Miten se ryhmävalmennus sitten meni?

Huipputekijä -hankkeessa mallinnettavan ryhmävalmennusosion toinen pilottiryhmä käynnistyi syyskuussa. Mukana oli yhdeksän metallialasta kiinnostunutta henkilöä. Valmennuksen sisältöinä oli mm. osaamisen kartoitus, yritysvierailut, työnhaku, vuokratyöhön ja ammatillisiin koulutusvaihtoehtoihin tutustuminen. Lisäksi valmennuksessa suoritettiin tarpeen mukaan eri korttikoulutuksia ja osaamista kartoitettiin myös metallialan osaamisen tasokokeella. Osaamisen tasokokeessa päästiin ihan tositoimiin eli hitsaamaan. Mahdollisuus oli myös MIG/MAG –hitsauskoulutukseen, mutta siihen ei kellään ollut tarvetta.

Osallistujien palaute ryhmästä oli hyvin positiivista: ”antoisa ja ammattitaitoista ohjausta”, ”hieno juttu ja hyvä porukka”, ”työnhakutaitoni kehittyivät”. Osa ryhmäläisistä lähti opiskelemaan, osa työllistyi ja muutamat jatkavat  vielä muissa työllistymiseen tähtäävisä palveluissa.

Ensi vuoden puolella starttaa seuraava valmennus, jos työllistyminen teollisuusaloille kiinnostaa, hae mukaan jo NYT!

Parhain terveisin;
Noora Nummela
050 403 6869
noora.nummela@lahdenpaikka.fi 

Nyt kääritään hihat!

Valtakunnallinen työpajayhdistys ry (TPY) on työpaja-ammattilaisten perustama järjestö, joka muun muassa ehkäisee syrjäytymistä edistämällä työpajatoiminnan ja sosiaalisen työllistämisen kehitystä sekä vahvistaa toiminnallaan työpajojen toimintaedellytyksiä ja niiden henkilöstön osaamista. Valtakunnallinen työpajayhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin torstaina 22.11.2018 Helsingissä. Syyskokouksessa äänestettiin uusista hallituksen jäsenistä ja Lahden Työn Paikka Oy:n kehittämispäällikkö Katja Aalto tuli valituksi ensikertalaisena hallitukseen varajäseneksi.

”Olen kyllä tosi innostunut ja otettu jokaisesta saamastani äänestä ja niiden myötä osoitetusta luottamuksesta! Minulle luottamustehtävät eivät ole koskaan tarkoittaneet sitä, että nautin saadusta luottamuksesta, vaan että teen töitä sen eteen, että voin osoittaa olevani saamani luottamuksen arvoinen.” kommentoi Katja valintaansa. Kysymykseen ehdokkaaksi lähtemisestä Katja vastaa seuraavasti: ”Nyt jos koskaan on ensiarvoisen tärkeätä, että moninaisen työpajakentän ja työllistymiseensä erityistä tukea tarvitsevien ihmisten etuja valvotaan.”

Maakunta- ja sote-uudistuksessa ja kasvupalvelu-uudistuksessa on vielä monta keskeneräistä asiaa sekä työpajojen aseman että heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden palveluiden järjestämisen suhteen. ”Nyt on tehtävä töitä sekä valtakunnallisesti että paikallisesti sen eteen, ettei turhia kuiluja, kapeikkoja tai väliinputoajaryhmiä syntyisi”, toteaa Katja.

Mitä tämä työ sitten tarkoittaa? ”Ajattelin, että aloittaisimme ensi vuoden alusta täällä Lahdessa kuukausittaiset Ajankohtaisaamukahvit. Niiden tarkoituksena voisi olla kokoontua vapaamuotoisesti yhteen kuulemaan ja keskustelemaan maakunta- ja sote-uudistuksen etenemiseen liittyvistä asioista ja  kutsua päättäjiä kuulemaan kentän ääntä ja kokemuksia valmistelussa oleviin asioihin liittyen. Joo, näin me tullaan tekemään!” Katja visio ja innostuu jo miettimään käytännön järjestelyä. ”Kuukauden ensimmäinen maanantai voisi olla hyvä, tarjottaisiin aamukahvit 8:15 ja varattaisiin aikaa n. 45 minuuttia. Mikähän otettaisiin ensimmäisen tapaamisen teemaksi?”

Näyttää siltä, että tämän haastattelun yhteydessä näiden Ajankohtaisaamukahvien suunnittelu eteni jo siihen vaiheeseen, että ne eivät todellakaan jää pelkäksi suunnitelmaksi. Lopuksi Katja vielä muistuttaa: ”Se työ on myös sitä, että toimin kentän ja sen toimijoiden viestinviejänä ja puolestapuhujana, sen mahdollistamiseksi tarvitaan aktiivisista vuorovaikutusta. Pidetään yhteyttä!”

Katja Aalto
044 708 0181
katja.aalto@lahdenpaikka.fi
https://www.facebook.com/katja.aalto.9
https://twitter.com/Katja_M_Aalto

Kiitos kuluneista vuosista!

Pitkäaikainen työntekijämme Raija Huusko jää tänään pois töistä palveltuaan organisaatiotamme yli 30-vuoden ajan. Tälläisella viestillä Raija meitä muisti viimeisenä työpäivänään:

Siirryn loman kautta eläkkeelle 22.11.2018 alkaen nauttimaan vapaasta. Kiitos kaikille hyvästä yhteistyöstä!
On ollut ilo työskennellä kanssanne. 

Työtäni jatkaa Sinikka Leino-Rahikka, sinikka.leino-rahikka@lahdenpaikka.fi, p. 050 526 5815

Ystävällisin terveisin
Raija

Valo-valmennuksella Kätevää ja Tekevää

Lahden Paikka on mukana Kätevä & Tekevä –tapahtumassa tulevana viikonloppuna 3.-4.11. Lahden messukeskuksessa. Tapahtuman järjestelyt tehdään osana Valo-valmennusta, jossa valmennuksessa ollessaan voi suorittaa liiketoiminnan perustutkinnon osia. Osaaminen hankitaan työpaikalla työtä tekemällä ja tunnistetaan näyttöjä arvioimalla.

Merjalla on Kätevä & Tekevä –tapahtumassa näyttö kahdesta tutkinnonosasta: tapahtumatuotanto ja palvelumuotoilu. ”Tapahtumatuotantoon on ollut hieno päästä mukaan. Nyt ymmärrän kuinka paljon on tehtävä valmistelua, ennen kuin tapahtumaosasto on valmis. Pitää miettiä asiakasryhmää ja mitä heille tarjotaan, sekä kuinka paljon tavaraa pitää varata kahden päivän tapahtumaa varten”, Merja kertoo. Lisäksi hän toteaa, että palvelupolun tekeminen oli mielenkiintoinen tehtävä. Siinä sai miettiä ruohonjuuritasolla tapoja, joilla asiakkaat löytävät palvelun luo, ja miten asiakkaat kokevat palvelun.

Valo-valmennusta on kiitelty siitä, että tutkinnon osia voi suorittaa työnteon ohessa ja ohjaaja on lähes aina tavoitettavissa. Lisätietoja Valo-valmennuksesta.

Kätevä & Tekevä –tapahtumassa Lahden Paikan Kierrätyskeskus Patina esittäytyy tänä vuonna varsin juhlavana. Teemana on Bling-Bling eli kaikki mikä kimaltaa. Juhlaan on myös syytä; Patina muuttaa vuoden vaihteessa uusiin tiloihin Katsastajankatu 14.

Bling-Bling –teemaan voi tutustua etukäteen Instagramissa #kierratyskeskuspatina

Patinan Kätevä & Tekevä -osastolla voi askarrella ihastuttavan kahvikuppineulatyynyn. Tervetuloa askartelemaan D-halliin osastolle 3c.

Patinan muuton aikatauluja on kätevintä seurata Patinan facebook-sivuilta

Lisätietoja Kätevä & Tekevä –tapahtumasta

 

Kesäpäivän keikaus 19.10.2018

Syyspäivän tasaus on jo mennyt ja kohta vaihdetaan kellot talviaikaan. Sitä ennen haluamme kuitenkin järjestää Pienkonehuollon Kesäpäivänkeikauksen!

Pienkonehuoltomme muutti keväällä Laatikkotehtaankadulta uuteen osoitteeseen Katsastajankadulle. Kesä on mennyt tiiviisti koneiden kunnostamisen merkeissä. Nyt kun pahin ruuhka alkaa hiljalleen helpottaa, haluamme toivottaa sekä uudet että vanhat asiakkaamme tervetulleiksi tutustumaan uuteen toimipisteeseemme. Tarjolla on kahvia ja makkaraa sekä tilaisuus jättää ruohonleikkuri huoltoon ennen uuden sesongin käynnistymistä.

Lahden Työn Paikka Oy/Pienkonehuolto
Katsastajankatu 14, 15800 Lahti
puh. 044 708 1227

 

 

 

 

 

 

 

Tervetuloa!

 

 

Yritysvierailuja

Lokakuu on käynnistynyt yritysvierailujen merkeissä! Teimme vierailut päijäthämäläisiin metallialaan yrityksiin ryhmävalmennuksessa olevien asiakkaidemme kanssa.  Hitsauslaitteistojen valmistuksesta kuuluisa Kemppi sekä lämmönjakokeskuksia ja maalämpöpumppujen asennusyksiköitä valmistava J-Steel ottivat meidät lämpimästi vastaan. Hienoa oli päästä tutustumaan myös Lahden ulkopuolella toimiviin metallialan yrityksiin, Padasjoen metalliin ja Urajärven metalliin, jotka ovat olleet myös alalla pitkään.

Padasjoen metalli valmistaa erilaisia koneita ja laitteita, tekee koneistustyötä sekä teräsrakenne- ja levytöitä. Urajärven metalli Asikkalassa tekee monipuolisesti erilaisia metallitöitä kuten nostimia ja kuljettimia, pinkkaajia sekä säilöitä, halleja, jalustoja ja katoksia.

Yritysvierailujen tavoitteena oli tutustuttaa ryhmävalmennnuksessa olevia metallialan monipuolisiin työtehtäviin. Ryhmävalmennus antaa valmiuksia työllistyä lisäämällä osallistujien ammatillisia ja työnhakuvalmiuksia. Tarjoamme valmennettaville osaamisen kartoituksen sekä CV:n hiomista sekä työhaastatteluun preppausta. Tarvittaessa tarjoamme myös erilaisia täsmäkoulutuksia kuten työturvallisuus-, tulityö-, hygieniapassityyppiset koulutukset sekä mahdollisuuden suorittaa ammatillisten tutkintojen osia yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa.

Ryhmävalmennus on kehitetty osana Huipputekijä -hankettamme, jonka rahoittajana toimii Hämeen ELY-keskus.

Kuvassa vasemmalla Kemppi Oy:n henkilöstöohjaaja Jukka Mandelin esittelemässä ensimmäisiä Kempin kehittämiä ja valmistamia hitsauslaitteita.

 

 

Kirjansitomo laajentaa palveluvalikoimaa

Tarjoamme laadukasta painotuotteiden jälkikäsittelyä painotaloille nyt myös stanssauksessa. Keväällä asennettu uusi Horizon RD-4055DM on nykyaikainen stanssauslaitteisto ja sillä voi työstää myös digitaalipainatuksella tuotettuja painoksia.

Sen etuja ovat muun muassa helppokäyttöisyys ja lyhyet varustusajat. Stanssattava materiaali kuljetetaan tarkoin asemoituna stanssauskoneistoon. Stanssauskoneisto stanssaa tehokkaasti useita osia yhdellä stanssimuotilla ainutlaatuisen elektronisen arkinohjauksensa ansiosta. Erotinyksikkö ohjaa stanssiritilän automaattisesti pois. Lisäksi reiät tyhjennetään joko mekaanisesti ulosheittimillä tai puhalletaan tyhjiksi paineilmalla. Eli tuote on yhdellä ajolla valmis toimitettavaksi asiakkaalle. Laitteella onnistuu myös tarrojen ritsaukset ja preeglaukset. Maksimi arkkikoko on 400 x 550 mm ja minimi 200 x 275 mm. Nopeutta enintään 6 000 tahtia/h.

Palvelemme edelleen myös muissa kirjansidontaan liittyvissä asioissa kuten liimasidonta, wiresidonta, kovakantiset kirjat, spiralointi, liimablokit, laminoinnit, folioinnit, arkkien keräilyt, arkin taitot. Myös digitaaliset tulostuspalvelut löytyvät palveluvalikoimastamme.

Tervetuloa tutustumaan stanssauksen tuomiin mahdollisuuksiin, lisätietoja saat soittamalla 044 7080765 Esa Heiskanen tai sähköpostitse esa.heiskanen@lahdenpaikka.fi 

Kierrätyskeskus Patina muuttaa

Kierrätyskeskus Patina muuttaa loppuvuoden 2018 aikana osoitteeseen Katsastajankatu 14. Uusi paikka antaa Patinalle kasvunmahdollisuuden sekä neliömäärän että tuote- ja palveluvalikoiman suhteen. Sijainti kehittyvässä eteläisessä Lahdessa tuo uusia asiakkaita ja mahdollisuuksia yhteistyöhön alueen toimijoiden kanssa. ”Neliöitä riittää myös yhteistyökumppaneille, esimerkiksi korjausompelija tai sähkölaitteiden korjaaja, olisivat tervetulleita toimimaan meidän kanssamme”, kertoo työpajapäällikkö Reetta Jänis. ”Uudet tuoteryhmät ja palvelut tarjoavat lisää työtehtäviä valmennusasiakkaillemme, joten voimme lisätä työvalmennuksen määrää entisestään”, lisää Jänis.

Myymälän koko kasvaa ja uutena tuoteryhmänä valikoimiin tulevat rakennustarvikkeet. Myös muille tuoteryhmille saadaan lisää tilaa, ja varastoinnin tarve vähenee. Tavoitteena on nopeuttaa tavaroiden kiertoa. Työntekijöille työskentelytilat yhdessä tasossa sekä hyvät sosiaalitilat suihkuineen ovat tervetulleita.

Lahden kauppatorilta on matkaa Katsastajankadulle noin 3,5 km. Katsastajankadulle on toimivat kevyenliikenteenväylät useasta suunnasta ja perille pääsee Lahdesta busseilla numero 2, 21 ja 5. Autoille on tilavat ilmaiset parkkipaikat. Kiinteistössä on myös ravintola Maestro, joten kahvi- tai ruokahetki shoppailun lomassa on mahdollista. Lahden Paikan metalliliiketoiminta ja pienkonehuolto muuttivat samaan kiinteistöön jo keväällä.

Muuton aikataulu on nopea. Tiloissa tehdään pintaremonttia ja myymälän sisäänkäyntiä varten uusi ovi.  Ensimmäiseksi muuttaa tavaroiden vastaanotto marraskuussa, jotta saapuvan tavaran virta saadaan käännettyä. Myymälän avajaiset pidetään tammikuun alussa. Patinan muuttoon liittyvää toimintaa pääsee seuraamaan ajantasaisesti facebook-sivuilta: www.facebook.com/kierratyskeskuspatina/. Muuton eri vaiheista tiedotetaan myös lehti-ilmoituksilla ja Lahden Paikan www-sivuilla: www.lahdenpaikka.fi.

Lisätietoja:

Työpajapäällikkö Reetta Jänis,

044 708 1816, reetta.janis@lahdenpaikka.fi

Toimitusjohtaja Pekka Kotiaho,
044 708 1450, pekka.kotiaho@lahdenpaikka.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

Vietämme ympäristöviikkoa!

Seudullisen ympäristöviikon kunniaksi olemme haastaneet viitisenkymmentä yritystä ja organisaatiota mukaan Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen tekoon. Haasteemme tarkoitus on kutsua mukaan yhteistyöhön kanssamme työttömien työllistymisen edistämiseksi.

Sitoumus kiteyttää työllisyyttä edistävän työmme tavoitteen. Meidän sopimuksemme on yksi yli 800 Suomessa tehdystä sopimuksesta ja haluammekin haasteellamme saada mukaan lisää kumppaneita Päijät-Hämeen alueen hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus on maksuton suomalainen innovaatio, jonka taustalla on mm. YK:n Agenda2030 tavoitteet, Suomen valtioneuvoston kanslia työryhmineen sekä Sitra.

 

Lisätietoa Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksesta ja linkki sitoumuksen tekemiseen: http://kestavakehitys.fi/sitoumus2050

Tarvittaessa kerromme mielellämme lisää. Ota yhteyttä Heidi Peijari heidi.peijari[at] lahdenpaikka.fi

 

#ympäristöviikko #sitoumus2050 #huipputekijaESR

 

 

 

 

Töihin ja opiskelemaan!

Viime viikon torstaina olin Vauhdittamossa päivystämässä ja valmiina kertomaan viimeisimmät kuulumiset tulevasta metallialalle suuntaavasta ryhmävalmennuksestamme. Paikalla oli myös Päijät-Hämeen Teollisuusliiton Ammattiosasto ry 23:n toimistonhoitaja Satu Oinas. Satu on toiminut apunani valmennuksen suunnittelussa, kertonut viimeisempiä tuulahduksia työtilanteesta metallialan työpaikoilta ja levittänyt tietoa alkavasta valmennuksesta liiton jäsenille.

Vauhdittamon infoon löysi tiensä muutama valmennuksesta kiinnostunut henkilö. Paikalle saapui myös ilmaisen metalliämpärin metsästäjiä, mutta valitettavasti tästä tilaisuudesta niitä ei vielä mukaansa saanut. Kaikkille valmennukseen osallistuneille tarjoamme kuitenkin sekä ämpärin että paremmat mahdollisuudet työllistymiseen.  Kiitokset Vauhdittamon ihanille työntekijöille, jotka mahdollistivat tilan käytön infotilaisuuden järjestämiseen.

Valmennus alkaa ensi viikolla. Paikkoja on vielä vapaana, mutta rajoitetusti.  Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut osaamisesi kehittämisestä ja työllistymisestä metallin parissa.

T: Huipputekijä Noora,
050 403 6869
noora.nummela@lahdenpaikka.fi