Patinassa varaston tyhjennysmyynti lauantaina 26.5.18

Patina pursuaa tavaraa, joten päätimme siivouspäivänä 26.5 levittäytyä myös piha-alueellemme. Myymme  rullakoittain tavaraa vain 0,50,-/kpl. Ulkomyynnissä on tarjolla mm. astioita, koriste-esineitä, tauluja, laukkuja ja mattoja. Myös mehua on tarjolla janoisimmille asiakkaillemme.

Lauantaina on myös mahdollisuus tutustua tuotantotiloihimme ja toimintaamme. Esittelykierrokset järjestetään klo 11 ja klo 13.

Tervetuloa tekemään löytöjä ja nauttimaan kesäpäivästä kanssamme!

Kierrätyskeskus Patina, Jalkarannantie 20
ma-pe 9-17, la 10-15                                                                                                                                                                                        www.reussi.fi/patina

 

 

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksemme haastaa vastuunkantoon

Lahden Paikan Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus on valmis ja julkaistu Sitoumus2050 –sivustolla. Sitoumus on ilmainen suomalainen innovaatio ja sitä valvoo Sitran asiantuntijaneuvosto. Tällä hetkellä sitoumuksia on tehty Suomessa yli 800.

Sitoumuksemme noudattelee perustehtäväämme:

LUPAAMME TYÖLLÄMME EDISTÄÄ TYÖTTÖMIEN HENKILÖIDEN TYÖLLISTYMISTÄ

Sitoumus terävöittää tavoitteitamme työllisyyden edistämiseksi jokapäiväisessä työssämme. Sen määrällisiä tavoitteita seurataan ja mitataan useita kertoja vuosittain.

Meillä on seuraavat tavoitteet sitoumuksen toteutumiseksi tulevan vuoden aikana:

– mahdollistamme valmentautujiemme osaamistason noston. Valmennusjaksomme aikana heillä on mahdollisuus tutkinnon osien suorittamiseen (15 tutkinnon osaa vuosittain) työelämänosaamistodistusten suorittamiseen (20 henkilöä vuosittain) ja muihin yksilöllisesti räätälöitäviin täsmäkoulutuksiin (40 henkilöä vuosittain).

– mahdollistamme valmentautujiemme työskentelyn yrityksissä osana valmennusjaksoamme (10 henkilöä vuosittain)

– ammattitaitoinen valmennuksemme johtaa kullekin henkilölle tavoitteen ja tilanteen kannalta soveltuvimpaan jatkosuunnitelmaan (valmennusjakson päättyessä 50 % sijoittuu työhön, koulutukseen tai muuhun jatkosuunnitelman kannalta mielekkääseen palveluun).

 

Olemme mukana erilaisissa Sitoumuksen tapahtumissa, mm. 28.5. Pikku-Vesijärven ympäristössä järjestettävässä LahtiSitoutuu –tapahtumassa sekä Kestävän kehityksen viikossa 30.5. – 5.6.

 

Haluamme haastaa yhteistyökumppanimme ja uudet yhteistyötahot mukaan tekemään oma sitoumus työllisyyden edistämiseksi.

Tutustu tarkemmin Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksiin ja käy tekemässä omasi https://sitoumus2050.fi/ .

 

Lisää mahdollisuuksiasi työllistyä!

Sara valmistui Patinan kierrätysmyymälässämme valmennuksemme avulla näyttötutkintoja suorittaen merkonomiksi ja sai töitä Kuusakoski Oy:ltä. Viime viikolla meiltä valmistui neljä uutta merkonomia ja heistä Terhi sai töitä Enialta heti valmistuttuaan. Meillä Lahden Paikassa voi suorittaa ammatillisia tutkinnon osia ja jopa koko tutkinnon työssä oppien. Tutkimusten mukaan ammatillinen tutkinto lisää mahdollisuuksia työllistyä. Myös me olemme huomanneet, että tutkintojen suorittaminen on lisännyt meillä työssä olleiden ja tutkinnon suorittaneiden henkilöiden työllistymistä.

600 000 suomalaisella ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Moni työttömänä oleva haluaisi kuitenkin lisätä ammatillista pätevyyttään opiskelemalla, mutta päätoiminen opiskelu voi olla taloudellisesti mahdotonta. Lisäksi mielikuva koulunpenkillä istumisesta ei välttämättä kiehdo. Meillä käyttöönotettu ammatillisten tutkintojen suorittamisen malli mahdollistaa työttömällekin opiskelun normaaleja työtehtäviä tehden. Kyseessä on ns. Valo-valmennusmalli, jossa esimerkiksi merkonomin tutkintoon johtavat osatutkinnnot opitaan käytännön työssä ja osaaminen näytetään ammatillisen oppilaitoksen kanssa yhteistyössä järjestetyissä näyttötilaisuuksissa.

Haluamme täydentää valmennettaviemme osaamista mahdollistamalla osaamisen nostamisen tutkintojen avulla henkilön työllistymiseksi. Tavoitteenamme on myös laajentaa tutkintojen suorittamismahdollisuus kaikkiin yksiköihimme ja muille aloille. Merkonomin tutkinnon lisäksi meillä on tällä hetkellä mahdollisuus suorittaa varastonhoitajan tutkinto sekä toimitilahuoltajan perustutkinnot työssä oppien.

Kiinnostuitko? Katso avoimet työpaikkamme. Lisätiedot Valo-valmennuksesta www.valo-valmennus.fi .

Meillä Valo-valmennus on otettu käyttöön osana Huipputekijä –hankettamme. Hankkeen rahoittajana on Hämeen ELY-keskus, ESR.

Palkkatukityön kautta jalka työelämän oven väliin

Aki työskenteli viime vuoden marraskuusta lähtien KierrätysPaikka Kujalassa. Työtehtävät vaihtelivat myymälän kassatyöskentelystä ja asiakaspalvelusta aina lajittelulaitoksen lattioiden siivoamiseen. ”Työ oli osittain fyysisesti raskasta, mutta pääosin mukavaa ja rentoa. Kujalassa pärjää hyvin, kun unohtaa ennakkoasenteen kaatopaikasta ja ymmärtää kuinka hienosta jätteenkäsittelyalueesta on kyse”, Aki kertoo.

Akin mielestä jätteeksi tuodaan turhan hyväkuntoista tavaraa. Onneksi KierrätysPaikan henkilökunta pystyy keräämään kierrätyskelpoiset tavarat asiakkaiden kuormista Jäteasema Pillerillä. Aki muistuttaa, että ehjää tavaraa kannattaa tarjota kierrätykseen, koska siinä säästyy turhilta jätemaksuilta ja jollekin toiselle tavaralla on vielä iso arvo.

Valmennusjakso sujui Akista hyvin. Yksilövalmentaja Noora piti huolen, että työpaikkoja todella haettiin. ”Noora tarjosi realistisia työpaikkoja, joissa huomioitiin tausta ja koulutus”, Aki kiittää. Aki on varma, että palkkatukityön kautta on helpompi lähteä liikkeelle ja saada jalka työelämän oven väliin.

Tänään maanantaina Aki aloittaa uudessa työpaikassa. Hänen vastuullaan on tarkkuutta vaativan kokoonpanotyön tekeminen. Toivotamme Akille ONNEA!

 

Ennakkoluulot pois ja valmentautumaan

Ahkeran, huumorintajuisen ja laulavan valmentautujamme Jussin läksiäiskahveja vietettiin alkuviikosta. Hän aloitti palkkatukitöissä Kierrätyskeskus Patinassa lokakuussa 2017 ja tämän vuoden vapun jälkeen Jussi siirtyy uuteen työpaikkaan. Onneksi olkoon!

Jussi suoritti vuonna 2015 varastonhoitajakoulutuksen. Sen jälkeen ei töitä löytynyt, vaikka oli varastoalan työkokemusta ja hyvät paperit koulusta. ”Kyllä otti pattiin”, Jussi muistelee. Siitä lähtien hän oli pitkäistyöttömyyden kuopassa, kunnes työpaikka Patinassa tavaran vastaanotossa ja noutopisteelle alkoi viime vuoden syksyllä.

Patinassa Jussi kertoi oppineensa uusia asioita kierrätyksestä ja vanhojen tavaroiden arvosta. Monet tavarat, jotka näyttävät itselle arvottomilta, ovat toiselle aarre. Myös verkkokuvastoon (www.reussi.fi/patina) kuvaaminen ja ylipäätä verkkokuvaston toiminta olivat uusia opittavia asioita.

Jussi haluaa kiittää erityisesti yksilövalmentaja Eevaa: ”Eeva on ollut loistava. Hän on auttanut työhakemusten kanssa niin, että niistä on tullut värikkäämpiä ja tehokkaampia. Olen oppinut tuomaan omia taitojani esille ja laittamaan työhakemuksiin sopivat avainsanat.” Eeva oli iso apu, kun työhakemuksia laitettiin menemään kiivaaseen tahtiin, yhteensä noin 30 kpl. Myös työvalmentaja Jani saa kiitosta. ”Jani antoi vastuuta tehdä töitä itsenäisesti ja koin, että minuun luotettiin. Joskus päällekkäisiä töitä oli niin paljon, että delegointitaitojakin tarvittiin.”, Jussi kertoo.

Uudessa työpaikassa Jussi ajaa saapuvan tavaran osastolla vastapainotrukkia. Työsopimus on elokuun loppuun. Jos työssä ei ole jatkoa, niin Jussi kertoo etsivänsä uuden työpaikan tai lähtevänsä opiskelemaan esim. kaivinkoneenkuljettajaksi tai mig-hitsausta.

Jussi kertoi, että on ollut hienoa työskennellä eri lähtökohdista olevien ihmisten kanssa. Työkavereita on ollut kiva auttaa ja kannustaa. Vinkkinä muille työnhakijoille hän haluaa sanoa, että kannattaa jättää ennakkoluulot pois, nöyrtyä hiukan ja lähteä rohkeasti valmentautumaan. Se voi hyvinkin olla ponnahduslauta eteenpäin!

Yritysvierailu avartaa!

Ryhmävalmennuksessamme mukana olevia sekä meitä valmennuksen asiantuntijoita kävi vierailemassa viime viikolla hollolalaiseen metallialan yritykseen Holmet Oy:n sekä valtakunnallisesti kierrätystoimintaa tekevään Kuusakoski Oy:n Heinolan yksikköön. Vierailumme kiinnostuksen kohteena olivat erityisesti tämän päivän työelämän vaatimukset, yritysten toimintakulttuuri sekä tulevaisuuden työllisyysnäkymät.

Holmet valmistaa metallista komponentteja, koneita ja laitteita sekä tekee paljon alihankintatöitä mm. kaivosteollisuuteen. Kuusakoski Oy on teollinen kierrätysalan yritys, jonka erityisosaamista on metallien kierrätys. Molempia yrityksiä yhdistää metallin lisäksi positiivinen ja luottavainen asenne tulevaisuuteen. Molemmissa yrityksissä korostettiin myös työntekijöiden tärkeimpinä ominaisuuksina avointa mieltä ja halukkuutta oppia uutta sekä omaa aktiivisuutta työnhaussa.

Molemmat yritykset ovat toimineet pitkään myös yhteistyökumppaneinamme. Patinan yksikössämme toimiva kierrätyskeskus on virallinen sähkö- ja elektroniikkaromun (SER) vastaanottopiste ja toimitamme rikkinäisistä laitteista tulleet jakeet Kuusakosken käsiteltäväksi. Eri jakeiden lajittelu on suunniteltu ja kehitetty yhdessä Kuusakoski Oy:n kanssa.

Yhteistyömme kyseisten yritysten kanssa on monipuolista: työvalmennuksessa meillä Patinan kierrätysmyymälässä toiminut Sara pääsi meiltä Kuusakoskelle toimistotehtäviin muutama kuukausi sitten. Holmetin kanssa yhteistyö on myös jatkunut pitkään ja meiltä on työllistynyt useita  henkilöitä heille erilaisiin metallialan eri tehtäviin.  Lisäksi olemme tehneet Holmetille metallialan alihankintatöitä jo vuosien ajan. Molemmat yritykset ovat olleet mukana myös ESR -rahoitteisessa Huipputekijä –hankkeessamme kehittäen yhteistyössä mm. ryhmävalmennustamme. Olemme saaneet yhteistyön avulla täsmällisempää tietoa yritysten tämänhetkisistä työllisyystarpeista ja työntekijän osaamistavoitteista.

Kiitos hyvästä yhteistyöstä Holmet ja Kuusakoski!

Kuvassa keskellä Holmet Oy:n tuotantojohtaja Jukka Ahonen sekä Lahden Työn Paikan valmentautujia ja valmentajia.

Oppimisen Paikka!

Lahden Työn Paikka Oy tarjoaa eri alojen opiskelijoille monipuolisia mahdollisuuksia kerryttää osaamistaan. Alkuvuoden ajan meillä on ollut harjoittelussa sosionomiopiskelija Topi, jonka oppimiskokemuksiin voit tutustua tässä jutussa. Tänään oli Topin viimeinen harjoittelupäivä ja me haluamme kiittää tulevaa sosionomia yhteisestä ajasta ja toivottaa tsemppiä opintoihin. 

 

Minun harjoitteluni Lahden Paikassa

Suoritin sosionomikoulutukseni ensimmäisen harjoittelun Lahden Paikassa. Harjoittelussa minua ohjasi yksilövalmentaja  Noora ja valtaosan ajasta harjoittelu tapahtui Patinassa. Harjoitteluni sisälsi yksilövalmentajan työn opettelemisen lisäksi itse kehittämäni liikuntaryhmän ohjausta ja suunnittelua, työskentelyä Huipputekijä -hankkeen parissa ja paljon muuta Lahden Paikan toimintaan liittyvää.

Valmennustilanteet olivat kehittäviä oppimiseni kannalta. Sain valmiuksia työnhaun ohjaamiseen, arviointikeskusteluihin ja tavoitteelliseen työskentelyyn. Varmuuteni valmennustyöhön kehittyi kokemusten ja palautteen myötä sekä tietotaitoni työhöni liittyvistä käsitteistä kasvoi valmennusharjoittelun aikana.

Oma projektini harjoittelun sisällä oli liikuntaryhmä, jonka ohjasin ja suunnittelin. Se sisälsi teoriaa ja käytännön valmennusta ryhmälle, yhteensä kuusi kertaa. Teoriavalmennuksessa käytiin läpi hyvinvoinnin kulmakiviä (liikunta, lepo ja ravinto) sekä eri liikuntamuotoja. Käytännön valmennus sisälsi venyttelyä, jumppaa, salibandyä ja sulkapalloa. Jakson aikana osallistujat täyttivät päiväkirjaa levosta, ravinnosta, liikunnasta ja fiiliksestä, minkä kävimme läpi valmennuksen päätyttyä. Liikuntaryhmää oli mukava ohjata ja palaute oli hyvin positiivista. Osallistujat olivat myös hyvällä asenteella ryhmässä mukana. Liikuntaryhmä kehitti omia ohjaustaitojani sekä projektin suunnittelukykyjäni.

Olin myös mukana Huipputekijä -hankkeen suunnittelussa. Pääsin työstämään kirjallista valmennusmateriaalia sekä tekemään kilpailutusta yritysten välillä palveluista, joita hanke tarvitsi. Pääsin myös osallistumaan hankkeen suunnitteluvaiheessa sen markkinointi- ja suunnittelutilaisuuksiin, valmennettavien haastatteluihin sekä osallistumaan hankkeen ensimmäisiin valmennuskertoihin. Hankkeessa työskentely kehitti myös projektityöskentelytaitojani.

Harjoitteluni sisälsi myös monipuolisesti Lahden Paikkaan tutustumista. Pääsin harjoitteluni aikana tutustumaan muiden Lahden Paikan yksiköiden toimintaan ja työtehtäviin. Kaiken kaikkiaan harjoitteluni oli hyvin opettava ja mielekäs ajanjakso, joka kehitti valmiuttani toimia valmennustyössä.

-Topi

Yhteinen tulevaisuus?

Tulevaisuuden organisaatio etsii kumppania tositarkoituksella!

Me täällä Paikassa olemme jo vuosia sitten valinneet yhdeksi strategiseksi tavoitteeksemme olla tulevaisuuden organisaatio. Henkilöstön kanssa käydyissä keskusteluissa olemme avanneet, mitä tämä käytännössä tarkoittaa. Meille se tarkoittaa mm. sitä, että kehitämme palveluitamme vastaamaan muuttuvan maailman tarpeita. Palvelukehityksessä on myös huomioitava lainsäädännössä ja palveluiden järjestämistä koskevissa säädöksissä tapahtuvat muutokset. Meille tulevaisuuden organisaationa oleminen tarkoittaa myös sitä, että pidämme huolta henkilöstöstämme ja sen tarvitsemasta osaamisesta.

Toimiessamme työllistämissektorilla törmäämme päivittäin työmarkkinoiden eriytymisen problematiikkaan. Tapaamme erittäin haastavissa tilanteissa olevia ihmisiä, joiden työttömyysjaksot ovat pitkittyneet. Samaan aikaan olemme tekemisissä yritysten kanssa, jotka kamppailevat jatkuvasti työvoiman saatavuuden ongelmien kanssa. Tätä kohtaanto-ongelmaa on meidän osaltamme lähdetty ratkomaan ESR-rahoitteisen Huipputekijä -hankkeen avulla. Tämä ei vielä yksinään riitä.

Syksyllä henkilöstöllemme järjestettiin valmennusta siihen, miten he voivat omassa työssään ohjata asiakkaitamme entistä työelämätavoitteisemmin. Tuon valmennuksen annin työstämistä jatkoimme tukipalvelu-, valmennus- ja tuotantotiimiemme yhteispalaverissa tiistaina 6.3.2018. Aamun hedelmällisen ideoinnin yksi merkittävin oivallus oli se, että ollaksemme aidosti tulevaisuuden organisaatio, tarvitsemme itsellemme strategisia kumppaneita.

Näitä kumppaneita voisivat olla esimerkiksi alueen yritykset, kuntien työllisyysyksiköt ja alueen työllisyyshankkeet, TE-toimisto tai erilaiset henkilöstöpalveluyritykset. Näkemyksemme mukaan tällaiset strategiset kumppanuudet auttaisivat kaikkia osapuolia toteuttamaan omaa perustehtäväänsä vaikuttavammin ja tehokkaammin. Meidän kannaltamme se voisi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että asiakkaamme työllistyisivät meillä toteutetun valmennusjakson jälkeen nykyistä useammin avoimille työmarkkinoille. Kumppanin kannalta se voisi olla jotakin muuta, jotain sellaista, johon meidän osaamisemme ja asiantuntijuutemme tuottaisi lisäarvoa.

Jos kumppanuus työllistämispalveluita ja teollista alihankintaa tarjoavan yhteiskunnallisen yrityksen kanssa kiinnostaa, meihin saa olla yhteydessä!

 

Katja Aalto
kehittämispäällikkö
puh. 044 708 0181, katja.aalto@lahdenpaikka.fi
https://www.facebook.com/LahdenPaikka/
https://twitter.com/LahdenPaikka

Verkkokauppa on auki!

Lahden Työn Paikan kirjansitomon verkkokauppa on avattu! Verkkokaupasta löydät laadukkaat muistikirjat moneen tarkoitukseen. Tarjolla pistesivuisia Bullet journal käyttöön soveltuvia kauniita muistikirjoja erilaisilla kansilla, kierresidottuja vihkoja pisteellisillä sivuilla sekä vihkoja. Tuotevalikoima tulee laajenemaan jatkuvasti joten pistä osoite talteen.

Jos haluat suunnitella omannäköisesi kirjan valitsemillasi kansimateriaaleilla ja painatuksilla, otathan rohkeasti yhteyttä meihin! Muistikirjojen ja vihkojen personointiin liittyen voit laittaa tiedusteluja sähköpostitse, esa.heiskanen@lahdenpaikka.fi

Tutustu ja ihastu verkkokauppamme valikoimiin, https://lahdenpaikkakirjansitomo.elisakotisivut.fi/

 

 

Onnea merkonomi Sara!

Ammatillinen tutkinto on mahdollista suorittaa kokonaan työssä oppien

Lahden Työn Paikassa on otettu käyttöön ammatillisten perustutkintojen suorittamisen malli, joka mahdollistaa ammatillisen tutkinnon suorittamisen vuosien sijaan jopa alle puolessa vuodessa.  Ensimmäinen meillä työpajalla työssä oppien liiketalouden perustutkinnon noin 4 kuukauden aikana suorittanut 21 v. Sara Koski sai merkonomin tutkintotodistuksen eilen 14.2.

Lämpimät onnittelut!

Tutkintojen suorittaminen näyttöinä ei ole mikään uusi keksintö ja teoriassa se on ollut mahdollista jo vuosia. Kuitenkin vasta viime aikoina näyttöjen suorittaminen on selkiytetty niin tutkinnon suorittajan ja ammattilisen koulutuksen järjestäjän kanssa toimivaksi kokonaisuudeksi ns. Valovalmennus -mallin avulla.

-Meillä Huipputekijä –hankkeen avulla tuomme tutkintojen suorittamisen näyttöjen avulla käyttöön kaikkiin Lahden Työn Paikan yksiköihin ja mahdollisesti myös alueen yrityksiin, projektipäällikkö Heidi Peijari toteaa. Tutkinnon suorittaminen pala kerrallaan omassa tahdissa työssä toimien on erittäin helppo ja parhaimmillaan myös nopea tapa saada tutkinto ja päivittää osaaminen myös paperilla tämän päivän vaatimuksia vastaavaksi – ja esimerkiksi työttömälle työnhakijalle joskus jopa ainoa mahdollisuus päivittää osaamistaan. Jos osaaminen on jo tutkinnon vaatimalla tasolla voi lyhimmillään tutkinnon saada suoritettua jopa parin kolmen kuukauden aikana. Meillä tärkeänä tehtävänä on tunnistaa valmennettavan osaaminen ja olla mahdollistamassa osaamisen kehittymistä.

Sara Koski on työskennellyt Lahden Työn Paikan Patinan toimipisteessä ja opittuaan työtehtävät, hän suorittanut ohessa liiketalouden perustutkinnon osia yksitellen. Osien suorittaminen on tapahtunut normaaleita työtehtäviä tehden: tutkinnon suorittamiseen liittyvät näyttötilaisuudet on suoritettu ja arvioitu tekemällä erilaisia työtehtäviä merkonomin tutkintoon liittyvien ammattitaitovaatimusten mukaisesti. Näyttötilanteita arvioimassa on ollut vastaava työvalmentaja Katja Ålander sekä arviointikeskusteluissa mukana on ollut Salpauksen opettaja Virpi Kellokoski.

-Tällä hetkellä meillä on kahdeksan henkilöä suorittamassa näyttöinä eri tutkintojen osia, Ålander laskeskelee. Tutkintoina ovat liiketalouden perustutkinto (merkonomi), logistiikan perustutkinto (varastonhoitaja) ja kotityö- puhdistuspalvelualan (toimitilahuoltaja). Tavoitteena on laajentaa lähiaikoina tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon (datanomi) sekä kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon.

-Räätälöimme työtehtävät niin, että normaaleja työpajojemme työtehtäviä tekemällä saa osaamisen näihin asioihin. Yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa olemme ensin sopineet ja käyneet läpi meidän työtehtävät ja niiden vastaavuuden tutkinnossa oleviin ammattitaitovaatimuksiin. Näiden perusteella olemme sopineet suoritettavista tutkinnon osista. Ammatillinen oppilaitos kirjaa suoritetut osatutkinnot järjestelmäänsä ja antaa tutkintotodistuksen kun kaikki osat on suoritettu.

-Yleisesti ottaen näyttöjen suorittaminen on ollut helppoa, nyt merkonomiksi valmistunut Sara Koski arvioi. Vaikeimpina ovat olleet myynnin ja kannattavuuden raportointi, koska numeroiden pyörittely on minulle vaikeaa. Tosin kun on vähän päässyt jyvälle, on itse kirjoittaminen ollut helppoa. Se, että on ollut entuudestaan tietoteknisiä valmiuksia, on ollut hyödyksi. Tosi suuri yllätys on ollut, ettei osatutkintojen suorittaminen ole ollut niin vaikeaa kuin miltä se aluksi kuulosti. Aikaisemmin oli hämärän peitossa se mitä tutkinto sisältää, nyt sekin on selkiytynyt, Sara pohtii. Suosittelen tätä ehdottomasti myös muille. Käytetystä ajasta saa paremman hyödyn kun suorittaa tutkinnon tai sen osaia ja roiman määrän työkokemusta samaan aikaan.

Kuvassa Sara Koski, projektipäällikkö Heidi Peijari ja työvalmentaja Katja Ålander.