa tavaroiden kiertoa. Työntekijöille työskentelytilat yhdessä tasossa sekä hyvät sosiaalitilat suihkuineen ovat tervetulleita.

Lahden kauppatorilta on matkaa Katsastajankadulle noin 3,5 km. Katsastajankadulle on toimivat kevyenliikenteenväylät useasta suunnasta ja perille pääsee Lahdesta busseilla numero 2, 21 ja 5. Autoille on tilavat ilmaiset parkkipaikat. Kiinteistössä on myös ravintola Maestro, joten kahvi- tai ruokahetki shoppailun lomassa on mahdollista. Lahden Paikan metalliliiketoiminta ja pienkonehuolto muuttivat samaan kiinteistöön jo keväällä.

Muuton aikataulu on nopea. Tiloissa tehdään pintaremonttia ja myymälän sisäänkäyntiä varten uusi ovi.  Ensimmäiseksi muuttaa tavaroiden vastaanotto marraskuussa, jotta saapuvan tavaran virta saadaan käännettyä. Myymälän avajaiset pidetään tammikuun alussa. Patinan muuttoon liittyvää toimintaa pääsee seuraamaan ajantasaisesti facebook-sivuilta: www.facebook.com/kierratyskeskuspatina/. Muuton eri vaiheista tiedotetaan myös lehti-ilmoituksilla ja Lahden Paikan www-sivuilla: www.lahdenpaikka.fi.

Lisätietoja:

Työpajapäällikkö Reetta Jänis,

044 708 1816, reetta.janis@lahdenpaikka.fi

Toimitusjohtaja Pekka Kotiaho,
044 708 1450, pekka.kotiaho@lahdenpaikka.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

Vietämme ympäristöviikkoa!

Seudullisen ympäristöviikon kunniaksi olemme haastaneet viitisenkymmentä yritystä ja organisaatiota mukaan Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen tekoon. Haasteemme tarkoitus on kutsua mukaan yhteistyöhön kanssamme työttömien työllistymisen edistämiseksi.

Sitoumus kiteyttää työllisyyttä edistävän työmme tavoitteen. Meidän sopimuksemme on yksi yli 800 Suomessa tehdystä sopimuksesta ja haluammekin haasteellamme saada mukaan lisää kumppaneita Päijät-Hämeen alueen hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus on maksuton suomalainen innovaatio, jonka taustalla on mm. YK:n Agenda2030 tavoitteet, Suomen valtioneuvoston kanslia työryhmineen sekä Sitra.

 

Lisätietoa Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksesta ja linkki sitoumuksen tekemiseen: http://kestavakehitys.fi/sitoumus2050

Tarvittaessa kerromme mielellämme lisää. Ota yhteyttä Heidi Peijari heidi.peijari[at] lahdenpaikka.fi

 

#ympäristöviikko #sitoumus2050 #huipputekijaESR

 

 

 

 

Töihin ja opiskelemaan!

Viime viikon torstaina olin Vauhdittamossa päivystämässä ja valmiina kertomaan viimeisimmät kuulumiset tulevasta metallialalle suuntaavasta ryhmävalmennuksestamme. Paikalla oli myös Päijät-Hämeen Teollisuusliiton Ammattiosasto ry 23:n toimistonhoitaja Satu Oinas. Satu on toiminut apunani valmennuksen suunnittelussa, kertonut viimeisempiä tuulahduksia työtilanteesta metallialan työpaikoilta ja levittänyt tietoa alkavasta valmennuksesta liiton jäsenille.

Vauhdittamon infoon löysi tiensä muutama valmennuksesta kiinnostunut henkilö. Paikalle saapui myös ilmaisen metalliämpärin metsästäjiä, mutta valitettavasti tästä tilaisuudesta niitä ei vielä mukaansa saanut. Kaikkille valmennukseen osallistuneille tarjoamme kuitenkin sekä ämpärin että paremmat mahdollisuudet työllistymiseen.  Kiitokset Vauhdittamon ihanille työntekijöille, jotka mahdollistivat tilan käytön infotilaisuuden järjestämiseen.

Valmennus alkaa ensi viikolla. Paikkoja on vielä vapaana, mutta rajoitetusti.  Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut osaamisesi kehittämisestä ja työllistymisestä metallin parissa.

T: Huipputekijä Noora,
050 403 6869
noora.nummela@lahdenpaikka.fi 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patina kierrättää kestävästi

Kierrätyskeskus Patina on toiminut Lahdessa lähes 20 vuotta. Kierrätystoiminnan perusta on tavaroiden vastaanotto ja myynti. Tavaroiden kierrätys sellaisenaan säästää materiaalia ja energiaa sekä vähentää jätteen määrää. Kierrättämällä tavaralle annetaan uusi arvo ja lisää käyttöaikaa. ”Vuodessa myymme kymmeniä tuhansia tavaroita, esimerkiksi 7000 huonekalua ja 24 000 vaatetta.”, kertoo Patinan työpajapäällikkö Reetta Jänis.

Patina on sähkö- ja elektroniikkalaitteiden (SER) virallinen vastaanottopiste. SER:in käsittely on ympäristöluvanvaraista toimintaa. Vuodessa käsitellään erilaisia laitteita noin 130 000 kg. Testatut ja toimivat laitteet myydään ja kaikki purkujakeet toimitetaan eteenpäin materiaalihyötykäyttöön. Sähkö- ja elektroniikkalaitteet sisältävät arvokkaita metalleja ja ongelmajätteitä, joiden asianmukainen kierrätys on tärkeää niin ympäristön kuin talouden kannalta.

Patinan myymälässä käy päivittäin noin 400 asiakasta. Myymälätoiminnan lisäksi kuluttaja-asiakkaille tarjottavia palveluita ovat tavaran vastaanotto, kuljetuspalvelut, vuokrauspalvelu ja sähköinen tuotekuvasto www.reussi.fi/patina. Tuotekuvastosta voi katsoa ajantasaisesti tuotevalikoimaa kotona tai myymälän asiakaspäätteeltä.

Kuluttaja-asiakkaiden lisäksi Patinassa käy lähes viikoittain vierailijaryhmiä, joille kerrotaan toiminnasta ja ympäristöarvoista. Patina toimii myös Lahden koulujen askartelutukkuna (ASTU) yhteistyössä Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen kanssa. ASTUn kautta koulut voivat tilata kierrätysaskartelumateriaalia tekstiilitaidon, kuvaamataidon ja teknisen työn tunneille. http://www.lahdenyliopistokampus.fi/fi/paijat-hameen_luma-keskus/materiaalit/astu_-_askartelutukku

Kierrätystoiminta on osa kiertotaloutta. Kiertotalous on talouden malli, jossa materiaalit ja niiden arvo kiertävät, ja tuotteille luodaan lisäarvoa palveluilla sekä älykkyydellä. Sitran eli Suomen itsenäisyyden juhlarahaston arvion mukaan kiertotalouden vuosittaiset taloudelliset hyödyt Suomessa voisivat olla vähintään 2-3 miljardia euroa vuoteen 2030 mennessä.

Kierrätyskeskus Patinassa seurataan aktiivisesti mitä kiertotalouden ja kierrätyksen parissa Suomessa tapahtuu. Tällä hetkellä erityisen kiinnostuksen kohteena on tekstiilin hyötykäyttö. ”Olisi hienoa saada edes osa poltettavaksi menevästä tekstiilistä materiaalihyötykäyttöön”, sanoo vastaava työvalmentaja Katja Ålander.

Lahden seudulla vietetään 22. Ympäristöviikkoa 17.-23.9.2018. https://www.lahti.fi/palvelut/luonto-ja-ymparisto/ymparistoviikko. Kierrätyskeskus Patinassa on ympäristöviikolla eri tuoteryhmien alennuskampanjoita, joiden yhteydessä kerrotaan kierrätystoiminnan ympäristönäkökulmista. Tervetuloa seuraamaan Patinan toimintaa ”facessa” www.facebook.com/kierratyskeskuspatina/.

Kumppanuuspäivä Toivon kasvihuoneella

Keskiviikkona 29.8. Toivon kasvihuoneella vietettiin iloista kumppanuuspäivää. Yhteistyökumppanit ja toiminnassa mukana olleet tahot tutustuivat Toivon kasvihuoneeseen katsellen, kuunnellen, haistellen ja maistellen. Kasvihuoneen kesän aikaisen toiminnan ovat tehneet mahdolliseksi Lahden seurakuntayhtymän, Lahden kaupungin, Lahti Energian ja Lahti Aquan jouheva yhteistyö Lahden Työn Paikka Oy:n kanssa. Yhdessä tehtiin uutta ja hyvää, yli rajojen.

 

Lahti Energia tukee Toivon kasvihuoneen toimintaa. Janina Jokimies, Eero Seesvaara ja Anne Tuovinen yhteiskuvassa Lahti Energian nimikkotomaattien kanssa

Kumppanuuspäivässä saimme maistella Toivon kasvihuoneessa kasvaneita herkkuja, kun valmentaja Atte Vartiainen grillasi makkaran kaveriksi paprikaa, kesäkurpitsaa ja kipakkaa chiliä. Rohkeimmat herkkusuut haukkasivat chiliä reilun puraisun ja pyyhkivät sitten silmiään sen tulisessa syleilyssä. Puutarhuri Linda Halmemies esitteli yrttejä ja kertoi niiden käyttökohteista. Lämmin ja aurinkoinen kesä on kasvattanut muun muassa basilikat todella suuriksi ja herkullisiksi. Kasvihuoneemme on todistettavasti antanut voimaa niin kasveille kuin ihmisillekin.

Grillimestari Atte Vartiainen ja Toivon kasvihuoneen antimia.

Syksyä kohden kuljettaessa kukkien loisto muuttuu hiljalleen kypsyyden sävyiksi ja lopulta himmenee. Toivon kasvihuoneella on aina edulliset hinnat ja nyt kasvukauden loppua kohti hinnat ovat vielä edullisemmat. Herkullisen basilikan voit poimia mukaasi yhdellä eurolla. Tule ja ylläty valikoiman runsaudesta ja lähellä kasvatettujen kasvien  edullisuudesta!

Toivotamme kaikki tervetulleiksi Toivon kasvihuoneelle nauttimaan satokaudesta ja mukavasta tunnelmasta. Toivon kasvihuone on avoinna 12.09.2018 asti.

 

Toivon kasvihuoneen yhteystiedot:
Levonkatu 4,  15160 Lahti
työvalmentaja Atte Vartiainen, 044 708 1240, atte.vartiainen@lahdenpaikka.fi
työpajapäällikkö Reetta Jänis, 044 708 1816, reetta.janis@lahdenpaikka.fi
Toivon kasvihuoneen ajankohtaiset uutiset löytyy fb-sivuilta: www.facebook.com/toivonkasvihuone

 

Tervetuloa, herra ministeri!

Työministeri Jari Lindström avustajineen vieraili tiistaina 21.8.2018 Lahdessa ja yksi hänen tutustumiskohteistaan oli Lahden Työn Paikka Oy:n Kiveriön toimipiste. Vierailu oli jatkumoa kesäkuussa Helsingissä järjestetylle tapaamiselle, jossa edustajamme kävivät keskustelemassa ministerin kanssa pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen liittyvistä kehittämisideoista. Tuon käynnin yhteydessä esitimme ministerille vastavierailukutsun, jonka hän mielellään otti vastaan.

Tapaamisen tarkoituksena oli esitellä ministerille toimintaamme ja osoittaa dokumentoitujen valmennustulostemme kautta, millaisia ratkaisuita me voimme tarjota sekä työllisyyden edistämisen että työvoimapulan haasteisiin. Kestävän kasvun varmistamiseksi on tehtävä määrätietoisesti töitä työllisyysasteen nostamiseksi, osaavan työvoiman saatavuuden turvaamiseksi ja osatyökykyisten työelämäosallisuuden lisäämiseksi.

Tapaamisen päätteeksi ministeri kiersi tutustumassa työtehtäviin, joita valmentautujamme tekevät. Konkreettisen työn tekemisen kautta heille mahdollistuu kokemus sekä oman tekemisen merkityksellisyydestä että yhteisöön kuulumisesta. Ne ovat monelle pitkään työelämän ulkopuolella olleelle itsetuntoa vahvistavia tekijöitä. Työ mahdollistaa yleisten työelämävalmiuksien kehittymisen lisäksi ammatillisen osaamisen kasvun. Kiveriön toimipisteen tarjoamien töiden vaihtelevuudesta kertonee jotakin se, että vuositasolla teemme erilaisia alihankintatöitä useammalle sadalle asiakkaalle. Mukana tässä joukossa on sekä kertaluonteisia tilauksia että säännöllisiä, vuosia kestäneitä asiakassuhteita. Yrityksille yhteistyö kanssamme merkitsee myös yhteiskuntavastuun kantoa.

Ministerin ajatukset mm. pitkäaikaistyöttömien palvelutarpeen arvioinnista ja palveluiden resurssitehokkaasta kohdentamisesta vahvistivat uskoamme siihen, että kehitystyömme on kohdentunut oikeisiin asioihin. Arvostamme ministerin rohkeutta sanoa ääneen, että on joukko ihmisiä, jotka eivät koskaan tule avoimille työmarkkinoille työllistymään. Kun tämä asia on tunnistettu ja tunnustettu, voidaan myös heille alkaa rakentaa uudenlaisia osallisuutta tukevia palveluita.