Tervetuloa jouluostoksille Patinaan!

Kierrätysmyymälästä joulukoristeita ja paljon muuta mukavaa pukinkonttiin.
Patina palvelee ma-pe klo 9-17 (la-su suljettu)
Myös tavaran vastaanotto on avoinna myymälän aukioloaikoina.

Kierrätyskeskus Patina, Katsastajankatu 14 Lahti

p. 044 708 1360

Kierrätyskeskus Patinan aukioloajat muuttuvat

Patina palvelee asiakkaitaan toistaiseksi ma-pe klo 9-17.
Lauantait ja sunnuntait Patina on suljettuna.
Myös tavaran vastaanotto on avoinna vain arkisin myymälän aukioloaikojen mukaan.

Lahden Työn Paikka Oy:n laskutusosoitteet muuttuvat

Laskutusosoitteemme muuttuvat operaattorin muutoksen myötä 2.12.2019 alkaen.

Löydät uudet laskutusosoitteemme TÄÄLTÄ.

Julkinen tiedote 15.10.2019

Tiedote yhtiön toimintaan liittyvistä muutoksista

Lahden kaupunginhallitus on päättänyt lopettaa työllisyys- ja valmennuspalveluiden ostot Lahden Työn Paikka Oy:ltä 30.6.2020 mennessä. Kaupunginhallitus on luvannut määräajan puitteissa selvittää, onko osalle Lahden Työn Paikka Oy:n liiketoiminnoista löydettävissä jatkajaa. Samalla Lahden kaupunginhallitus edellytti, että kaupunki omistajana tekee yhtiön kanssa yhteistyötä, jotta mahdollisimman hyvä lopputulos sekä työllistettyjen että yhtiön työntekijöiden osalta löytyy. Päätöksestä johtuen yhtiössä aloitetaan toiminnan ja henkilöstön sopeuttamistoimet.

 

Asioista tiedotetaan lisää niiden edetessä.

 

Pekka Kotiaho

toimitusjohtaja

Lahden Työn Paikka Oy

044-708 1450

Kiitos Katja ja onnea uusiin haasteisiin

Viime perjantaina vietimme kehittämispäällikkömme Katja Aallon läksiäisiä kakkukahvein.
Katja siirtyi yli 13 vuoden jälkeen toisen työnantajan palvelukseen.

Saamme kiittää Katjaa suuresta työpanoksesta yhtiömme toiminnassa ja sen kehittämisessä.
Työkaverit kertoivat, että Katjalla on ollut tärkeä rooli prosessiemme ja valmennuksen kehittämisessä.
Hän on rohkeasti nostanut esille niin positiivisia, kuin negatiivisia asioita sekä määrätietoisesti vienyt sovittuja asioista loppuun asti.
Katjalla on ollut taito pysyä jatkuvan muutoksen vauhdissa mukana ja ennakoida tulevaa.
Hän on arkisissa asioissa viljellyt suvaitsevaisuuden kulttuuria ja toisten huomioon ottamista.
Kiitos Katja yhteisistä vuosista ja onnea uusiin haasteisiin.

Katja halusi vielä erityisesti kiittää Patinan valmentautujia, jotka olivat sisustaneet läksiäiskahvien tilan Katjan värimieltymysten mukaisesti.

Lahden Työn Paikka Oy mukana Kuntien vaikuttavat työllisyyspalvelut hankkeessa

Olemme päässeet mukaan Vates:n toteuttamaan tutkimushankkeeseen Kuntien vaikuttavat työllisyyspalvelut.

Hankkeessa selvitetään kuntien edellytyksiä tuottaa laadukkaita työllistymistä tukevia palveluja erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Tutkimuksen kohteena ovat työllistämisyksiköiden tarjoamat palvelut ja ensisijaisesti niiden toimintamallin ja ohjauksen laadullisella parantamisella saavutettava vaikuttavuus.

Kuntaliiton Polemiikki-lehti teki jutun aiheesta ja se on nyt luettavissa verkossa.

”Voimaa työstä, kaikki kyky käyttöön” artikkeli  alkaa sivulta 26.

Tästä pääset lukemaan julkaisun:  Polemiikki- lehti 3/2019

Palkkatuella töihin?

Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota TE-toimisto voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin. Palkkatuetun työn tarkoituksena on edistää työnhakijan työllistymistä avoimille työmarkkinoille.

Me tarjoamme palkkatukityötä edistääksemme lahtelaisten ja hollolalaisten työttömien työelämään pääsyä. Palkkatukijakso meillä on palkallinen työnhakujakso, jonka aikana valmentajamme toimivat työntekijän apuna yksilöllisen ja kestävän työelämäratkaisun löytämiseksi. Ajankohtaiset tiedot avoimista palkkatukipaikoista löytyvät nettisivuiltamme. Sivuillamme voit täyttää myös avoimen hakemuksen tehtäviimme, vaikka paikkoja ei juuri sillä hetkellä auki olisikaan.

Tällä hetkellä meillä on haettavana Patinan palkkatukipaikat. Etsimme mm. myymälän asiakaspalvelijaa, autonkuljettajaa ja vaihteleviin, fyysisiin työtehtäviin soveltuvaa monitaituria! Kaikissa näissä tehtävissä on mahdollista työn ohella suorittaa myös tutkinnon osia liiketoiminnan (merkonomi) ja logistiikan (varastonhoitaja) aloilta.

Työntekijämme osallistuvat myös erilaisiin alueellisiin rekrytointitapahtumiin, joissa he esittelevät tarjoamiamme työllisyyspalveluita ja avoimia valmennuspaikkojamme. Lähiviikkoina olemme mukana mm. Vielä ehtii -tapahtumassa  torstaina 8.8. klo 13.00 – 16.00 Pääkirjastolla sekä Sillä Siisti -tapahtumassa keskiviikkona 21. elokuuta 2019 klo 13.00 – 15.00 Vaudittamolla.

Oppia ikä kaikki!

Tulevaisuuden osaamistarpeiden ennakoinnin ja henkilöstön osaamisen ajantasaisuuden varmistamisen on sanottu olevan yksi organisaatioiden kriittisistä menestystekijöistä. Lahden Työn Paikka Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kotiaho allekirjoittaa tämän :”Arvostan sitä, että henkilöstö haluaa kouluttautua. Silloin he usein motivoituvat uudella tavalla kehittämään omaa työtään ja saavat työhönsä myös uusia näkökulmia.  Maailma ympärillämme muuttuu niin nopeasti, että meillä ei ole varaa jäädä paikoillemme.”

Kotiahon myönteinen suhtautuminen kouluttautumiseen näkyy myös käytännössä: tänä keväänä kaksi hänen alaisistaan on osallistunut tutkintotavoitteiseen koulutukseen. Työpajapäällikkö Reetta Jänis suoritti Johtamisen erikoisammattitukinnon ja kehittämispäällikkö Katja Aalto sosionomi (YAMK) tutkinnon. Kummankin opintoihin liittyvät kehittämistehtävät kytkeytyivät tiiviisti Lahden Paikan toimintaan. Omana kehittämistehtävänään Reetta laati  Kierrätyskeskus Patinan muuttosuunnitelman ja johti sen toteutusta.  Katja vastaavasti mallinsi työelämän laatua mittaavan henkilöstökyselyn käytön Lahden Paikan tarpeisiin.

Huipputekijä -hankkeessa työskentelevät Noora Nummela, Heidi Peijari ja Katja Ålander ovat kaikki osallistuneet Tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen. Heidin ja Nooran tutkintotilaisuudet on jo pidetty, Katjalla se on vielä edessä. ”Tuotekehitystyön tutkinnon ammattitaitovaatimukset vastasivat työnkuvaani Huipputekijä -hankkeessa. Hanketyö ei ollut minulle entuudestaan tuttua, joten uskoin saavani lisää työkaluja opinnoista työn toteuttamiseen ja kehittämiseen” kuvaa Noora syitään aloittaa opinnot. Katja jatkaa omalta osaltaan opintojen annin suhteen: ” Olen saanut päivitystä työssäni tarvitsemiin tietoihin liittyen Valo-valmennuksen valmentautujien ohjaukseen. Arvokasta antia ovat olleet myös mielenkiintoiset keskustelut kehittämistyön haasteista muiden toimijoiden kanssa. Myös Heidin kokemukset opinnoista olivat positiiviset.  ” Jatkuvasti muuttuva työelämä vaatii jatkuvaa uuden oppimista. Opiskelu kannattaa aina!” rohkaisee Heidi kaikkia niitä kollegoita, jotka mahdollisesti pohtivat työn ohessa opiskelua.

Syksyllä taas kahvitellaan!

Meidän Kiveriönkadun toimipisteeseemme on kevään ajan kokoontunut säännöllisesti kahvittelemaan Valtakunnallisen työpajayhdistyksen jäsenorganisaatioiden edustajia. Työllisyystoimijoiden ajankohtaisaamukahvit ovat koonneet toimijat yhteen joka kuukauden ensimmäinen maanantai. Kahvin lisäksi tulijoita on houkutellut paikalle toimialaan liittyvät ajankohtaiset teemat, joihin liittyvää keskustelua ovat alustaneet eri alojen asiantuntijat.

”Ajatuksen näistä yhteisistä aamukahveista sain, kun tulin valituksi Valtakunnallisen työpajayhdistyksen hallitukseen varajäseneksi” kertoo aamukahvien koollekutsuja kehittämispäällikkö Katja Aalto. ”Halusin omalta osaltani varmistaa sen, että tiedän mikä kenttää alueellisesti puhututtaa ja mietityttää. Nämä ajatukset on tärkeätä saada kuuluviin esimerkiksi erilaisia kannanottoja edunvalvontajärjestönä tehdessä.”

Työllisyystoimijoista ajankohtaisaamukahveilla on ollut edustettuna mm. LITTI2 -hanke, Lahty ry, Monitoimikeskus Takatasku, Lahden Kaupungin Nuorisopalvelut, Heinolan ja Orimattilan nuorten työpajat sekä Jyränkölän setlementti. Aiheina on käsitelty mm. kasvupalvelu-uudistusta, kuntien roolia työllisyydenhoidossa, työllisyyspolitiikan valtakunnallisia näkymiä sekä työpajojen ja oppilaitosten välistä yhteistyötä. Kevään viimeisessä tapaamisessa todettiin yksimielisesti, että kyseiset tilaisuudet ovat tärkeitä toimijoille ja että vastaavia ajankohtaisaamukahveja toivotaan jatkossakin.

”Työllisyystoimijoiden seuraavat ajankohtaisaamukahvit järjestetään maanantaina 2.9. klo 8:15 Kiveriönkadun toimipisteessämme. Valitettavasti vielä en osaa sanoa ensimmäisen kerran teemaa tai alustajaa. Välillä tuntuu siltä, että muutokset ovat niin nopeita, että kesäkuussa ei voi millään tietää, mikä on ajankohtaista syyskuussa” naurahtaa Katja. ”Mielelläni kuulen myös vinkkejä ja palautetta kentältä, olkaa ihmeessä yhteyksissä joko Työllisyystoimijoiden ajankohtaisaamukahveihin liittyen tai ihan vaan vaikka muutenkin!”

Katja Aalto, kehittämispäällikkö
044 708 0181, katja.aalto@lahdenpaikka.fi
https://www.facebook.com/katja.aalto.9
https://twitter.com/Katja_M_Aalto

Autonkuljettajan työ on palveluammatti

Kierrätyskeskus Patinalla on useita kuljetuspalveluita; tavaroiden nouto- ja vientikuljetus, peräkärryn lainaus ja vuokraus sekä uutena kesäkuussa aloitettava jätteiden noutopalvelu. Kuljetuspalvelut ovat nimensä mukaisesti palvelua. Autonkuljettaja on yrityksen käyntikortti asiakkaan suuntaan. Kuljetuspalveluun kuuluu autolla ajamisen lisäksi tavaroiden siirto joko asiakkaalta Patinaan tai Patinasta uuteen kotiin, sekä palvelun rahaliikenteen hoitaminen. Työssä vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa, kohteliaita käytöstapoja sekä sovittujen pelisääntöjen noudattamista. Autonkuljettaja on vastuussa ajoneuvosta, kyydissä olevista tavaroista sekä kuljetuksen rahaliikenteestä.

Patinan kuljetukset tehdään kuorma- ja pakettiautolla. Kuorma-autokuljetuksia hoitaa 20-vuoden kokemuksella Jari. ”Kuljettajan työssä on kunnioitettava asiakkaan kotia ja tavaroita. Heille on myös pystyttävä myös kertomaan, mikä tavara on uudelleenkäytettävään ja mikä jätettä.”, Jari kertoo. Uudelleenkäyttöön kelpaa vain ehjä, puhdas ja käyttökelpoinen tavara. Jos tavaroiden seassa on jätettä tai isoja sähkölaitteita, niin niistä otetaan erillinen käsittelymaksu.

Patinassa on valmentautujille useita työtehtäviä kuljetuspalveluihin liittyen. Kuljetustilaukset otetaan vastaan myymälän kassalla, autonkuljettaja vastaa kuljetuksesta ja apumiehet ovat apuna lastaus- ja purkuvaiheessa. Lisäksi varastossa työskentelevät henkilöt hoitavat peräkärryn lainauksen ja vuokrauksen.

Kuljetuspalvelut ovat maksullisia lukuun ottamatta peräkärryn lainausta. Lainaus on tarkoitettu Patinasta ostettujen tai sinne tuotavien tavaroiden kuljetukseen. Kuljettaminen on kallein osa kierrätystavaran käsittelyä, eivätkä nykyiset kuljetusmaksut kata kuin osan kuljetuksen ylläpitokuluista.

Jätteiden maksullinen noutopalvelu käynnistyy kesäkuussa yhteistyössä Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n kanssa. Noutopalvelu on rekisteröity Hämeen ELY-keskuksen jätehuoltorekisteriin ja se on tarkoitettu huonekalujen ja sähkölaitteiden kuljetukseen jäteasemalle. Jätekuljetuksista tiedotetaan lisää PHJ Oy:n ja Lahden Paikan verkkosivuilla kesäkuun alussa.

Patinan kuljetuspalvelut eivät tee muuttoja tai kuljeta erityisen painavia tavaroita kuten pianoja. Lisätietoja kuljetuspalveluista löytyy täältä.