Kierrätyskeskus Patinan toiminnot Harjulan Setlementille

Lahden Työn Paikka Oy myy kierrätyskeskus Patinan toiminnot Harjulan Setlementti ry:lle.
Kaikki Patinan työntekijät siirtyvät Harjulan Setlementin palvelukseen vanhoina työntekijöinä 1.1.2020.
Harjulan Setlementti on vuonna 1941 perustettu sivistys- ja sosiaalista työtä tekevä monialatoimija, joka työllistää Lahdessa vakituisesti noin 50 henkilöä.

Lisätietoja:
Lahden Työn Paikka Oy:n selvitysmies Veli-Pekka Ignatius, 044 7161895
Harjulan Setlementti toiminnanjohtaja Ari Tuupainen, 044 7725 115

Lahden Työn Paikka Oy:n metalliliiketoiminta Lankapaja Oy:lle

Lahden Työnpaikka Oy myy metalliliiketoimintansa Lankapaja Oy:lle. Kaikki metalliliiketoiminnan työntekijät siirtyvät Lankapaja Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.
Vuonna 1935 perustettu Lankapaja Oy on suomalainen perheyritys ja se toimii Lahdessa ja Nummelassa sekä Ruotsin Skillingarydissä.
Yrityksen liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa ja sillä on 220 työntekijää. Entuudestaan Lahdessa työskentelee noin 30 ihmistä Iskun tehtaassa huonekaluteräskomponenttien valmistuksessa.

– Lahden Työnpaikalla ja Lankapajalla on paljon samoja asiakkuuksia ja Lankapaja on luotettava ja vakavarainen liiketoiminnan jatkaja, toteaa selvitysmies Veli-Pekka Ignatius.

Lahden Työnpaikka Oy asetettiin selvitystilaan marraskuussa, ja tällä hetkellä näyttää siltä, että lähes kaikille sen liiketoiminnoille löytyy jatkaja.

Lisätietoja:
Lahden Työnpaikka Oy:n selvitysmies Veli-Pekka Ignatius, 044 7161895
Lankapaja Oy:n toimitusjohtaja Kari Timgren, 040 501 4055

Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2020!

Lahden Työn Paikka kiittää asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta vuodesta ja toivottaa samalla Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2020!

Katso tästä myös Kierrätyskeskus Patinan poikkeusaukioloajat loppuvuodelle.

Tervetuloa jouluostoksille Patinaan!

Kierrätysmyymälästä joulukoristeita ja paljon muuta mukavaa pukinkonttiin.
Patina palvelee ma-pe klo 9-17 (la-su suljettu)
Myös tavaran vastaanotto on avoinna myymälän aukioloaikoina.

Kierrätyskeskus Patina, Katsastajankatu 14 Lahti

p. 044 708 1360

Kierrätyskeskus Patinan aukioloajat muuttuvat

Patina palvelee asiakkaitaan toistaiseksi ma-pe klo 9-17.
Lauantait ja sunnuntait Patina on suljettuna.
Myös tavaran vastaanotto on avoinna vain arkisin myymälän aukioloaikojen mukaan.

Julkinen tiedote 15.10.2019

Tiedote yhtiön toimintaan liittyvistä muutoksista

Lahden kaupunginhallitus on päättänyt lopettaa työllisyys- ja valmennuspalveluiden ostot Lahden Työn Paikka Oy:ltä 30.6.2020 mennessä. Kaupunginhallitus on luvannut määräajan puitteissa selvittää, onko osalle Lahden Työn Paikka Oy:n liiketoiminnoista löydettävissä jatkajaa. Samalla Lahden kaupunginhallitus edellytti, että kaupunki omistajana tekee yhtiön kanssa yhteistyötä, jotta mahdollisimman hyvä lopputulos sekä työllistettyjen että yhtiön työntekijöiden osalta löytyy. Päätöksestä johtuen yhtiössä aloitetaan toiminnan ja henkilöstön sopeuttamistoimet.

 

Asioista tiedotetaan lisää niiden edetessä.

 

Pekka Kotiaho

toimitusjohtaja

Lahden Työn Paikka Oy

044-708 1450

Kiitos Katja ja onnea uusiin haasteisiin

Viime perjantaina vietimme kehittämispäällikkömme Katja Aallon läksiäisiä kakkukahvein.
Katja siirtyi yli 13 vuoden jälkeen toisen työnantajan palvelukseen.

Saamme kiittää Katjaa suuresta työpanoksesta yhtiömme toiminnassa ja sen kehittämisessä.
Työkaverit kertoivat, että Katjalla on ollut tärkeä rooli prosessiemme ja valmennuksen kehittämisessä.
Hän on rohkeasti nostanut esille niin positiivisia, kuin negatiivisia asioita sekä määrätietoisesti vienyt sovittuja asioista loppuun asti.
Katjalla on ollut taito pysyä jatkuvan muutoksen vauhdissa mukana ja ennakoida tulevaa.
Hän on arkisissa asioissa viljellyt suvaitsevaisuuden kulttuuria ja toisten huomioon ottamista.
Kiitos Katja yhteisistä vuosista ja onnea uusiin haasteisiin.

Katja halusi vielä erityisesti kiittää Patinan valmentautujia, jotka olivat sisustaneet läksiäiskahvien tilan Katjan värimieltymysten mukaisesti.

Lahden Työn Paikka Oy mukana Kuntien vaikuttavat työllisyyspalvelut hankkeessa

Olemme päässeet mukaan Vates:n toteuttamaan tutkimushankkeeseen Kuntien vaikuttavat työllisyyspalvelut.

Hankkeessa selvitetään kuntien edellytyksiä tuottaa laadukkaita työllistymistä tukevia palveluja erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Tutkimuksen kohteena ovat työllistämisyksiköiden tarjoamat palvelut ja ensisijaisesti niiden toimintamallin ja ohjauksen laadullisella parantamisella saavutettava vaikuttavuus.

Kuntaliiton Polemiikki-lehti teki jutun aiheesta ja se on nyt luettavissa verkossa.

”Voimaa työstä, kaikki kyky käyttöön” artikkeli  alkaa sivulta 26.

Tästä pääset lukemaan julkaisun:  Polemiikki- lehti 3/2019

Palkkatuella töihin?

Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota TE-toimisto voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin. Palkkatuetun työn tarkoituksena on edistää työnhakijan työllistymistä avoimille työmarkkinoille.

Me tarjoamme palkkatukityötä edistääksemme lahtelaisten ja hollolalaisten työttömien työelämään pääsyä. Palkkatukijakso meillä on palkallinen työnhakujakso, jonka aikana valmentajamme toimivat työntekijän apuna yksilöllisen ja kestävän työelämäratkaisun löytämiseksi. Ajankohtaiset tiedot avoimista palkkatukipaikoista löytyvät nettisivuiltamme. Sivuillamme voit täyttää myös avoimen hakemuksen tehtäviimme, vaikka paikkoja ei juuri sillä hetkellä auki olisikaan.

Tällä hetkellä meillä on haettavana Patinan palkkatukipaikat. Etsimme mm. myymälän asiakaspalvelijaa, autonkuljettajaa ja vaihteleviin, fyysisiin työtehtäviin soveltuvaa monitaituria! Kaikissa näissä tehtävissä on mahdollista työn ohella suorittaa myös tutkinnon osia liiketoiminnan (merkonomi) ja logistiikan (varastonhoitaja) aloilta.

Työntekijämme osallistuvat myös erilaisiin alueellisiin rekrytointitapahtumiin, joissa he esittelevät tarjoamiamme työllisyyspalveluita ja avoimia valmennuspaikkojamme. Lähiviikkoina olemme mukana mm. Vielä ehtii -tapahtumassa  torstaina 8.8. klo 13.00 – 16.00 Pääkirjastolla sekä Sillä Siisti -tapahtumassa keskiviikkona 21. elokuuta 2019 klo 13.00 – 15.00 Vaudittamolla.

Oppia ikä kaikki!

Tulevaisuuden osaamistarpeiden ennakoinnin ja henkilöstön osaamisen ajantasaisuuden varmistamisen on sanottu olevan yksi organisaatioiden kriittisistä menestystekijöistä. Lahden Työn Paikka Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kotiaho allekirjoittaa tämän :”Arvostan sitä, että henkilöstö haluaa kouluttautua. Silloin he usein motivoituvat uudella tavalla kehittämään omaa työtään ja saavat työhönsä myös uusia näkökulmia.  Maailma ympärillämme muuttuu niin nopeasti, että meillä ei ole varaa jäädä paikoillemme.”

Kotiahon myönteinen suhtautuminen kouluttautumiseen näkyy myös käytännössä: tänä keväänä kaksi hänen alaisistaan on osallistunut tutkintotavoitteiseen koulutukseen. Työpajapäällikkö Reetta Jänis suoritti Johtamisen erikoisammattitukinnon ja kehittämispäällikkö Katja Aalto sosionomi (YAMK) tutkinnon. Kummankin opintoihin liittyvät kehittämistehtävät kytkeytyivät tiiviisti Lahden Paikan toimintaan. Omana kehittämistehtävänään Reetta laati  Kierrätyskeskus Patinan muuttosuunnitelman ja johti sen toteutusta.  Katja vastaavasti mallinsi työelämän laatua mittaavan henkilöstökyselyn käytön Lahden Paikan tarpeisiin.

Huipputekijä -hankkeessa työskentelevät Noora Nummela, Heidi Peijari ja Katja Ålander ovat kaikki osallistuneet Tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen. Heidin ja Nooran tutkintotilaisuudet on jo pidetty, Katjalla se on vielä edessä. ”Tuotekehitystyön tutkinnon ammattitaitovaatimukset vastasivat työnkuvaani Huipputekijä -hankkeessa. Hanketyö ei ollut minulle entuudestaan tuttua, joten uskoin saavani lisää työkaluja opinnoista työn toteuttamiseen ja kehittämiseen” kuvaa Noora syitään aloittaa opinnot. Katja jatkaa omalta osaltaan opintojen annin suhteen: ” Olen saanut päivitystä työssäni tarvitsemiin tietoihin liittyen Valo-valmennuksen valmentautujien ohjaukseen. Arvokasta antia ovat olleet myös mielenkiintoiset keskustelut kehittämistyön haasteista muiden toimijoiden kanssa. Myös Heidin kokemukset opinnoista olivat positiiviset.  ” Jatkuvasti muuttuva työelämä vaatii jatkuvaa uuden oppimista. Opiskelu kannattaa aina!” rohkaisee Heidi kaikkia niitä kollegoita, jotka mahdollisesti pohtivat työn ohessa opiskelua.

Syksyllä taas kahvitellaan!

Meidän Kiveriönkadun toimipisteeseemme on kevään ajan kokoontunut säännöllisesti kahvittelemaan Valtakunnallisen työpajayhdistyksen jäsenorganisaatioiden edustajia. Työllisyystoimijoiden ajankohtaisaamukahvit ovat koonneet toimijat yhteen joka kuukauden ensimmäinen maanantai. Kahvin lisäksi tulijoita on houkutellut paikalle toimialaan liittyvät ajankohtaiset teemat, joihin liittyvää keskustelua ovat alustaneet eri alojen asiantuntijat.

”Ajatuksen näistä yhteisistä aamukahveista sain, kun tulin valituksi Valtakunnallisen työpajayhdistyksen hallitukseen varajäseneksi” kertoo aamukahvien koollekutsuja kehittämispäällikkö Katja Aalto. ”Halusin omalta osaltani varmistaa sen, että tiedän mikä kenttää alueellisesti puhututtaa ja mietityttää. Nämä ajatukset on tärkeätä saada kuuluviin esimerkiksi erilaisia kannanottoja edunvalvontajärjestönä tehdessä.”

Työllisyystoimijoista ajankohtaisaamukahveilla on ollut edustettuna mm. LITTI2 -hanke, Lahty ry, Monitoimikeskus Takatasku, Lahden Kaupungin Nuorisopalvelut, Heinolan ja Orimattilan nuorten työpajat sekä Jyränkölän setlementti. Aiheina on käsitelty mm. kasvupalvelu-uudistusta, kuntien roolia työllisyydenhoidossa, työllisyyspolitiikan valtakunnallisia näkymiä sekä työpajojen ja oppilaitosten välistä yhteistyötä. Kevään viimeisessä tapaamisessa todettiin yksimielisesti, että kyseiset tilaisuudet ovat tärkeitä toimijoille ja että vastaavia ajankohtaisaamukahveja toivotaan jatkossakin.

”Työllisyystoimijoiden seuraavat ajankohtaisaamukahvit järjestetään maanantaina 2.9. klo 8:15 Kiveriönkadun toimipisteessämme. Valitettavasti vielä en osaa sanoa ensimmäisen kerran teemaa tai alustajaa. Välillä tuntuu siltä, että muutokset ovat niin nopeita, että kesäkuussa ei voi millään tietää, mikä on ajankohtaista syyskuussa” naurahtaa Katja. ”Mielelläni kuulen myös vinkkejä ja palautetta kentältä, olkaa ihmeessä yhteyksissä joko Työllisyystoimijoiden ajankohtaisaamukahveihin liittyen tai ihan vaan vaikka muutenkin!”

Katja Aalto, kehittämispäällikkö
044 708 0181, katja.aalto@lahdenpaikka.fi
https://www.facebook.com/katja.aalto.9
https://twitter.com/Katja_M_Aalto

Autonkuljettajan työ on palveluammatti

Kierrätyskeskus Patinalla on useita kuljetuspalveluita; tavaroiden nouto- ja vientikuljetus, peräkärryn lainaus ja vuokraus sekä uutena kesäkuussa aloitettava jätteiden noutopalvelu. Kuljetuspalvelut ovat nimensä mukaisesti palvelua. Autonkuljettaja on yrityksen käyntikortti asiakkaan suuntaan. Kuljetuspalveluun kuuluu autolla ajamisen lisäksi tavaroiden siirto joko asiakkaalta Patinaan tai Patinasta uuteen kotiin, sekä palvelun rahaliikenteen hoitaminen. Työssä vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa, kohteliaita käytöstapoja sekä sovittujen pelisääntöjen noudattamista. Autonkuljettaja on vastuussa ajoneuvosta, kyydissä olevista tavaroista sekä kuljetuksen rahaliikenteestä.

Patinan kuljetukset tehdään kuorma- ja pakettiautolla. Kuorma-autokuljetuksia hoitaa 20-vuoden kokemuksella Jari. ”Kuljettajan työssä on kunnioitettava asiakkaan kotia ja tavaroita. Heille on myös pystyttävä myös kertomaan, mikä tavara on uudelleenkäytettävään ja mikä jätettä.”, Jari kertoo. Uudelleenkäyttöön kelpaa vain ehjä, puhdas ja käyttökelpoinen tavara. Jos tavaroiden seassa on jätettä tai isoja sähkölaitteita, niin niistä otetaan erillinen käsittelymaksu.

Patinassa on valmentautujille useita työtehtäviä kuljetuspalveluihin liittyen. Kuljetustilaukset otetaan vastaan myymälän kassalla, autonkuljettaja vastaa kuljetuksesta ja apumiehet ovat apuna lastaus- ja purkuvaiheessa. Lisäksi varastossa työskentelevät henkilöt hoitavat peräkärryn lainauksen ja vuokrauksen.

Kuljetuspalvelut ovat maksullisia lukuun ottamatta peräkärryn lainausta. Lainaus on tarkoitettu Patinasta ostettujen tai sinne tuotavien tavaroiden kuljetukseen. Kuljettaminen on kallein osa kierrätystavaran käsittelyä, eivätkä nykyiset kuljetusmaksut kata kuin osan kuljetuksen ylläpitokuluista.

Jätteiden maksullinen noutopalvelu käynnistyy kesäkuussa yhteistyössä Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n kanssa. Noutopalvelu on rekisteröity Hämeen ELY-keskuksen jätehuoltorekisteriin ja se on tarkoitettu huonekalujen ja sähkölaitteiden kuljetukseen jäteasemalle. Jätekuljetuksista tiedotetaan lisää PHJ Oy:n ja Lahden Paikan verkkosivuilla kesäkuun alussa.

Patinan kuljetuspalvelut eivät tee muuttoja tai kuljeta erityisen painavia tavaroita kuten pianoja. Lisätietoja kuljetuspalveluista löytyy täältä.

 

Työkokeilua ja ryhmässä toimintaa!

Hollolan kunnan työllisyyspalveluiden asiakastarpeiden pohjalta toteutimme keväällä 2019 uudenlaisen Mun Tulevaisuus! -valmennuksen. Siinä seitsemän henkilöä aloitti samaan aikaan ryhmänä työkokeilussa Katsastajankadun toimipisteessämme kierrätyksen ja metallin erilaisissa työtehtävissä. Perinteisten työkokeilutehtävien rinnalla järjestettiin asiantuntijaluentoja ja toiminnallisia tehtäviä, joiden aiheet liittyivät hyvinvointiin, työelämätietouteen ja työnhakuun. Ryhmän ohjauksesta vastasi yksilövalmentaja Eeva Friberg, joka toimi valmennukseen osallistujien tukena myös ammatillisen tulevaisuuden suunnittelussa.

Kolme kuukautta kestäneen valmennuksen päättyessä osallistujat arvioivat yhdessä Eevan kanssa, mikä oli Mun Tulevaisuus! -valmennuksen arvokkain anti. Tästä oltiin oikeastaan hyvinkin yksimielisiä ja Eeva sanoitti sen seuraavasti: ” Tällainen toteutustapa mahdollisti sen, että on aidosti aikaa miettiä, mitä sitä tulevaisuudessa tekisi. Työskentely, asiantuntijatieto ja ohjattu tulevaisuuden suunnittelu rytmittyivät hyvin ja tukivat toinen toisiaan”. Jokaiselle osallistujalle syntyi valmennuksen aikana toteuttamiskelpoinen jatkosuunnitelma, miten tästä jatketaan eteenpäin.

Myös Hollolan kunta palvelun tilaajana oli tyytyväinen valmennuksen toteutukseen. Yhteisellä päätöksellä totesimmekin, että pienillä muutoksilla homma toteutetaan myös syksyllä. Tarkoitus olisi, että työkokeilijat pääsisivät aloittamaan syyskuun puolivälissä. Info valmennuksesta järjestetään keskiviikkona 28.8. klo 10.00 Katsastajankadun toimipisteessä (Katsastajankatu 14, 15800 LAHTI).

Lisätietoja Mun Tulevaisuus! -valmennuksesta

Hollolan kunta
Sini Vaari, sini.vaari@hollola.fi, puh. 044 780 1369

Lahden Työn Paikka Oy
Eeva Friberg, eeva.friberg@lahdenpaikka.fi, 044 708 0204

Valmennuksella teollisuusalalle

Olitpa sitten nuori tai aikuinen, lähde mukaan kesäkuussa alkavaan valmennukseemme!

Valmennus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille, joilla on kiinnostusta työllistyä teollisuusalalle. Teollisuusalalla on monipuolisesti erilaisia työtehtäviä tarjolla ja etenkin Päijät-Hämeen alueella työllisyystilanne on erinomaisen hyvä.

Valmennuksemme sisältää seitsemän tapaamiskertaa, joissa tutustutaan mm. yritysten toimintaan ja työllistymismahdollisuuksiin yritysvierailuin. Lisäksi kartoitamme osaamisen täydentämisen vaihtoehtoja ja tarpeen mukaan järjestämme myös lyhytkoulutuksia kuten piirustustenlukutaito -koulutuksen sekä työturvallisuuskortti -koulutuksen. Autamme myös tarvittaessa koulutuspolkujen löytämisessä. Valmennuksen sisältöön kuuluu myös asiantuntijaluentoja, aihealueina työntekijän oikeudet ja velvollisuudet työssä.

Valmennus perustuu vapaaehtoisuuteen ja on osallistujille maksuton.

Valmennuksen tavoitteena on henkilöiden työllistyminen avoimille työmarkkinoille tai metalliyksikkömme työtehtäviin.

Katso ilmoittautuminen ja lisätiedot oheisesta esitteestä .

 

”Onnistumisia kannattaa juhlia!”

Lahden Paikan perustehtävä on edistää pitkäaikaistyöttömien työmarkkinoille paluuta. Työpajoillamme toteutettavien valmennusjaksojen aikana heitä kannustetaan ja ohjataan aktiivisesti etsimään työllistymismahdollisuuksia avoimilta työmarkkinoilta.

Yksi vaihtoehtoinen tapa löytää pysyviä työpaikkoja valmentautujillemme on yhteistyö henkilöstöpalveluyritysten kanssa. Yksi tuoreimmista valmentautujiemme työllistymisistä syntyi yhteistyöstä Lisäpalvelu Oy:n kanssa. Yhteistyön aluksi Lisäpalvelu Oy:n henkilöstö kävi tutustumassa metalliosastomme toimintaan. Sen jälkeen he ovat osanneet tiedustella suoraan metallin esimieheltä, löytyykö meiltä sopivia henkilöitä heidän avoimiin paikkoihinsa. Henkilön omalla suostumuksella hänen tietonsa on toimitettu Lisäpalveluihin, josta hänet on kutsuttu työhaastatteluun.

Näin työpaikan löysi myös Mikko, joka on pääsääntöisesti työskennellyt metallisosastolla hitsaustehtävissä.  Mikon viimeinen työpäivä Lahden Paikassa oli to 4.4. ja seuraavana maanantaina hän aloitti työt Lisäpalvelu Oy:n asiakkaalla. ”Työ metallin yksikössä on ollut mukavaa ja hitsaustaitoni on parantunut. Olen valmennusjaksoni aikana suorittanut myös hitsausluokat Salpauksessa, se on ollut hyödyllistä” kertoo Mikko. Hänen mukaansa yhteistyö Lisäpalvelu Oy:n kanssa oli helppoa ja sujuvaa.

Myös metallisosastomme esimies Leo kiittelee yhteistyötä. ”Me olemme pystyneet tarjoamaan meillä valmennetun luotettavan työntekijän työnantajalle ja vastaavasti Lisäpalvelut on tarjonnut luotettavan työnantajan meillä valmennuksessa olleelle henkilölle. Yhteistyö kanssamme on väylä löytää sellainen työntekijä, mitä työntarjoaja etsii. Henkilön osaaminen on luotettavasti tarkistettu ja tarvittavat lisäopit etsitty ja hankittu. ” Mikko sanoo omasta puolestansa voivansa lämpimästi suositella Lahden Paikan palveluita ja niiden kautta avautuvia työllistymisväyliä työttömille työnhakijoille. Metallin esimies Leo tiivistää yhteistyön Lisäpalvelu Oy:n kanssa seuraavasti: ”Yhteistyössä on tärkeää keskinäinen luottamus, joka on rakentunut onnistuneiden yhteistyöprojektien kautta. Tässä mallissa on iso mahdollisuus, jossa kaikki ovat voittajia!” Tämän onnistuneen yhteistyön vuoksi pääsimme juhlimaan Mikon työllistymistä kakkukahvien merkeissä.

Tiedote muutoksesta

Hyvä yhteistyökumppanimme,

Mikään maailmassa ei ole niin pysyvää kuin muutos tai positiivisemmin sanottuna kehitys. Koskaan ei enää myöskään tuo kehitys ole niin hidasta kuin se on  juuri nyt.

Lahden Työn Paikkakin on tällaisen muutoshypyn edessä, kun metalliliiketoiminnastamme vastannut asiakkuuspäällikkömme Leo Kumpulainen kertoi siirtyvänsä uusiin tehtäviin yhtiömme ulkopuolelle 21.4.2019 alkaen. Tämä on yhtiömme kannalta ikävää, menetämmehän osaavan ja aktiivisen työtoverin, joka on ollut kanssamme auttamassa useita ihmisiä uuden työuran alkuun ja samalla auttanut Teitä tavoitteissanne luomalla yhdessä tiimimme kanssa teille lisäarvoa.

Onnea ja menestystä Leolle. Leo siirtyy meiltä uuteen positiivisissa merkeissä.

Eipä kuitenkaan hätää! Lahden Paikka pystyy paikkaamaan, sillä tuotannollisen työpajatoiminnan kehittämispäällikkömme Ensio Sipilä on ottanut välittömästi vetovastuun metallista. Hyvälle osalle teistä Ensio on tuttu ja samoin Ensiolle tehtävä on entuudestaan tuttu.  Tällä tavoin kehittäminen jatkuu yhdessä kanssanne ja luomme meneillään olevien kehityshankkeiden kautta yhdessä enemmän arvoa Teille.

Lahden Paikka on yhteiskunnallinen yritys, joka antaa yhteistyön kautta myös teidän sosiaaliseen tilinpäätökseenne todellista sisältöä. Olette kanssamme ja kauttamme rakentamassa kestävää ja  oikeudenmukaista Suomea.

Soittakaa tai lähettäkää sähköpostia, mikäli herää kysymyksiä.

Parhain terveisin

Pekka Kotiaho

Toimitusjohtaja
+358 44 708 1450
pekka.kotiaho@lahdenpaikka.fi

Osatutkintoja voi suorittaa työn ohessa

– Kivaa on ollut verhokampanja, pääsin suunnittelemaan itse koko kampanjan. Kampanjan tarkoitus oli päästä myymään verhoja, koska niitä oli tullut aika paljon tänne Lahden Työn Paikan Patinan kierrätysmyymälään. Suunnittelin keväisen somistuksen ja tein mainoksen siihen liittyen Facebookiin. Pääsin seuraamaan samalla myös ajantasaisesti myynnin kehitystä. On ollut kiva huomata, että sillä on merkitystä myyntiin, mitä tekee, Maarit Talvinen hymyilee.

Talvinen on yksi monista Lahden Työn Paikan valmennettavista, joka valmennuksensa aikana suorittavat myymälätyöskentelyn ja asiakaspalvelun ohella ammatillisen perustutkinnon osia. Oppiminen tutkintoon tapahtuu normaaleja myymälän työtehtäviä tehden. Työtehtävien vastaavuus tutkinnon sisältöihin nähden on määritelty yhteistyössä ammatillisen oppilaitoksen kanssa. Myös tutkintoon liittyvät näytöt onnistuu suorittaa työtehtävissä erikseen sovittuna ajankohtana.

– Samallahan se tossa tulee kun tekee töitä, Talvinen tokaisee.

Ammatillisten tutkintojen suorittaminen on mahdollista kaikissa yrityksissä kunhan ensin määritellään työtehtävien vastaavuus. Maarit Talvisen kohdalla tavoitteet ja aikataulut oppimiselle sekä näytöille katsottiin yhdessä työvalmentajien kanssa.

– Valmennusjaksoni alkoi syksyllä 2018 ja huhtikuun loppuun mennessä minun on määrä suorittaa viisi osaa liiketalouden tutkinnosta. Esimerkiksi viime viikon työviikkoni toimi samalla näyttöviikkona, jolloin työvalmentajat kiinnittivät erityisesti huomiota työtehtävissäni suoriutumiseen, Talvinen summaa.

– Meillä työvalmentajan yhtenä tärkeänä tehtävänä on tunnistaa valmennettavan osaaminen ja olla mahdollistamassa osaamisen kehittymistä, vastaava työvalmentaja Katja Ålander sanoo.

Tutkinnon suorittaminen pala kerrallaan omassa tahdissa työssä toimien on erittäin helppo ja parhaimmillaan myös nopea tapa saada tutkinto ja päivittää osaaminen myös paperilla tämän päivän vaatimuksia vastaavaksi – ja esimerkiksi työttömälle työnhakijalle joskus jopa ainoa mahdollisuus päivittää osaamistaan.

– Osatutkintojen suorittaminen on päässyt meillä hyvään vauhtiin ja tällä hetkellä osatutkintoja on suoritettu 54 kappaletta liiketoiminnan perustutkintoon ja 4 logistiikan perustutkintoon liittyen. Esimerkiksi merkonomin tutkintoon liittyviä tutkinnon osia voi meidän työtehtävissämme suorittaa seitsemän, Ålander luettelee.

Jos osaaminen on jo tutkinnon vaatimalla tasolla voi lyhimmillään tutkinnon saada suoritettua parin kolmen kuukauden aikana.

– On erinomaista, että oppiminen ja opintojen suorittaminen on mahdollista yrityksissä työtä tehden. Monella on takanaan opintoja ja osaamista erilaista työtehtävistä. Koulun penkillä istuminen ei tästä syystä ole yleensä tarpeellista, Ålander pohtii.

– Meillä työpajoilla osatutkintojen suorittajia on ollut 16 henkilöä, iältään 21-vuotiaasta 55-vuotiaaseen saakka. Aiempaa koulutusta ja työkokemusta henkilöille on kertynyt vaihtelevasti. Suurimmalla osalla pohjakoulutuksena on ollut pelkästään peruskoulu, Ålander jatkaa.

Yhtenä työllisyystilanteeseen vaikuttavana tekijänä on pidetty henkilöiden osaamistason nostoa huomioiden yritysten ja työvoiman tarpeista lähtevät koulutustarpeet ja osaaminen kehittäminen. Tämän tuo esiin myös Työ- ja elinkeinoministeriö työllisyyteen liittyvässä nettijulkaisussaan.

– Pitkään valmennuskentällä toimineena organisaationa olemme jo pitkään tunnistaneet yritysten ongelman löytää sopivaa työvoimaa. Meillä lisäksi reilu vuoden toiminut Huipputekijä -hanke pyrkii työttömien osaamistason nostoon monin tavoin. Olemme kehittäneet osatutkintojen suorittamisen lisäksi myös yritysten tarpeista lähtevää ryhmävalmennusta. Teollisuusalojen työvoimapulaan helpotusta tuomaan suunniteltu maksuton valmennus on määrä alkaa maaliskuun alussa, mikäli saamme riittävän määrän alasta kiinnostuneita työttömiä mukaan, projektipäällikkö Heidi Peijari pohtii.

Vahva verkostoituminen alueen yritysten ja työllisyystoimijoiden kanssa on myös tärkeä osa onnistuneeseen lopputulokseen pääsemisessä.

– Olemme kartoittaneet usean yrityksen kanssa heidän työvoiman tarpeitaan oikeanlaisten valmennustuotteiden kehittämiseksi. Iso kiitos tästä yhteistyöstä kuuluu RTK-henkilöstöpalveluille, Kuusakoski Oy:lle, Holmet Oy:lle sekä J-Steel Oy:lle Peijari kiittelee.

 

Lisätiedot maaliskuussa alkavasta maksuttomasta työttömille tarkoitetusta ryhmävalmennuksesta löydät osoitteesta www.lahdenpaikka.fi/ajankohtaista 

 

Huipputekijä –hanke: hankkeen tavoitteena on luoda yrityksille rekrytoinnin avuksi malli, jolla yritykset saavat sopivaa työvoimaa työttömänä olevista henkilöistä. Rekrytointimallin avulla yrityksillä on paremmat mahdollisuudet turvata osaavan työvoiman saanti työttömien työnhakijoiden joukosta. Yritysten toimintaedellytysten turvaamisella voidaan vaikuttaa myös yritysten kilpailukykyyn. Hankkeen toisena tavoitteena on nostaa matalan koulutustason omaavien työttömien työnhakijoiden osaamista tarvittavalle tasolle ja tehdä heistä ”Huipputekijöitä” työllistymisen edistämiseksi. Osaamisen lisääminen tapahtuu ryhmävalmennuksella, täsmäkoulutuksin sekä ammatillisten osatutkintojen suorittamisen avulla työpajoilla tai yrityksissä. ESR -rahoitus, hankeajankohta 1.9.2017 – 31.12.2019.

Lisätiedot projektipäällikkö Heidi Peijari, etunimi.sukunimi@lahdenpaikka.fi .

Kirjansitomon muistikirjoille Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Lahdessa toimivan Lahden Työn Paikka Oy:n kirjansitomon muistikirjoille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta. Kirjansitomo valmistaa erilaisia muistikirjoja, kalentereita ja tarroja mm. bullet journal käyttöön.

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Merkki voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset.

– Haimme Avainlippua koska halusimme tuoda esiin kotimaisuutta ja liputtaa suomalaisen työn puolesta. Muistikirja- ja kalenterimarkkinoilla on paljon ulkomaisia vaihtoehtoja mutta hyvin harvoja aidosti kotimaisia tuoteita. Avainlipun avulla kuluttaja tunnistaa helposti aidosti kotimaisen tuotteen, kertoo työpajapäällikkö Esa Heiskanen Lahden Työn Paikka Oy:sta

Avainlippu-merkki tunnetaan varsin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan 79 prosenttia suomalaisista kuluttajista tuntee Avainlipun erittäin hyvin tai melko hyvin. Tunnettuus yrityspäättäjien keskuudessa on 92 prosenttia. Suomalaisista suurin osa (71 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen tuotteen hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

– Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista asiakkaille ja muille sidosryhmilleen. 92 prosenttia Avainlippua kantavista yrityksistä sanookin, että merkki tukee tuotteiden ja palveluiden myyntiä, Reetta Mentu kertoo.

Lisätietoja

Esa Heiskanen, työpajapäällikkö, Lahden Työn Paikka Oy, 044 708 0765, esa.heiskanen@lahdenpaikka.fi
Reetta Mentu, markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 561 5030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi

 

Tuotteita löydät verkkokaupastamme: www.lahdenpaikkakirjansitomo.fi


Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä noin 4000 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua.
www.suomalainentyo.fi/yrityksille/avainlippu/

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä, vaikuttaa ostopäätöksiin ja haastaa työelämää uudistumaan.

Yritysten yhteiskunnallinen työ näkyväksi

Järjestimme Päijät-Hämeen yrityksille ja organisaatioille Yhteiskuntavastuu yrityksen kilpailuetuna -tilaisuuden 10. tammikuuta, jossa mm. Holmet Oy:n, RTK-henkilöstöpalveluiden sekä Osuuskauppa Hämeenmaan edustajat kertoivat omasta yhteiskunnallisesti merkittävästä työstään työllisyyden lisäämiseksi sekä yhteistyöstä kanssamme. Tulevaisuuden työelämän näkymiä hahmotteli arvostettu tulevaisuuden tutkija ja työelämän asiantuntija Ilkka Halava.

Lahden Paikka on toiminut pitkään alueen työllisyyden edistäjänä. Yhteiskunnallisen työmme mahdollistaa suurimmaksi osaksi yhteistyö yritysten kanssa. Hyöty on molemminpuolinen; yritys saa kauttamme osaavaa työvoimaa eripituisiin työsuhteisiin lähes riskittä ja me puolestamme saamme valmentautujillemme arvokasta työkokemusta. Moni yritys teettää työpajoillamme myös alihankintaa, joka on erittäin tärkeää, jotta voimme tarjota valmentautujillemme aitoja työtehtäviä.

Koska yhteiskunnallisena yrityksenä työmme työllisyyden lisäämiseksi on mahdotonta yksin, haluamme entisestään tiivistää yhteistyötä alueen yrityksiin ja organisaatioihin. Tästä syystä olemme haastaneetkin viime kuukausina yli 50 paikallista yritystä kanssamme mukaan Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen tekoon, jonka avulla yhteiskunnallinen, työllisyyden edistämiseksi tehty työ voidaan tehdä myös näkyvämmäksi. Yritys tai organisaatio voi tehdä sitoumuksen omista lähtökohdistaan ja siten, että tehtävät toimenpiteet ovat uusia ja mitattavissa olevia, konkreettisia toimenpiteitä. Haasteemme liittyy nimenomaan ”Työtä kestävästi” osa-alueen alle. Kaikki sitoumukset on kaikkien nähtävillä yhteisellä Sitoumus –sivustolla Internetissä.

– Olipa sitten kyse nuorten tai aikuisten työllistämisestä tai työssäoppimispaikan tarjoamisesta, on kyse yhteiskunnallisesti merkittävästä työstä. Tätä työtä tehdään yrityksissä jonkin verran, mutta tämän työn näkyväksi tekeminen ei ole vielä kovin yleistä, toteaa Lahden Paikan projektipäällikkö Heidi Peijari. Erityisen hienoa oli kuulla tilaisuudessamme yritysten tekemistä sitoumuksista työllisyyden edistämiseksi, mainittakoon esimerkiksi RTK-henkilöstöpalvelu Oy:n tekemästä yhteiskunnallisesta sitoumuksesta, jonka avulla yritys sitoutuu työllistämään 100 työtöntä työnhakijaa vuoden 2019 aikana. Tämä on parhaimillaan juuri sitä, mitä haasteellamme yrityksille haemme.

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus on vielä suhteellisen vieras päijäthämäläisille. Kaiken kaikkiaan erilaisia konkreettisia sitoumuksia on tehty tällä hetkellä noin tuhat. Tekijätahoina on yrityksiä, yhteisöjä, oppilaitoksia, puolueita, kaupunkeja sekä yksityishenkilöitä.

Sitoumus on maksuton suomalainen innovaatio, jossa kuka tahansa, yksityishenkilö, yritys tai organisaatio voi tehdä julkisen, mitattavissa olevan Kestävän kehitykseen liittyvän sitoumuksen. Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus on Suomen kansallinen linjaus kestävän kehityksen toteuttamisesta. Lue lisää Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksesta www.kestavakehitys.fi

 

Yläolevassa kuvassa vasemmalta Rami Räty ja Ria Aaltonen RTK-henkilöstöpalvelu Oy, Ilkka Halava Prime Frontier Oy, Niina Toivonen Osuuskauppa Hämeenmaa sekä Antti Suikkanen Holmet Oy .

 

Yhteiskuntavastuu yrityksen kilpailuetuna 10.1.2019 tilaisuus toteutettiin Lahden Työn Paikan ja Hämeen ELY-keskuksen rahoittaman Huipputekijä-hankkeen avulla.  Hankeajankohta: 1.9.2017 – 31.12.2019, hankkeen hallinnoijana Lahden Paikka Oy. Rahoittajana Hämeen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma, ESR. Lisätiedot projektipäällikkö heidi.peijari[at]lahdenpaikka.fi

 

 

Mun tulevaisuus!

Lahden Työn Paikka on jo useiden vuosien ajan tarjonnut perinteisten työhönvalmennuspalveluiden lisäksi myös tilaajien tarpeiden pohjalta räätälöityjä valmennuksia. Yksilövalmentaja Eeva Friberg on ohjannut mm. erilaisia elintapaohjaukseen ja henkilökohtaisten voimavarojen vahvistamiseen liittyviä ryhmiä.

”Tällä hetkellä valmistelen helmikuussa 2019 alkavaa, hollolalaisille alle 40-vuotiaille työttömille suunnattua Mun tulevaisuus! -valmennusta. Se on tarkoitus toteuttaa työkokeiluna Katsastajankadun toimipisteessämme, missä on mahdollisuus kokeilla metallialan, pienkonehuollon, varasto- ja kuljetusalan sekä myynnin ja asiakaspalvelun tehtäviä.” Eeva kertoo. Valmennukseen sisältyy myös asiantuntijaluentoja sekä toiminallisia ohjattuja tehtäviä, jotka liittyvät kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, työelämätietouteen ja työnhakuun. Koko valmennuksen ajan osallistujalla on käytettävissään yksilövalmentajan tuki oman ammatillisen jatkosuunnitelman työstämisessä.

Eeva kertoo, että Mun tulevaisuus! -valmennus on suunniteltu hedelmällisessä yhteistyössä Hollolan kunnan työllisyystoimijoiden kanssa. ”Minä olen ollut suunnittelutiimissä alusta asti ja odotan innolla kevättä 2019, jolloin olen tiiviisti käytännön toteutuksessa mukana. Valmennuksen aiheet liittyvät päivittäiseen yksilövalmentajan työarkeeni, ja olen organisoinut ja pitänyt teemoista ryhmävalmennuksia jo vuosien ajan. Työkalupakistani löytyy käytännön vahvasti värittämiä kokemuksia ja kannustavia esimerkkejä, joita voin jakaa osallistujille. ”

Onnistuneet lopputulokset ovat usein yhteisten ponnistelujen tuloksia. Eeva vahvistaa tämän omalta osaltaan: ”Suunnittelutyö on ollut innostavaa ja kaikkien osapuolten kokemuksia yhdistävää, sen tuloksena on syntynyt malli, joka kokoaa vuosien asiantuntemuksen. Nyt tarjoamme hienon kokonaisuuden, joka antaa osallistujalle työkaluja oman ammatillisen tulevaisuuden rakentamiseen. Meidän tavoitteemme on selkeä: jokainen osallistuja löytää jatkopaikan. Jos sinua tällainen kiinnostaa, lähde mukaan!”

Nyt kääritään hihat!

Valtakunnallinen työpajayhdistys ry (TPY) on työpaja-ammattilaisten perustama järjestö, joka muun muassa ehkäisee syrjäytymistä edistämällä työpajatoiminnan ja sosiaalisen työllistämisen kehitystä sekä vahvistaa toiminnallaan työpajojen toimintaedellytyksiä ja niiden henkilöstön osaamista. Valtakunnallinen työpajayhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin torstaina 22.11.2018 Helsingissä. Syyskokouksessa äänestettiin uusista hallituksen jäsenistä ja Lahden Työn Paikka Oy:n kehittämispäällikkö Katja Aalto tuli valituksi ensikertalaisena hallitukseen varajäseneksi.

”Olen kyllä tosi innostunut ja otettu jokaisesta saamastani äänestä ja niiden myötä osoitetusta luottamuksesta! Minulle luottamustehtävät eivät ole koskaan tarkoittaneet sitä, että nautin saadusta luottamuksesta, vaan että teen töitä sen eteen, että voin osoittaa olevani saamani luottamuksen arvoinen.” kommentoi Katja valintaansa. Kysymykseen ehdokkaaksi lähtemisestä Katja vastaa seuraavasti: ”Nyt jos koskaan on ensiarvoisen tärkeätä, että moninaisen työpajakentän ja työllistymiseensä erityistä tukea tarvitsevien ihmisten etuja valvotaan.”

Maakunta- ja sote-uudistuksessa ja kasvupalvelu-uudistuksessa on vielä monta keskeneräistä asiaa sekä työpajojen aseman että heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden palveluiden järjestämisen suhteen. ”Nyt on tehtävä töitä sekä valtakunnallisesti että paikallisesti sen eteen, ettei turhia kuiluja, kapeikkoja tai väliinputoajaryhmiä syntyisi”, toteaa Katja.

Mitä tämä työ sitten tarkoittaa? ”Ajattelin, että aloittaisimme ensi vuoden alusta täällä Lahdessa kuukausittaiset Ajankohtaisaamukahvit. Niiden tarkoituksena voisi olla kokoontua vapaamuotoisesti yhteen kuulemaan ja keskustelemaan maakunta- ja sote-uudistuksen etenemiseen liittyvistä asioista ja  kutsua päättäjiä kuulemaan kentän ääntä ja kokemuksia valmistelussa oleviin asioihin liittyen. Joo, näin me tullaan tekemään!” Katja visio ja innostuu jo miettimään käytännön järjestelyä. ”Kuukauden ensimmäinen maanantai voisi olla hyvä, tarjottaisiin aamukahvit 8:15 ja varattaisiin aikaa n. 45 minuuttia. Mikähän otettaisiin ensimmäisen tapaamisen teemaksi?”

Näyttää siltä, että tämän haastattelun yhteydessä näiden Ajankohtaisaamukahvien suunnittelu eteni jo siihen vaiheeseen, että ne eivät todellakaan jää pelkäksi suunnitelmaksi. Lopuksi Katja vielä muistuttaa: ”Se työ on myös sitä, että toimin kentän ja sen toimijoiden viestinviejänä ja puolestapuhujana, sen mahdollistamiseksi tarvitaan aktiivisista vuorovaikutusta. Pidetään yhteyttä!”

Katja Aalto
044 708 0181
katja.aalto@lahdenpaikka.fi
https://www.facebook.com/katja.aalto.9
https://twitter.com/Katja_M_Aalto

Kiitos kuluneista vuosista!

Pitkäaikainen työntekijämme Raija Huusko jää tänään pois töistä palveltuaan organisaatiotamme yli 30-vuoden ajan. Tälläisella viestillä Raija meitä muisti viimeisenä työpäivänään:

Siirryn loman kautta eläkkeelle 22.11.2018 alkaen nauttimaan vapaasta. Kiitos kaikille hyvästä yhteistyöstä!
On ollut ilo työskennellä kanssanne. 

Työtäni jatkaa Sinikka Leino-Rahikka, sinikka.leino-rahikka@lahdenpaikka.fi, p. 050 526 5815

Ystävällisin terveisin
Raija

Yritysvierailuja

Lokakuu on käynnistynyt yritysvierailujen merkeissä! Teimme vierailut päijäthämäläisiin metallialaan yrityksiin ryhmävalmennuksessa olevien asiakkaidemme kanssa.  Hitsauslaitteistojen valmistuksesta kuuluisa Kemppi sekä lämmönjakokeskuksia ja maalämpöpumppujen asennusyksiköitä valmistava J-Steel ottivat meidät lämpimästi vastaan. Hienoa oli päästä tutustumaan myös Lahden ulkopuolella toimiviin metallialan yrityksiin, Padasjoen metalliin ja Urajärven metalliin, jotka ovat olleet myös alalla pitkään.

Padasjoen metalli valmistaa erilaisia koneita ja laitteita, tekee koneistustyötä sekä teräsrakenne- ja levytöitä. Urajärven metalli Asikkalassa tekee monipuolisesti erilaisia metallitöitä kuten nostimia ja kuljettimia, pinkkaajia sekä säilöitä, halleja, jalustoja ja katoksia.

Yritysvierailujen tavoitteena oli tutustuttaa ryhmävalmennnuksessa olevia metallialan monipuolisiin työtehtäviin. Ryhmävalmennus antaa valmiuksia työllistyä lisäämällä osallistujien ammatillisia ja työnhakuvalmiuksia. Tarjoamme valmennettaville osaamisen kartoituksen sekä CV:n hiomista sekä työhaastatteluun preppausta. Tarvittaessa tarjoamme myös erilaisia täsmäkoulutuksia kuten työturvallisuus-, tulityö-, hygieniapassityyppiset koulutukset sekä mahdollisuuden suorittaa ammatillisten tutkintojen osia yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa.

Ryhmävalmennus on kehitetty osana Huipputekijä -hankettamme, jonka rahoittajana toimii Hämeen ELY-keskus.

Kuvassa vasemmalla Kemppi Oy:n henkilöstöohjaaja Jukka Mandelin esittelemässä ensimmäisiä Kempin kehittämiä ja valmistamia hitsauslaitteita.

 

 

Kierrätyskeskus Patina muuttaa

Kierrätyskeskus Patina muuttaa loppuvuoden 2018 aikana osoitteeseen Katsastajankatu 14. Uusi paikka antaa Patinalle kasvunmahdollisuuden sekä neliömäärän että tuote- ja palveluvalikoiman suhteen. Sijainti kehittyvässä eteläisessä Lahdessa tuo uusia asiakkaita ja mahdollisuuksia yhteistyöhön alueen toimijoiden kanssa. ”Neliöitä riittää myös yhteistyökumppaneille, esimerkiksi korjausompelija tai sähkölaitteiden korjaaja, olisivat tervetulleita toimimaan meidän kanssamme”, kertoo työpajapäällikkö Reetta Jänis. ”Uudet tuoteryhmät ja palvelut tarjoavat lisää työtehtäviä valmennusasiakkaillemme, joten voimme lisätä työvalmennuksen määrää entisestään”, lisää Jänis.

Myymälän koko kasvaa ja uutena tuoteryhmänä valikoimiin tulevat rakennustarvikkeet. Myös muille tuoteryhmille saadaan lisää tilaa, ja varastoinnin tarve vähenee. Tavoitteena on nopeuttaa tavaroiden kiertoa. Työntekijöille työskentelytilat yhdessä tasossa sekä hyvät sosiaalitilat suihkuineen ovat tervetulleita.

Lahden kauppatorilta on matkaa Katsastajankadulle noin 3,5 km. Katsastajankadulle on toimivat kevyenliikenteenväylät useasta suunnasta ja perille pääsee Lahdesta busseilla numero 2, 21 ja 5. Autoille on tilavat ilmaiset parkkipaikat. Kiinteistössä on myös ravintola Maestro, joten kahvi- tai ruokahetki shoppailun lomassa on mahdollista. Lahden Paikan metalliliiketoiminta ja pienkonehuolto muuttivat samaan kiinteistöön jo keväällä.

Muuton aikataulu on nopea. Tiloissa tehdään pintaremonttia ja myymälän sisäänkäyntiä varten uusi ovi.  Ensimmäiseksi muuttaa tavaroiden vastaanotto marraskuussa, jotta saapuvan tavaran virta saadaan käännettyä. Myymälän avajaiset pidetään tammikuun alussa. Patinan muuttoon liittyvää toimintaa pääsee seuraamaan ajantasaisesti facebook-sivuilta: www.facebook.com/kierratyskeskuspatina/. Muuton eri vaiheista tiedotetaan myös lehti-ilmoituksilla ja Lahden Paikan www-sivuilla: www.lahdenpaikka.fi.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pekka Kotiaho,
044 708 1450, pekka.kotiaho@lahdenpaikka.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

Vietämme ympäristöviikkoa!

Seudullisen ympäristöviikon kunniaksi olemme haastaneet viitisenkymmentä yritystä ja organisaatiota mukaan Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen tekoon. Haasteemme tarkoitus on kutsua mukaan yhteistyöhön kanssamme työttömien työllistymisen edistämiseksi.

Sitoumus kiteyttää työllisyyttä edistävän työmme tavoitteen. Meidän sopimuksemme on yksi yli 800 Suomessa tehdystä sopimuksesta ja haluammekin haasteellamme saada mukaan lisää kumppaneita Päijät-Hämeen alueen hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus on maksuton suomalainen innovaatio, jonka taustalla on mm. YK:n Agenda2030 tavoitteet, Suomen valtioneuvoston kanslia työryhmineen sekä Sitra.

 

Lisätietoa Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksesta ja linkki sitoumuksen tekemiseen: http://kestavakehitys.fi/sitoumus2050

Tarvittaessa kerromme mielellämme lisää. Ota yhteyttä Heidi Peijari heidi.peijari[at] lahdenpaikka.fi

 

#ympäristöviikko #sitoumus2050 #huipputekijaESR

 

 

 

 

Patina kierrättää kestävästi

Kierrätyskeskus Patina on toiminut Lahdessa lähes 20 vuotta. Kierrätystoiminnan perusta on tavaroiden vastaanotto ja myynti. Tavaroiden kierrätys sellaisenaan säästää materiaalia ja energiaa sekä vähentää jätteen määrää. Kierrättämällä tavaralle annetaan uusi arvo ja lisää käyttöaikaa. ”Vuodessa myymme kymmeniä tuhansia tavaroita, esimerkiksi 7000 huonekalua ja 24 000 vaatetta.”, kertoo Patinan työpajapäällikkö Reetta Jänis.

Patina on sähkö- ja elektroniikkalaitteiden (SER) virallinen vastaanottopiste. SER:in käsittely on ympäristöluvanvaraista toimintaa. Vuodessa käsitellään erilaisia laitteita noin 130 000 kg. Testatut ja toimivat laitteet myydään ja kaikki purkujakeet toimitetaan eteenpäin materiaalihyötykäyttöön. Sähkö- ja elektroniikkalaitteet sisältävät arvokkaita metalleja ja ongelmajätteitä, joiden asianmukainen kierrätys on tärkeää niin ympäristön kuin talouden kannalta.

Patinan myymälässä käy päivittäin noin 400 asiakasta. Myymälätoiminnan lisäksi kuluttaja-asiakkaille tarjottavia palveluita ovat tavaran vastaanotto, kuljetuspalvelut, vuokrauspalvelu ja sähköinen tuotekuvasto www.reussi.fi/patina. Tuotekuvastosta voi katsoa ajantasaisesti tuotevalikoimaa kotona tai myymälän asiakaspäätteeltä.

Kuluttaja-asiakkaiden lisäksi Patinassa käy lähes viikoittain vierailijaryhmiä, joille kerrotaan toiminnasta ja ympäristöarvoista. Patina toimii myös Lahden koulujen askartelutukkuna (ASTU) yhteistyössä Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen kanssa. ASTUn kautta koulut voivat tilata kierrätysaskartelumateriaalia tekstiilitaidon, kuvaamataidon ja teknisen työn tunneille. http://www.lahdenyliopistokampus.fi/fi/paijat-hameen_luma-keskus/materiaalit/astu_-_askartelutukku

Kierrätystoiminta on osa kiertotaloutta. Kiertotalous on talouden malli, jossa materiaalit ja niiden arvo kiertävät, ja tuotteille luodaan lisäarvoa palveluilla sekä älykkyydellä. Sitran eli Suomen itsenäisyyden juhlarahaston arvion mukaan kiertotalouden vuosittaiset taloudelliset hyödyt Suomessa voisivat olla vähintään 2-3 miljardia euroa vuoteen 2030 mennessä.

Kierrätyskeskus Patinassa seurataan aktiivisesti mitä kiertotalouden ja kierrätyksen parissa Suomessa tapahtuu. Tällä hetkellä erityisen kiinnostuksen kohteena on tekstiilin hyötykäyttö. ”Olisi hienoa saada edes osa poltettavaksi menevästä tekstiilistä materiaalihyötykäyttöön”, sanoo vastaava työvalmentaja Katja Ålander.

Lahden seudulla vietetään 22. Ympäristöviikkoa 17.-23.9.2018. https://www.lahti.fi/palvelut/luonto-ja-ymparisto/ymparistoviikko. Kierrätyskeskus Patinassa on ympäristöviikolla eri tuoteryhmien alennuskampanjoita, joiden yhteydessä kerrotaan kierrätystoiminnan ympäristönäkökulmista. Tervetuloa seuraamaan Patinan toimintaa ”facessa” www.facebook.com/kierratyskeskuspatina/.

Tervetuloa, herra ministeri!

Työministeri Jari Lindström avustajineen vieraili tiistaina 21.8.2018 Lahdessa ja yksi hänen tutustumiskohteistaan oli Lahden Työn Paikka Oy:n Kiveriön toimipiste. Vierailu oli jatkumoa kesäkuussa Helsingissä järjestetylle tapaamiselle, jossa edustajamme kävivät keskustelemassa ministerin kanssa pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen liittyvistä kehittämisideoista. Tuon käynnin yhteydessä esitimme ministerille vastavierailukutsun, jonka hän mielellään otti vastaan.

Tapaamisen tarkoituksena oli esitellä ministerille toimintaamme ja osoittaa dokumentoitujen valmennustulostemme kautta, millaisia ratkaisuita me voimme tarjota sekä työllisyyden edistämisen että työvoimapulan haasteisiin. Kestävän kasvun varmistamiseksi on tehtävä määrätietoisesti töitä työllisyysasteen nostamiseksi, osaavan työvoiman saatavuuden turvaamiseksi ja osatyökykyisten työelämäosallisuuden lisäämiseksi.

Tapaamisen päätteeksi ministeri kiersi tutustumassa työtehtäviin, joita valmentautujamme tekevät. Konkreettisen työn tekemisen kautta heille mahdollistuu kokemus sekä oman tekemisen merkityksellisyydestä että yhteisöön kuulumisesta. Ne ovat monelle pitkään työelämän ulkopuolella olleelle itsetuntoa vahvistavia tekijöitä. Työ mahdollistaa yleisten työelämävalmiuksien kehittymisen lisäksi ammatillisen osaamisen kasvun. Kiveriön toimipisteen tarjoamien töiden vaihtelevuudesta kertonee jotakin se, että vuositasolla teemme erilaisia alihankintatöitä useammalle sadalle asiakkaalle. Mukana tässä joukossa on sekä kertaluonteisia tilauksia että säännöllisiä, vuosia kestäneitä asiakassuhteita. Yrityksille yhteistyö kanssamme merkitsee myös yhteiskuntavastuun kantoa.

Ministerin ajatukset mm. pitkäaikaistyöttömien palvelutarpeen arvioinnista ja palveluiden resurssitehokkaasta kohdentamisesta vahvistivat uskoamme siihen, että kehitystyömme on kohdentunut oikeisiin asioihin. Arvostamme ministerin rohkeutta sanoa ääneen, että on joukko ihmisiä, jotka eivät koskaan tule avoimille työmarkkinoille työllistymään. Kun tämä asia on tunnistettu ja tunnustettu, voidaan myös heille alkaa rakentaa uudenlaisia osallisuutta tukevia palveluita.

Metallialasta kiinnostunut!

Syksyn valmennuksemme nostaa osallistujien valmiuksia työllistyä metallialan monipuolisiin tehtäviin.

Maksuton valmennus sisältää 8 valmennuskerran lisäksi myös aamukahvit ja sämpylän.

Ajankohta: 26.9. – 16.11.2018

 

Ilmoittaudu pikaisesti mukaan, paikkoja rajoitetusti! Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

Kaupunkikulttuurijuhla Block Party on taas täällä!

Lämpimästi tervetuloa kanssamme viettämään Lahden omaa korttelijuhlaa lauantaina 11.8. klo 15-22. Tapahtuma järjestetään Rautatienkadun kävelyalueella, Lanunaukiolla ja Torikadulla.

Tapahtumassa on luvassa esityksiä, musiikkia, työpajoja ja näytöksiä. Meidän pisteellämme Lanun aukiolla voit kokeilla kiipeilijän taitojasi kiipeilyseinällämme ja saada samalla vinkkiä kuinka edetä oman osaamisesi huipulle.

Lahti Block Party on kaikille avoin, urbaani kaupunkikulttuurijuhla, joka järjestetään Lahden keskustassa nyt viidettä kertaa.

Mukana Huipputekijä -hankkeemme väkeä, tule kanssamme viihtymään!

Yhessä Lahessa

Toivon kasvihuone sai alkunsa lahtelaisen muotoilijan, Marianne Valolan ideasta.  Marianne vei ajatustaan määrätietoisesti eteenpäin kahden kantavan teeman varassa; ”Uusia alkuja meille kaikille” ja ”Yhessä Lahessa”.  Lahden Työn Paikka Oy:n oli helppo sitoutua näihin teemoihin ja nyt ollaan siinä tilanteessa, että 4.7. vietetään Toivon kasvihuoneen avajaisia.

Toivon kasvihuoneelta voi ostaa yrttejä ja kasviksia. Saman katon alta kierrätysmyymälästä löytyy käyttö- ja koriste-esineitä puutarhaan ja kotiin. Pikkukioskilta voi ostaa kahvia ja pikkumakeaa.

 

Toivon kasvihuoneen toiminnasta saat lisätietoja

 

Toivon Kasvihuoneen avajaiset

keskiviikko 4.7.2018 klo 10.00 alken
Levonkatu 4,  15160 Lahti
avoinna ma-pe 10-17
Tervetuloa!

 

Toivon kasvihuone on lahtelaista yhteistyötä, #yhessälahessa

 

 

Paljon onnea Ari!

Tiistaina 12.6.2018 juhlimme Patinassa Arin valmistumista kakkukahvien merkeissä. Annetaan Arin itsensä kertoa, mistä on kyse.

”Olen ollut täällä Patinassa vuoden 2016 syksystä lähtien. Tulin tänne TE-toimistossa tehdyn suunnitelman perusteella. Vuoden alussa aloitin merkonomiopinnot palkkatukityön ohessa. Nyt on tämän kevään aikana näytöt suoritettu ja voin juhlia valmistumista.”

Ari jatkaa kertomalla valmennusjaksonsa aikaisista kokemuksista; ”Patinassa vastuualueenani on ollut lähinnä kirjaosasto, johon kuuluu myös äänitteet. Tehtäviini on kuulunut tuotteiden hinnoittelu, myymäläosastosta huolehtiminen ja pientavaroiden kuvaus. Olen hoitanut myös polkupyörien kunnostusta.”

Valmistumisen lisäksi vietämme samalla Arin läksiäisiä. Ari haluaa kiittää työmahdollisuudestaan Patinassa; ”Täällä töissä on hyvin huomioitu selkäongelmani ja olen saanut työn ohessa kuntouduttua. Työ on katkaissut pitkän työttömyyden ja tuntuu että olen saanut kiinni normaalielämästä. Tämän työn kautta on tullut mahdollisuus hakeutua töihin muuallekin.”

Me haluamme omasta puolestamme kiittää Aria yhteisestä taipaleesta ja toivotamme hänelle rutkasti onnea tulevaan!

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksemme haastaa vastuunkantoon

Lahden Paikan Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus on valmis ja julkaistu Sitoumus2050 –sivustolla. Sitoumus on ilmainen suomalainen innovaatio ja sitä valvoo Sitran asiantuntijaneuvosto. Tällä hetkellä sitoumuksia on tehty Suomessa yli 800.

Sitoumuksemme noudattelee perustehtäväämme:

LUPAAMME TYÖLLÄMME EDISTÄÄ TYÖTTÖMIEN HENKILÖIDEN TYÖLLISTYMISTÄ

Sitoumus terävöittää tavoitteitamme työllisyyden edistämiseksi jokapäiväisessä työssämme. Sen määrällisiä tavoitteita seurataan ja mitataan useita kertoja vuosittain.

Meillä on seuraavat tavoitteet sitoumuksen toteutumiseksi tulevan vuoden aikana:

– mahdollistamme valmentautujiemme osaamistason noston. Valmennusjaksomme aikana heillä on mahdollisuus tutkinnon osien suorittamiseen (15 tutkinnon osaa vuosittain) työelämänosaamistodistusten suorittamiseen (20 henkilöä vuosittain) ja muihin yksilöllisesti räätälöitäviin täsmäkoulutuksiin (40 henkilöä vuosittain).

– mahdollistamme valmentautujiemme työskentelyn yrityksissä osana valmennusjaksoamme (10 henkilöä vuosittain)

– ammattitaitoinen valmennuksemme johtaa kullekin henkilölle tavoitteen ja tilanteen kannalta soveltuvimpaan jatkosuunnitelmaan (valmennusjakson päättyessä 50 % sijoittuu työhön, koulutukseen tai muuhun jatkosuunnitelman kannalta mielekkääseen palveluun).

 

Olemme mukana erilaisissa Sitoumuksen tapahtumissa, mm. 28.5. Pikku-Vesijärven ympäristössä järjestettävässä LahtiSitoutuu –tapahtumassa sekä Kestävän kehityksen viikossa 30.5. – 5.6.

 

Haluamme haastaa yhteistyökumppanimme ja uudet yhteistyötahot mukaan tekemään oma sitoumus työllisyyden edistämiseksi.

Tutustu tarkemmin Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksiin ja käy tekemässä omasi https://sitoumus2050.fi/ .

 

Lisää mahdollisuuksiasi työllistyä!

Sara valmistui Patinan kierrätysmyymälässämme valmennuksemme avulla näyttötutkintoja suorittaen merkonomiksi ja sai töitä Kuusakoski Oy:ltä. Viime viikolla meiltä valmistui neljä uutta merkonomia ja heistä Terhi sai töitä Enialta heti valmistuttuaan. Meillä Lahden Paikassa voi suorittaa ammatillisia tutkinnon osia ja jopa koko tutkinnon työssä oppien. Tutkimusten mukaan ammatillinen tutkinto lisää mahdollisuuksia työllistyä. Myös me olemme huomanneet, että tutkintojen suorittaminen on lisännyt meillä työssä olleiden ja tutkinnon suorittaneiden henkilöiden työllistymistä.

600 000 suomalaisella ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Moni työttömänä oleva haluaisi kuitenkin lisätä ammatillista pätevyyttään opiskelemalla, mutta päätoiminen opiskelu voi olla taloudellisesti mahdotonta. Lisäksi mielikuva koulunpenkillä istumisesta ei välttämättä kiehdo. Meillä käyttöönotettu ammatillisten tutkintojen suorittamisen malli mahdollistaa työttömällekin opiskelun normaaleja työtehtäviä tehden. Kyseessä on ns. Valo-valmennusmalli, jossa esimerkiksi merkonomin tutkintoon johtavat osatutkinnnot opitaan käytännön työssä ja osaaminen näytetään ammatillisen oppilaitoksen kanssa yhteistyössä järjestetyissä näyttötilaisuuksissa.

Haluamme täydentää valmennettaviemme osaamista mahdollistamalla osaamisen nostamisen tutkintojen avulla henkilön työllistymiseksi. Tavoitteenamme on myös laajentaa tutkintojen suorittamismahdollisuus kaikkiin yksiköihimme ja muille aloille. Merkonomin tutkinnon lisäksi meillä on tällä hetkellä mahdollisuus suorittaa varastonhoitajan tutkinto sekä toimitilahuoltajan perustutkinnot työssä oppien.

Kiinnostuitko? Katso avoimet työpaikkamme. Lisätiedot Valo-valmennuksesta www.valo-valmennus.fi .

Meillä Valo-valmennus on otettu käyttöön osana Huipputekijä –hankettamme. Hankkeen rahoittajana on Hämeen ELY-keskus, ESR.

Yritysvierailu avartaa!

Ryhmävalmennuksessamme mukana olevia sekä meitä valmennuksen asiantuntijoita kävi vierailemassa viime viikolla hollolalaiseen metallialan yritykseen Holmet Oy:n sekä valtakunnallisesti kierrätystoimintaa tekevään Kuusakoski Oy:n Heinolan yksikköön. Vierailumme kiinnostuksen kohteena olivat erityisesti tämän päivän työelämän vaatimukset, yritysten toimintakulttuuri sekä tulevaisuuden työllisyysnäkymät.

Holmet valmistaa metallista komponentteja, koneita ja laitteita sekä tekee paljon alihankintatöitä mm. kaivosteollisuuteen. Kuusakoski Oy on teollinen kierrätysalan yritys, jonka erityisosaamista on metallien kierrätys. Molempia yrityksiä yhdistää metallin lisäksi positiivinen ja luottavainen asenne tulevaisuuteen. Molemmissa yrityksissä korostettiin myös työntekijöiden tärkeimpinä ominaisuuksina avointa mieltä ja halukkuutta oppia uutta sekä omaa aktiivisuutta työnhaussa.

Molemmat yritykset ovat toimineet pitkään myös yhteistyökumppaneinamme. Patinan yksikössämme toimiva kierrätyskeskus on virallinen sähkö- ja elektroniikkaromun (SER) vastaanottopiste ja toimitamme rikkinäisistä laitteista tulleet jakeet Kuusakosken käsiteltäväksi. Eri jakeiden lajittelu on suunniteltu ja kehitetty yhdessä Kuusakoski Oy:n kanssa.

Yhteistyömme kyseisten yritysten kanssa on monipuolista: työvalmennuksessa meillä Patinan kierrätysmyymälässä toiminut Sara pääsi meiltä Kuusakoskelle toimistotehtäviin muutama kuukausi sitten. Holmetin kanssa yhteistyö on myös jatkunut pitkään ja meiltä on työllistynyt useita  henkilöitä heille erilaisiin metallialan eri tehtäviin.  Lisäksi olemme tehneet Holmetille metallialan alihankintatöitä jo vuosien ajan. Molemmat yritykset ovat olleet mukana myös ESR -rahoitteisessa Huipputekijä –hankkeessamme kehittäen yhteistyössä mm. ryhmävalmennustamme. Olemme saaneet yhteistyön avulla täsmällisempää tietoa yritysten tämänhetkisistä työllisyystarpeista ja työntekijän osaamistavoitteista.

Kiitos hyvästä yhteistyöstä Holmet ja Kuusakoski!

Kuvassa keskellä Holmet Oy:n tuotantojohtaja Jukka Ahonen sekä Lahden Työn Paikan valmentautujia ja valmentajia.

Oppimisen Paikka!

Lahden Työn Paikka Oy tarjoaa eri alojen opiskelijoille monipuolisia mahdollisuuksia kerryttää osaamistaan. Alkuvuoden ajan meillä on ollut harjoittelussa sosionomiopiskelija Topi, jonka oppimiskokemuksiin voit tutustua tässä jutussa. Tänään oli Topin viimeinen harjoittelupäivä ja me haluamme kiittää tulevaa sosionomia yhteisestä ajasta ja toivottaa tsemppiä opintoihin. 

 

Minun harjoitteluni Lahden Paikassa

Suoritin sosionomikoulutukseni ensimmäisen harjoittelun Lahden Paikassa. Harjoittelussa minua ohjasi yksilövalmentaja  Noora ja valtaosan ajasta harjoittelu tapahtui Patinassa. Harjoitteluni sisälsi yksilövalmentajan työn opettelemisen lisäksi itse kehittämäni liikuntaryhmän ohjausta ja suunnittelua, työskentelyä Huipputekijä -hankkeen parissa ja paljon muuta Lahden Paikan toimintaan liittyvää.

Valmennustilanteet olivat kehittäviä oppimiseni kannalta. Sain valmiuksia työnhaun ohjaamiseen, arviointikeskusteluihin ja tavoitteelliseen työskentelyyn. Varmuuteni valmennustyöhön kehittyi kokemusten ja palautteen myötä sekä tietotaitoni työhöni liittyvistä käsitteistä kasvoi valmennusharjoittelun aikana.

Oma projektini harjoittelun sisällä oli liikuntaryhmä, jonka ohjasin ja suunnittelin. Se sisälsi teoriaa ja käytännön valmennusta ryhmälle, yhteensä kuusi kertaa. Teoriavalmennuksessa käytiin läpi hyvinvoinnin kulmakiviä (liikunta, lepo ja ravinto) sekä eri liikuntamuotoja. Käytännön valmennus sisälsi venyttelyä, jumppaa, salibandyä ja sulkapalloa. Jakson aikana osallistujat täyttivät päiväkirjaa levosta, ravinnosta, liikunnasta ja fiiliksestä, minkä kävimme läpi valmennuksen päätyttyä. Liikuntaryhmää oli mukava ohjata ja palaute oli hyvin positiivista. Osallistujat olivat myös hyvällä asenteella ryhmässä mukana. Liikuntaryhmä kehitti omia ohjaustaitojani sekä projektin suunnittelukykyjäni.

Olin myös mukana Huipputekijä -hankkeen suunnittelussa. Pääsin työstämään kirjallista valmennusmateriaalia sekä tekemään kilpailutusta yritysten välillä palveluista, joita hanke tarvitsi. Pääsin myös osallistumaan hankkeen suunnitteluvaiheessa sen markkinointi- ja suunnittelutilaisuuksiin, valmennettavien haastatteluihin sekä osallistumaan hankkeen ensimmäisiin valmennuskertoihin. Hankkeessa työskentely kehitti myös projektityöskentelytaitojani.

Harjoitteluni sisälsi myös monipuolisesti Lahden Paikkaan tutustumista. Pääsin harjoitteluni aikana tutustumaan muiden Lahden Paikan yksiköiden toimintaan ja työtehtäviin. Kaiken kaikkiaan harjoitteluni oli hyvin opettava ja mielekäs ajanjakso, joka kehitti valmiuttani toimia valmennustyössä.

-Topi

Yhteinen tulevaisuus?

Tulevaisuuden organisaatio etsii kumppania tositarkoituksella!

Me täällä Paikassa olemme jo vuosia sitten valinneet yhdeksi strategiseksi tavoitteeksemme olla tulevaisuuden organisaatio. Henkilöstön kanssa käydyissä keskusteluissa olemme avanneet, mitä tämä käytännössä tarkoittaa. Meille se tarkoittaa mm. sitä, että kehitämme palveluitamme vastaamaan muuttuvan maailman tarpeita. Palvelukehityksessä on myös huomioitava lainsäädännössä ja palveluiden järjestämistä koskevissa säädöksissä tapahtuvat muutokset. Meille tulevaisuuden organisaationa oleminen tarkoittaa myös sitä, että pidämme huolta henkilöstöstämme ja sen tarvitsemasta osaamisesta.

Toimiessamme työllistämissektorilla törmäämme päivittäin työmarkkinoiden eriytymisen problematiikkaan. Tapaamme erittäin haastavissa tilanteissa olevia ihmisiä, joiden työttömyysjaksot ovat pitkittyneet. Samaan aikaan olemme tekemisissä yritysten kanssa, jotka kamppailevat jatkuvasti työvoiman saatavuuden ongelmien kanssa. Tätä kohtaanto-ongelmaa on meidän osaltamme lähdetty ratkomaan ESR-rahoitteisen Huipputekijä -hankkeen avulla. Tämä ei vielä yksinään riitä.

Syksyllä henkilöstöllemme järjestettiin valmennusta siihen, miten he voivat omassa työssään ohjata asiakkaitamme entistä työelämätavoitteisemmin. Tuon valmennuksen annin työstämistä jatkoimme tukipalvelu-, valmennus- ja tuotantotiimiemme yhteispalaverissa tiistaina 6.3.2018. Aamun hedelmällisen ideoinnin yksi merkittävin oivallus oli se, että ollaksemme aidosti tulevaisuuden organisaatio, tarvitsemme itsellemme strategisia kumppaneita.

Näitä kumppaneita voisivat olla esimerkiksi alueen yritykset, kuntien työllisyysyksiköt ja alueen työllisyyshankkeet, TE-toimisto tai erilaiset henkilöstöpalveluyritykset. Näkemyksemme mukaan tällaiset strategiset kumppanuudet auttaisivat kaikkia osapuolia toteuttamaan omaa perustehtäväänsä vaikuttavammin ja tehokkaammin. Meidän kannaltamme se voisi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että asiakkaamme työllistyisivät meillä toteutetun valmennusjakson jälkeen nykyistä useammin avoimille työmarkkinoille. Kumppanin kannalta se voisi olla jotakin muuta, jotain sellaista, johon meidän osaamisemme ja asiantuntijuutemme tuottaisi lisäarvoa.

Jos kumppanuus työllistämispalveluita ja teollista alihankintaa tarjoavan yhteiskunnallisen yrityksen kanssa kiinnostaa, meihin saa olla yhteydessä!

 

Katja Aalto
kehittämispäällikkö
puh. 044 708 0181, katja.aalto@lahdenpaikka.fi
https://www.facebook.com/LahdenPaikka/
https://twitter.com/LahdenPaikka

Verkkokauppa on auki!

Lahden Työn Paikan kirjansitomon verkkokauppa on avattu! Verkkokaupasta löydät laadukkaat muistikirjat moneen tarkoitukseen. Tarjolla pistesivuisia Bullet journal käyttöön soveltuvia kauniita muistikirjoja erilaisilla kansilla, kierresidottuja vihkoja pisteellisillä sivuilla sekä vihkoja. Tuotevalikoima tulee laajenemaan jatkuvasti joten pistä osoite talteen.

Jos haluat suunnitella omannäköisesi kirjan valitsemillasi kansimateriaaleilla ja painatuksilla, otathan rohkeasti yhteyttä meihin! Muistikirjojen ja vihkojen personointiin liittyen voit laittaa tiedusteluja sähköpostitse, esa.heiskanen@lahdenpaikka.fi

Tutustu ja ihastu verkkokauppamme valikoimiin, https://lahdenpaikkakirjansitomo.elisakotisivut.fi/

 

 

Kiitos yhteispelistä ja aikaansaamisen vuodesta 2017!

Taas lähestyy Vapahtajamme syntymäjuhlan, joulun, aika. On aika hiljentyä ja pohtiakin.

Tuntuu, että aina vuoden lopuksi on saatava maailma valmiiksi, vaikka eihän sitä kaikkien teidän hyvät asiakkaamme, yhteistyökumppanimme ja Paikan joukkueemme tuloksellisesta työstä huolimatta valmiiksi saada, ja hyvä näin!

Olemme onnistuneet tehtävässämme rakentaa tulevaisuutta ihmisille ja alueellemme. Olemme saaneet aikaan mitattavia ja merkittäviä tuloksia! Olemme tuottaneet arvoa ja noudattaneet arvojamme. Tämä on yhteiskunnallista hyvää olemmehan yhteiskunnallinen yritys.

Haluan kiittää  asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja koko Paikan joukkuetta.

Toivotan myös riemullista joulujuhlaa ja onnellista vuotta 2018.

 

Parhain terveisin

Pekka Kotiaho

Toimitusjohtaja

Kasvun Paikka

Lahden Työn Paikka Oy:n yksi pitkäikäisimmistä tuotantoaloista on metalli. Työpajallamme palvelemme monipuolisesti metallialan yrityksiä lanka-, putki- ja levytuotteiden valmistajana. Ydinosaamiseemme kuuluu langan taivutus ja hitsaaminen tuotteiksi, putkien taivutus, levyn leikkaus ja särmäys sekä erilaiset puristintyöt.

”Kansainvälisillä markkinoilla näkyvä metallialan noususuhdanne heijastuu myös meidän toimintaamme” kertoo metalliliiketoiminnasta vastaava kehittämispäällikkö Ensio Sipilä. ”Suurimmat päämiehemme ovat kansainvälisillä markkinoilla toimivia vientiyrityksiä ja heidän kasvunsa näkyy myös kasvuna meillä. Volyymimme kasvun taustalla on lisäksi aktiivinen uusasiakashankintamme” jatkaa Sipilä.

Ensio kertoo, että vuonna 2017 metalliyksikön liikevaihto tulee kasvamaan jopa 40 % ja kasvua on odotettavissa myös ensi vuodelle. ”Kasvun myötä voimme tarjota yhä useammalle työttömälle mahdollisuuden määräaikaiseen työhön ja sitä kautta väylän työllistyä pysyvästi avoimille työmarkkinoille. Uudet toimeksiannot takaavat sen, että valmentautujamme pääsevät tekemään monipuolisisesti erilaisia työtehtäviä ja kartuttamaan osaamistaan.”

Positiivisista näkymistä johtuen Lahden Työn Paikka Oy on palkkaamassa vastaavaa työvalmentajaa metallialan työnjohdollisiin tehtäviin vakituiseen työsuhteen. ”Toivomme löytävämme ihmisläheisestä työstä innostuneen metallialan osaajan kehittämään toimintaa yhdessä meidän kanssamme” toteaa Ensio haastattelun lopuksi.

Kierrätysmuotisuunnittelija, refashionista Arja tekee ihmeitä

Vaatetusalan artesaani Arja Ulmanen Lahdesta lähti opiskelemaan visuaalista markkinointia oppiakseen lisää vaatteiden esille laitosta. Jo vaatetusalaa opiskellessaan Patinan kierrätysmyymälä oli tullut Arjalle tutuksi ehtymättömänä materiaalivarastona. Nyt Arja on palannut Patinaan ja työstää kiivaasti opintoihinsa liittyviä näyttöjä eikä kyseessä olekaan mikään ihan pieni projekti!

Refashionista Arja valmistelee Ympäristöviikolle (18.–24.9.2017) kierrätysmuotiin liittyvää somistusta ja osastoa Patinan myymälään sekä muotinäytöstä lauantaina 23.9 järjestettävään Ympäristöviikon Ympäristökylä-tapahtumaan. Näitä tapahtumia ja luomiaan vaatemallistoja varten Arja on tehnyt mittavan materiaalinkeruu-urakan, onneksi Patinassa on mistä valita.

Arja uppoutuneena materiaalivuorien keskelle

Arja lupautui antamaan meille hukan esimakua siitä, mitä tuleman pitää ja esitteli joitakin mallistoonsa kuuluvia tuotteita.

”Ensinnäkin kannustan kaikkia ihmisiä tuunaamaan vaatteita. Pienellä rahalla ja vaivalla saat yksilölliset ja suuri sinulle sopivat vaatteet ja asusteet. Tuunaamaalla vaatteitasi voit tuoda itsesi esiin juuri niitä puolia, joihin haluat muiden kiinnittävän huomiota ja samalla tuntea oman olosi viihtyisäksi ja mukavaksi. Kukapa ei haluaisi tuntea itseään kauniiksi?” sanoo Arja.

Erilaisia yksilöllisiä tuunattuja vaatteita

Kierrätysmuotisuunnittelija Arja on taiteessaan hyödyntänyt myös kierrätykseen lahjoitettuja kodintekstiilejä ja luonut mm. kokonaisen kaavoitetun verhomekkomalliston. ”Syvennyn ensin kankaaseen ja mietin, millaisen fiiliksen se tuo. Syntyvä fiilis ohjaa sitä, millainen mekko mistäkin verhokankaasta syntyy” kuvailee Arja suunnittelutyötään.

Muodin tekeminen uuden luominen ei aina edellytä sitä, että pitäisi osata ommella tai olla muuten käsistään taitava. Tästä hyvä esimerkki on Arjan kantaa ottava Flanellipaita -mallisto, jossa vaatteisiin on geelimäisellä Kloritella tuunattu lauseita.  Pukeutumisellamme viestimme aina jotakin, sen voi tehdä myös selkokielellä. Arjan mallistoja ja tuunaamia asukokonaisuuksia pääset ihastelemaan myös Kätevä & Tekevä -messuilla marraskuussa. Tuotteiden suunnittelun ja valmistuksen jälkeen Arjan seuraava askel onkin miettiä, miten tuotteiden myynti hoidetaan. Kiinnostuneita ostajia varmasti löytyy!

 

 

KierrätysPaikka Kujala

Tämän vuoden helmikuusta lähtien Kujalan jäteasemalla on toiminut KierrätysPaikka Kujala, joka on Lahden Työn Paikka Oy:n ylläpitämä ja Patinan alaisuuteen kuuluva kierrätyspiste. KierrätysPaikka Kujala on myös yksi LAMK:n hallinnoiman EAKR-rahoitteisen Kiertoliike -hankkeen toiminnoista. Kehittämispäällikkömme Katja suuntasi Kujalaan selvittämään, miten tällainen toiminta istuu organisaatiomme perustehtävään ja edistää työttömien pääsemistä työelämään.

Aloitin kierrokseni pienestä varastomyymälästä, jossa minut vastaanottaa iloisesti hymyilevä Niko. Hän kertoo, että KierrätysPaikka Kujalan työtehtävät muodostuvat neljästä suuremmasta työkokonaisuudesta; myymälässä työskentelystä, kontilla olosta, huonekalujen purusta sekä alueella toimivien muiden yritysten työtehtävistä. Pääsääntöisesti toimistotyössä viihtyvä kehittämispäällikkö ei vielä tämän perusteella saanut ihan selkeää käsitystä siitä, mitä palkkatuella työllistetyt Kujalassa tekevät, joten Nikon opastuksella sain hiukan kattavamman perehdytyksen toimintaan.

KierrätysPaikka Kujalan varastomyymälä on auki ma-pe 9-17 ja touko-kesäkuun ajan kokeilemme myös lauantaiaukioloja. Päätökset jatkosta tehdään kokeilun perusteella. Myytävänä on jäteasemalle tuotua mutta käyttökelpoista kierrätykseen luovutettua tavaraa. Niko kertoo, että erityisesti erilaiset rakennusmateriaalit ovat sellaisia, joita ei esim. Patinassa ole samalla tavalla myynnissä. Tällä hetkellä myynnissä on mm. laattoja, tapettia ja erilaisia lattiamateriaaleja. Seinustoilla nojailee myös vanhoja ovia sekä ikkunanpokia. Myymälän työtehtävinä Niko mainitsee järjestelyn ja tavaroiden esille laiton, asiakaspalvelun ja kassatyöskentelyn. Nikon mukaan asiakkaita ei vielä käy kovin paljon mutta tietoisuus tällaisen paikan olemassaolosta lisääntyy pikkuhiljaa. Toki myymälällä on jo omat vakioasiakkaansa.

Myymälältä suuntaamme kontille, joka sijaitsee jäteasema Pillerin välittömässä yhteydessä. Sieltä löydämme myös Ari-Pekan, joka mielellään kertoo, mitä tämä mystinen kontilla työskentely tarkoittaa. ”Kun auto ajaa Pillerille, voidaan asiakasta mennä auttamaan. Hänelle voidaan kertoa, että jos kuormassa on siistiä ja ehjää kierrätyskelpoista tavaraa, asiakas voi sen halutessaan lahjoittaa meille. Asiakkaat ovat suhtautuneet tähän tosi myönteisesti. Osa kierrätykseen luovutetuista tuotteista viedään myyntiin Kujalan omaan varastomyymälään, osa otetaan tänne konttiin talteen ja viedään sitten Patinaan myytäväksi.” Kontilla työskentely vaatii Ari-Pekan mukaan asiakaspalvelutaitoa ja kykyä eroa se, mikä on myyntikuntoista tavaraa. Kiitän Ari-Pekkaa kattavasta esittelystä, jatkossa minäkin ymmärrän, mitä valmentautujamme tekee, kun hän on ”kontilla”.

Seuraavaksi Niko johdattaa minut hiukan kauempana sijaitsevaan halliin, jossa tapahtuu huonekalujen purku. Laajalla piha-alueella on valtavat röykkiöt mm. sohvia, runkopatjoja sekä muita käyttökelvottomia huonekaluja. Hallissa huonekaluista erotellaan metalliosat. Viimeisimpänä toimintona on käynnistynyt sahauspalvelu, jossa eroteltu puujäte pilkotaan ja myydään edelleen polttopuuna. Esikäsitellyt huonekalut jatkavat matkaansa LATE – lajittelulaitokseen.

”Tämä on ehkä fyysisesti raskainta työtämme. Huonekaluja täytyy nostella pois pinoista ja kantaa purkuhalliin. Työturvallisuussyistä täällä ei voi koskaan työskennellä yksin vaan paikalla pitää olla aina kaksi työntekijää” kertoo Niko. ”Tätä hommaa on tarjolla niin paljon, kun vain jaksaa tehdä”. Tämä minun on helppo uskoa, kun katselen vaikuttuneena ympärilläni kohoavia huonekalujätekasoja. Opastaessaan minua takaisin varastomyymälälle, Niko kertoo minulle heidän huolehtivan myös ulkoalueiden siisteydestä ja tekevän mm. erinäköisiä siivous- ja kunnossapitotehtäviä alueen muille yrityksille.

KierrätysPaikka Kujala tarjoaa monenlaista tekemistä


Tässä vaiheessa kiitän Nikoa kattavasta ja perusteellisesta esittelykierroksesta, joka auttoi minua ymmärtämään huomattavasti paremmin sitä, mitä valmentautujamme KierrätysPaikka Kujalassa tekevät. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan ollut vielä kauhean selkeästi tullut esiin se, mikä on toiminnan työllistymistä edistä ulottuvuus joten jatkoin vielä hiukan keskustelua Ari-Pekan ja Pietun kanssa.

Ari-Pekka kertoo hakeutuneensa työkkärin kautta Patinaan ja on aloittanut palkkatukijaksonsa tammikuussa. Hän työskentelee sekä Patinassa että Kujalassa. Pietu oli huomannut paikkailmoituksen nettisivuilla ja hakeutui sitä kautta Kujalaan. Kumpikin piti palkkatukijaksoa hyvänä vaihtoehtoa työttömänä kotona olemiselle. ”On hyvä kun työrytmi pysyy yllä. Palkkatukityössä saa myös luotua suhteita mahdollisiin työpaikkoihin” kertoo Ari-Pekka. Myös Pietu korostaa päivärytmin ja mielekkään tekemisen merkitystä.

Kujalassa tapaamani miehet ovat kaikki sitä mieltä, että voisivat suositella vastaavaa myös ystävilleen. ”Kuukauden työkokeilulla voi varmistaa sen, että onko tämä itselle sopiva homma.” Pietun mukaan työ on joskus fyysisesti raskasta ja asiakaspalvelutaitoja tarvitaan. ”Täällä on mahdollisuus oppia uutta ja nähdä, miten tietyt asiat käytännössä toimivat. Olen aikaisemmalta koulutukseltani ympäristönhoitaja ja olen hakenut opiskelemaan ympäristötiedettä ja ympäristötekniikkaa” hän kertoo. Myös Ari-Pekan tulevaisuus näyttää valoisalta, kesäksi on ensin luvassa keikkahommia yksityisessä yrityksessä ja syksyllä jatkuvat opinnot aiemmin kesken jääneiden toimitilahuoltajaopintojen parissa. ”On parempi olla aktiivinen ja tehdä jotain, ettei kynnys lähtemiselle nouse liian korkeaksi” toteavat herrat yksimielisesti.

Ari-Pekka ottaa kontilla vastaan kierrätyskelpoista tavaraa ja Pietu kiristää varastomyymälässä myynnissä olevien pyörien vaijereita

Kiitos!

Kiitokset hyvät asiakkaat ja yhteistyökumppanit!

Lahden Työn Paikan ensimmäiset viisi kuukautta tästä maamme sadannesta juhlavuodesta ovat menneet teidän ansiostanne ja joukkueemme ansiokkaalla työllä jokseenkin suunnitelmiemme mukaisesti. HYVÄ !!! Tarkoituksemmehan ei ole tehdä roimasti rahaa, vaan rakentaa valmennuksen ja oikeiden töiden kautta ihmisille tulevaisuutta, johon työ ja elämä tuovat sisältöä. Tuossa olemme onnistuneet ja samalla olemme saaneet pidetyksi taloutemme tasapainossa.

Työtilaisuuksia näyttää ihmisille avautuvan mukavasti edellisiä vuosia paremmin, vai lienemmekö kehittyneet taitavammiksi niitä luomaan ja etsimään.

Talouden positiivinen vire näkyy myös meillä kohtuullisina tilauskantoina ja mielekkäinä töinä, joita tuntuu riittävän. Panostuksemme kiertotalouteen on näkynyt entistä paremmin kuluneen vuoden aikana jatkuu. Teolliset toimet ovat tehneet vahvasti työtä ja tulosta. Lisäksi tilauskantaa on jo syksyynkin.

Kesään mennään siis valoisin näkymin, vaikka sote- uudistus ja valtiolliset linjaukset ovatkin nostaneet vaaditun suoritustason rimaa korkeammalle. Elämme kehityksen mukana.

Sote-uudistuksen merkitys toimintaamme voi olla suuri tai se voi olla olemattakin. Tämä kuvastaa hyvin tilannetta, jossa kaikki hiukan odottelevat. Mikä tahansa tuleva suunta onkin, on paras tulevaisuutemme vakuutus hyvin tehty työ ja asiakkaan tunnustus. Hyvin olemme työmme tehneet ja asiakkaammekin ovat sen tunnustaneet. Onhan paljon sattunut ja tapahtunutkin. Välillä tuntuu, että vauhti on liiankin hirveä. Ei kuitenkaan ole ollut. Olemme eläneet nyt jo 10 kuukautta meiltä oletetulla tavalla ja saaneet paljon aikaan ihmisten ja tämän Lahden ja Hollolan alueen hyväksi.

Suuret kiitokset kaikille mukana olleille ja oleville.

Yhdessä saamme paljon aikaiseksi.

Nautitaan kesästä ja rentoudutaan, jolloin jaksamme syksylläkin tuoda hyvää toistemme maailmaan ja laitta hyvän kiertämään.

Parhain terveisin
Pekka Kotiaho
toimitusjohtaja

Hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä

Toukokuun viimeisenä päivänä vietettiin Lahden Työn Paikka Oy:n valmennus- ja tukipalveluhenkilöstön työhyvinvointipäivää. Tällä kertaa paikaksi oli valikoitunut Hollolan Hirvi, joka tarjosikin maukkaiden antimien lisäksi hyvät puitteet yhteiselle kehittämiselle.

Iltapäivän aikana kuulimme sekä toimitusjohtajamme katsauksen organisaatiomme tulevista näkymistä että syksyllä käynnistyvästä työntekijöidemme osaamisen kehittämiseen tähtäävästä valmentajille suunnatusta työnhakukoulutuksesta. Koulutuksen tarkoituksena ei ole tukea henkilöstöämme hakeutumaan muualle töihin vaan antaa heille uusia eväitä perustehtävämme toteutukseen eli pitkäaikaistyöttömien työmarkkinoille pääsyn tukemiseen. Kouluttajaksemme tulee Virpi Kumpulainen MunJob Oy:stä.

Antoisaa oli myös kuulla yritysvalmentaja Torfinn Slåenin puheenvuoro palautteen antamisesta. Valmennustyömme on jatkuvaa havainnointia ja havaintojen puheeksi ottamista, joten asiasisältö oli juuri meille sopiva! Yksi päivän kohokohdista oli Torfinnin johdolla pelaamamme korttipeli. Pelin avulla käsittelimme asioita, jotka työyhteisössämme antavat energiaa ja asioita, jotka vievät energiaa pois perustehtävän toteutukselta. Johtoryhmämme saikin päätöksentekonsa tueksi hyvät eväät siihen, mihin asioihin henkilöstö toivoisi muutosta.

Kiitos kaikille päivän järjestelyihin osallistuneille sekä ennen kaikkea osallistujille, te teitte päivästä onnistuneen!

Valmennus- ja tukipalveluhenkilöstön kehittämisiltapäivä Hollolan Hirvessä 31.5.2017

Paikan päällä kuultua

Paikan päällä kuultua -juttusarjassa esittelemme Lahden Työn Paikka Oy:n tukipalvelu- ja valmennushenkilöstöä ja heidän työtehtäviään. Haastattelijamme jalkautuvat toimipisteisiimme ja ottavat paikan päällä selvää myös sellaisista asioista, jotka ei välttämättä yleisesti ole tiedossa. Juttusarjan kolmannessa osassa kerromme, kuka 51-vuotias työntekijämme on ehtinyt toimimaan luottamusmiestehtävissä neljällä eri vuosikymmenellä!

Jari Hartman, onko tässä luottamusmiesvuosien laskennassa tapahtunut joku virhe?

Ei ole, minä en tee numeroissa virheitä. Luottamusmiesurani aloitin v. -88 silloisessa teknisessä virastossa ja varapääluottamusmies olin vuosina 2000–2004. Pääluottamusmiehenä olen toiminut vuosina 2005–2016, ensin Lahden kaupungilla ja myöhemmin Lahden Seudun Kuntatekniikka Oy:ssä. Kyllä noita vuosikymmeniä kertyy se neljä!

Sinun valittiin 24.5.2017 Lahden Työn Paikka Oy:n JHL:n pääluottamusmieheksi, onneksi olkoon Jari valinnasta.

Kiitos! Valintani myötä Paikan pääluottamusmiesten määrä nousee kahdesta kolmeen. Aiemmin Jytyn pääluottamusmies on hoitanut myös JHL:n jäsenten asioita. Luottamusmiesten työ henkilöstön etujen valvonnassa on erittäin tärkeätä, oli sitten kyse työsuhteista, palkkauksesta tai muista sopimusasioista. Luottamusmiehet tekevät merkittävää työtä edistääkseen ja varmistaakseen henkilöstön oikeuksien toteutumista työpaikoilla.

Nyt ihan pakko kysyä, että pitääkö kaupungilla kiertävä legenda paikkaansa, että sinulla olisi erehtymätön päässälaskutaito?

Kerran eräs ESS:n toimittaja kirjoitti, että ”Hartman laskee nopeammin päässä kuin moni taskulaskimella”, joten kyllä siinä jotain perää saattaa olla. Numerot kyllä ovat vahvuuteni. On minussa muitakin puolia, perheeseeni kuuluu tyttären lisäksi kolme kissaa ja harrastan politiikan ja AY-toiminnan ohella myös raviurheilua.

Jari Hartman
JHL:n pääluottamusmies
puh. 050 3824 990

Kirjoja ja sidontaa

Kiveriön työvalmennusyksikössä sijaitseva Kirjansitomomme tarjoaa monipuolisia valmennuspaikkoja sekä palvelee yritys- ja kuluttaja-asiakkaita. Työvalmentaja Tuomo Veijanen lupautui kertomaan omasta työstään Kirjansitomossa. ”Tänään olen kansittanut erään yhdistyksen historiikkia. Sadan kappaleen kirjaerä on tilattu paikalliselta kirjapainolta, joka puolestaan on tilannut sidonnan alihankintana meiltä. Tämän kokoinen erä alkaa olla suhteellisen suuri käsin sidottavaksi mutta aika pieni suurilla koneilla tehtäväksi. Jos joku haluaa julkaista vaikka omakustanteisen runokirjan ja teetättää sitä vaikka vain viisi kappaletta, meillä sekin onnistuu.”

Tuomo kertoo pätevöityneensä kirjojen sidontaan aiempien työtehtäviensä kautta; hän on työskennellyt sekä graafisella alalla käytännön töissä että suunnittelutehtävissä ja lisäksi opettanut alan opiskelijoita. ”Homma edellyttää käden ja silmän yhteistyötä ja kirjan rakenteen ymmärtämistä. Hyvän ohjauksen avulla lähestulkoon kuka tahansa osaa tehdä kirjan” kertoo Tuomo.

Kuinka graafisen alan opettaja pärjää työvalmentajan tehtävissä? Tuomon mukaan hyvin, sillä työn ydin on hyvin pitkälle sama, sitä vain tehdään erilaisessa ympäristössä. ”Ensin käydään asia teoriassa läpi, sitten harjoitellaan käytännössä. Kun on hetki tehty työtä, käydään läpi, miten tekeminen sujui, missä onnistuttiin ja miksi joku asia kannattaisi ehkä tehdä toisin. Sekä opettajana että työvalmentajana tarvitaan taitoa toimia tilanteen vaatimalla tavalla. Opettajana joutuu huomioimaan enemmän ryhmästä nousevia tarpeita, valmentajana työtäni ohjaavat enemmän ulkopuoliset asiakkaat ja heidän toimeksiantonsa, jotka sitten valmentautujien kanssa toteutamme heidän tarpeensa ja tavoitteensa huomioon ottaen. ”

Kirjansitomon ulkopuoliset asiakkaat voivat alihankintatöitä teettävien yritysten lisäksi olla myös yksityisiä ihmisiä, mitä Tuomo markkinoisit tälle kohderyhmälle juuri nyt? ”Ensinnäkin jos jollain on opinnäytetyö tai vastaava tutkintotyö vailla kansitusta niin meillä sellaiset hoituvat sujuvasti. Ja jos asialla on erityisen kiire, niin pientä lisämaksua vastaan voimme hoitaa sen pikatoimituksena. Meiltä saa myös esim. kesän juhliin persoonalliset ja räätälöidyt juhlakutsut, suurkuvatulostimilla tehdyt seinäjulisteet tai vaikka pöytiin asetettavat juhlamenut. Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä, me kyllä autamme.”

Lisätiedot ja yhteydenotot

Esa Heiskanen
044 708 0765
esa.heiskanen@lahdenpaikka.fi

Työvalmentaja Tuomo Veijanen ja Kirjansitomon tuotteita keväällä 2017

Sinulle sopiva Paikka?

Meillä on täällä Paikassa oikeastaan jatkuvasti avoinna erilaisia valmennuspaikkoja. Kierrätyskeskus Patinassa on tällä hetkellä avoinna mm. paikat sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyyn ja tavaran vastaanottoon. Patina tarjoaa kuitenkin hyvin monipuolisia ja vaihtelevia työtehtäviä, joita me emme itsekkään ymmärrä aina avoimina paikkoina ilmoittaa.

Toukokuun alussa Patinan eteinen sai uuden ilmeen ja kehittämispäällikkömme Katja kävi kyselemässä, mistä oli kyse. Sisääntulon liepeiltä löytyi yksi valmentautujistamme haalariin pukeutuneena maalipönttöjen keskeltä. Vastassa oli taidelukion käynyt 22-vuotias Venla, joka oli tarttunut tehtävään heti kun oli tullut puheeksi, että eteistä voisi piristää seinämaalauksin. Kysyttäessä Venla suostui ottamaan suunniteltavakseen ja toteuttaakseen projektin yhdessä toisen valmentautujan kanssa.

Venla tuli Patinaan viime syksynä. Hän aloitti työskentelyn perinteisissä kierrätyskeskuksen työtehtävissä, tavaran lajittelussa. Vuodenvaihteen jälkeen käsistään kätevälle valmentautujalle löytyi kuitenkin mielekkäämpää tekemistä uusiotuotepajalta, jossa hän pääsi valmistamaan MM-kisoihin liittyvää sisutusrekvisiittaa mm. vanhoista suksista. Tuon homman loputtua Venla työskenteli välillä kierrätysmyymälän tehtävissä, kunnes maalausprojekti käynnistyi.

Venla pitää hyvänä, kun saa työskennellä itsenäisesti ja luovasti omia ideoitaan toteuttaen. Seuraava mahdollisesti toteutettava projekti voisi olla Patinan sisääntulon ehostaminen ulkopuolelta. Venla pitää hyvänä, että voi Patinassa tehdä töitä ja miettiä samalla omia tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Avoimet valmennuspaikkamme löydät nettisivuiltamme. Valmennusjaksomme toteutetaan pääsääntöisesti työkokeiluna tai palkkatukityöllistämisenä. Valmennusjaksoihimme kuuluu oleellisena osana ammatillisen työtulevaisuuden suunnittelu ja työnhaku. Oli sinulla sitten osaamista valokuvauksesta, tapahtumajärjestelystä, somistuksesta tai vaikka markkinoinnista, Patinasta voi löytyä juuri sinulle sopiva Paikka.

”Työt on tehty, nyt korjataan jäljet”

Moderni ”metallimies” Petra

Metallialasta ja metallityöpajasta puhuttaessa on helppo luoda verkkokalvoilleen stereotyyppinen heijastus hiukan hämärästä, raudalta tuoksuvasta hallista, jossa raavaat miehet paiskivat hommia likaisissa haalareissa. Lahden Työn Paikka Oy:n Mukkulan työvalmennusyksiköstä löysin kuitenkin 24-vuotiaan Petran, jonka työtehtäviin kuuluu mm. kotimaisten design-huonekalujen ja sisustuselementtien valmistaminen. Nyt on aika ravistella noita pölyttyneistä mielikuvia ja ottaa selvää, mistä on kyse.

Petra Nieminen on suorittanut kone- ja metallialan perustutkinnon ja valmistui vappuna 2015. Töitä ei etsinnöistä huolimatta löytynyt ja syksyllä 2016 hän ystävän vinkin perusteella otti yhteyttä Mukkulan metalliyksikön yksilövalmentajaan. Vaikka Petra itse asui samalla suunnalla kuin työpajamme sijaitsee, hän ei koskaan ollut tällaisesta Paikasta kuullutkaan. Yksilövalmentajan tapaamisen kautta Petran tie johti ensin työkokeiluun, sitten palkkatuelle ja nyt hän on määräaikaisessa työsuhteessa.

”Valmistamme erilaisia design tuotteita mm. Showroom Finlandille. Täällä ollessani olen tehnyt erilaisia pöytiä, naulakoita, vaaterekkejä, ja henkareita” kertoo Petra. Showroom Finland tuotteille on yhteistä innovatiivinen ja ajaton design. Tuotteita on myynnissä mm. Finnish Design Shopissa, Vepsäläisellä ja Stockmannilla. ”Showroom Finlandille valmistamamme tuotesarjan on suunnitellut päijäthämäläinen muotoilija ja sisutusarkkitehti Tapio Anttila. Valmistamme tuotteita myös muille suunnittelijoille. ”

”Työ on tarkkaa ja laatuvaatimukset ovat erittäin korkeat. Pääsääntöisesti pidän työstäni. Vaikka ajauduin metallialalle vähän niin kuin vahingossa, tuntuu tämä ihan mielekkäältä hommalta. Itse tulin täältä paikkaa kyselemään kaverin suosituksesta ja voin kyllä suositella muillekin samaa, jos töitä ei meinaa löytyä. ”

Paikan päällä kuultua

Paikan päällä kuultua -juttusarjassa esittelemme Lahden Työn Paikka Oy:n tukipalvelu- ja valmennushenkilöstöä ja heidän työtehtäviään. Haastattelijamme jalkautuvat toimipisteisiimme ja ottavat paikan päällä selvää myös sellaisista asioista, jotka ei välttämättä yleisesti ole tiedossa. Juttusarjan toisessa osassa paljastamme, kuka työntekijöistämme on mm. joutunut poistamaan Spede Pasasen tiloistamme asiattoman käytöksen vuoksi.

Katja Ålander, miten on mahdollista, että työsi puolesta olet tuollaiseen tilanteeseen joutunut?

Olen tullut taloon töihin jo vuonna 1990 silloiseen Kiveriön lahjatavaramyymälään. Näihin vuosiin on mahtunut monen moista, mm. kynttilätehtaan pyörittämistä ja tonttujen naamojen maalausta urakkapalkalla. Spede Pasaseen törmäsin silloin, kun meillä oli Urheilukeskuksessa kahvila, Flying Finn. Kahvilan sisätiloissa ei saanut tupakoida, mutta Pasanen ei kieltoa noudattanut. Tilanne johti siihen, että jouduin heittämään Speden ulos kahvilasta.

 Kerro vähän lisää tuosta kahvilasta, moni lukijoistamme ei välttämättä tiedä, että meillä on sellaistakin toimintaa ollut.

Keväällä 1995 pystytettiin Urheilukeskukseen hirsimökki, Flying Finn. Mökissä oli kahvila, matkamuistomyymälä ja Lahden kaupungin Info-piste. Kahvila palveli asiakkaitaan toukokuusta syyskuuhun sekä erilaisten tapahtumien aikaan. Tuolloin Urheilukeskuksessa kävi bussilasteittain mm. saksalaisia turisteja, jotka kuvasivat ensin mäkihyppytornit ja tulivat sen jälkeen ostamaan meiltä jäätelöä ja postimerkkejä. Finlandia -hiihtojen yhteydessä paistoimme uuni kuumana pitsaa italialaisille hiihtäjille. Parhaimpina aikoina rahaa tuli niin, ettei kaikki mahtunut kassalaatikkoon vaan seteleitä piti sulloa keittiön laatikkoon. Yksi mieleen jääneitä kokemuksia oli myös se, kun mökin putket jäätyivät ja vettä tuotiin tonkissa Kiveriöstä taksilla Urheilukeskukseen.

Urheilukeskuksen Flying Finn, lahjatavaramyymälä v. 1995

Flying Finn on historiaa, samoin Kiveriön lahjatavaramyymälä, mitä Katja sinun tehtäviisi tänään kuuluu?

Työskentelen vastaavana työvalmentajana Kierrätyskeskus Patinassa, jossa olen ollut kohta kuusi vuotta. Työhöni kuuluu paljon hallinnollisia tehtäviä, olen mukana uusien valmentautujien rekrytoinnissa ja sitten toimin työvalmentajana kierrätysmyymälässä. Nykyisessä työssäni palkitsevinta ovat onnistuneet asiakaskokemukset. Yhtä lailla mieltä lämmittää se, kun valmentautujien asiat etenevät oikeaan suuntaan tai kun kuluttaja-asiakkailta tulee positiivista palautetta Patinan palveluista.

Haluatko vielä lähettää terveisiä lukijoillemme?

Näin mökkikauden alkaessa on hyvä muistutella, että myymälästämme löytyvät niin linnunpöntöt, mökkiastiat kuin terassikalusteetkin. Meillä on tämän vuoden puolella avautunut kaksi aivan uutta myymälää, KierrätysPaikka Hollola (Mursketie 2A) ja KierrätysPaikka Kujala (Sapelikatu 7). Tervetuloa ostoksille!

Patinan vastaava työvalmentaja Katja Ålander, huhtikuu 2017

 

 

Paikan päällä kuultua

Paikan päällä kuultua -juttusarjassa esittelemme Lahden Työn Paikka Oy:n tukipalvelu- ja valmennushenkilöstöä ja heidän työtehtäviään. Haastattelijamme jalkautuvat toimipisteisiimme ja ottavat paikan päällä selvää myös sellaisista asioista, jotka ei välttämättä yleisesti ole tiedossa. Juttusarjan ensimmäisessä osassa selvitämme, kuka työntekijöistämme on Lahden MM-kisojen aikaan ollut ratkaisevassa roolissa, kun norjalaiset kukistettiin.

Esa Koponen, mikäs mies se sinä olet?

Tällä hetkellä toimin Kiveriön työvalmennusyksikön kokoonpano-osaston työvalmentajana. Taloon tulin vuonna 2007 Kirjansitomoon liimasidoskoneenhoitajaksi. Aiemmassa elämässäni olen ollut kirjapainoalan ammattilainen ja viimeisimmät vuodet työskentelin Alma Medialla. Osallistuin silloisen Kiveriön esimiehen Manne Anttilan pitämälle kirjansidonnan kurssille ja sieltä päädyin taloon.

Kuinka ihan toisen alan ammattilainen päätyi valmennustehtäviin ja miten on homma maittanut?

Tässä hommassa ei ainakaan raha ratkaissut, palkka nimittäin tippui alan vaihdon myötä merkittävästi. Kymmenen vuoden jälkeen voi silti hyvillä mielin todeta, että kyllä kannatti! Itselleni yksi tärkeä vaihdoksen syy oli halu tehdä töitä ihmisten kanssa. Työvalmentajan yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on kyky tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Se on sellaista avarakatseisuutta, joustavuutta ja ymmärrystä erilaisuutta kohtaan. Samaan aikaan pitää olla johdonmukainen, jämäkkä ja tarvittaessa pitää asettaa niitä rajojakin. Ihan hyvin on ilmeisesti mennyt kun olen tullut valituksi vuoden työvalmentajaksikin.

Nyt en enää malta odottaa, kerro jo Esa mitä nämä jutut kansainvälisestä urheilumenestyksestä ovat?

Tässä on hiljattain tapahtunut muutamakin merkittävä juttu. Kaikki alkoi siitä, kun edeltäjäni jäädessä eläkkeelle perin häneltä työtehtävien lisäksi Mölkky-joukkueen kapteeniuden. Pieni mutta sitäkin aktiivisempi joukkueemme pelaa sekä kesä- että talvisarjaa, lisäksi Mölkyn ympärillä järjestetään lukuisa määrä erilaisia tapahtumia, osa järjestetään ihan hauskanpitomielessä ja osassa kilpaillaan ihan tosissaan. Kansainvälinen menestys siis liittyy tähän Mölkky-joukkueen toimintaan. Lahden MM-kisojen yhteydessä pelattiin ensimmäinen Mölkyn Suomi-Norja maaottelu. Minulla oli kunnia heittää ratkaisuheitto, jolla peli päättyi meidän voittoomme. Lisäksi olimme joukkueen kanssa Tallinnassa Mölkyn EM-kisoissa, joissa pääsimme pokkaamaan B-finaalissa hopeamitalit.

Onneksi olkoon Esa ja koko joukkue. Hyvä että saatiin selvyys tähänkin asiaan. Lähetäpä vielä terveiset kaikille lukijoille

Uuden oppiminen kannattaa aina! On sitten kyse uuden ammatin opiskelusta, uusiin työtehtäviin siirtymisestä tai uudesta harrastuksesta, se pitää mielen vireänä. Olkaa rohkeita ja tarttukaa mahdollisuuksiin.

Lahden Työn Paikka Oy:n Mölkkyjoukkue Tallinnnan EM-kisoissa 2017

Työkokeilu on mahdollisuus!

Tomi Helinillä on tänään työkokeilunsa viimeinen päivä Kierrätyskeskus Patinan atk-testauksessa. Tomi on ollut työkokeilussa täydet puoli vuotta ja kehittämispäällikkömme Katja Aalto kävi kyselemässä hänen kokemuksiaan.

”Työkkäristä tuli kirje, että pitäisi mennä varatulle ajalle miettimään harjoitteluvaihtoehtoja. Halusin varmistaa, että pääsen itselleni mieluisaan paikkaan ja siksi kävin valmiiksi Patinassa itse kysymässä. Olen ollut täällä aikaisemminkin” kertoo Tomi.

Tomin työkokeilu erosi aikaisemmista siten, että tällä kertaa jakson aikana hänelle muodostui selkeä tavoite; halu hankkia datanomin tutkinto. Työkokeilun aikana Tomin yksilövalmentaja oli yhteydessä Salpauksen opettajaan, joka kävikin Tomia tapaamassa Patinassa. Tapaamisessa käytiin läpi tutkinnon osia ja niiden ammattitaitovaatimuksia, jotta ne voitiin huomioida Tomin työkokeilun aikana.

Tomi teki työkokeilun ajan töitä atk-laitteiden testauksen erilaisissa työtehtävissä sekä dokumentoi oman tekemisensä. Lisäksi Tomi on mm. perehdyttänyt uuden valmentautujan tietokoneen kasaamiseen. Kun kaikki tekeminen on huolellisesti kirjattu, voidaan Tomin osaaminen tunnistaa ja tunnustaa tutkintotavoitteiden mukaisesti.

Työkokeilun päättyessä Tomilla on asiat hyvin. Tiedossa on koulutuspaikka, tosin polku sinne saattaa kulkea Takataskun atk-ohjaajan tehtävien kautta. Tomi itse kuvaa jaksoaan seuraavasti; ”Hyvin on mennyt, itselläni on nyt ollut motivaatio kohdallaan. Onhan niitä joskus huonojakin päiviä mutta harvemmin!”

Tomin neuvo muille onkin; ”Ole itse aktiivinen, mene suoraan työpaikalle ja kysy paikkaa. Työkokeilukin voi olla tosi hyvä juttu:”

Tuotekehitystä ja tuotteistamista

”Jos lähdetään tekemään tuotetta myyntiin, on lähdettävä liikkeelle kysyntä edellä.” Tällaisia asioita käsiteltiin Lahden Työn Paikka Oy:n ja Nauha ry:n yhteisessä tuotekehitys- ja tuotteistamistyöpajassa, joka pidettiin Kierrätyskeskus Patinassa maanantaina 30.1.2017.

Ideointityöpajamme vetäjänä toimi muotoilija Marianne Valola, joka oman esimerkkinsä kautta kannusti ihmisiä rohkeasti puhaltamaan ideoita lentoon ja viemään niitä yhdessä eteenpäin. Marianne luotsasi työpajaan osallistuneita rohkeasti kertomaan itsestään, omasta osaamisestaan ja kiinnostuksen kohteistaan. Yhteistä ideointirakennetta hyödyntäen päivän aikana saatiin mallinnettua loistavia ideoita älyjääkaapista yksinäisyydestä kärsivien lemmikkieläinten viihdytyskeskukseen.

Vaikka Marianne kertoikin uuden idean kehittelyn voivan alussa muistuttaa pimeässä haparointia, voidaan systemaattisella ja suunnitelmallisella työskentelyllä pienestä idean häivähdyksestä jalostaa myytävä tuote. Mariannen sanoin; ”Tunne tuottaa lisäarvoa”.

KierrätysPaikkoja on kohta kaksi

Lahden Työn Paikka Oy avaa kaksi kierrätysyksikköä helmikuussa: KierrätysPaikka Kujala ja KierrätysPaikka Hollola.

Keskiviikkona 8.2. avataan KierrätysPaikka Kujalaan pieni varastomyymälä. Kujalassa KierrätysPaikka on toiminut viime kesästä lähtien ehjän, puhtaan ja käyttökelpoisen tavaran vastaanottopisteenä Jäteasema Pillerin yhteydessä. Nyt avattavassa varastomyymälässä myydään kierrätystavaraa monipuolisesti; huonekaluja, polkupyöriä, rakennustarvikkeita, monenlaisia varaosia. Sisustusesineet, astiat ja tekstiilit siirretään myytäväksi Kierrätyskeskus Patinaan. KierrätysPaikka Kujalan toiminnan tavoitteena on olla täyden palvelun kierrätyspaikka yhteistyössä Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n kanssa. Samalla kun tuot jätteesi Jäteasema Pillerille, niin voit tuoda käyttökelpoisen tavaran kiertoon.

Keskiviikkona 15.2. avataan KierrätysPaikka Hollola, jossa on sekä tavaran vastaanotto että myymälä. KierrätysPaikka Hollolan myymälässä on tarjolla kaikkea kodin kalustamiseen ja sisustamiseen sekä vapaa-aikaan. Vaatteet, kodintekstiilit sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteet eivät kuulu valikoimiin, joten niitä ei myöskään vastaanoteta. Vaatteille on tarjolla oma keräysastia ja suuret sähkölaitteet, kuten pakastimet ja kuvaputkitelevisiot, voi viedä Kierrätyskeskus Patinaan.

Tervetuloa tutustumaan KierrätysPaikkoihin:

KierrätysPaikka Kujala (Sapelikatu 7, Lahti), ma-pe klo 9-17

KierrätysPaikka Hollola (Mursketie 1, Hollola), ma-pe klo 9-17

 

Lisätietoja KierrätysPaikkojen toiminnasta:

Petteri Tynninen, petteri.tynninen@lahdenpaikka.fi, 044-708 1716

Miia Salminen, miia.salminen@lahdenpaikka.fi, 044-708 0014

 

KierrätysPaikka Kujala on osa Kiertoliike-projektia. Kiertoliike – Päijät-Hämeen kiertotalousmalli ja uudet liiketoimintamahdollisuudet –projektin tavoitteena on tukea alueen liiketoiminnan kehittymistä kiertotalouden suuntaan. Kiertoliike-projektia rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto.

Ryhmävalmennus 2016

Valmennuspalveluihimme kuuluu myös ryhmävalmennusta, missä kehitetään elämänhallintaa sekä työelämävalmiuksia.

Vuoden 2016 ryhmävalmennuksia lähdettiin toteuttamaan uudella sapluunalla, missä valmentajat liikkuvat työyksikköihin, tämän lisäksi ryhmävalmennuksen kesto supistui 4 tunnista 1,5 tuntiin. Ryhmävalmennuksen aiheet jaettiin neljään eri osaan:

  1. itsetunto, unelmat ja henkilökohtaiset vahvuudet
  2. työnhakutaidot
  3. hyvinvointi ja ergonomia
  4. työelämän pelisäännöt.

Ensimmäisen ryhmävalmennuksen aihe itsetunto yms. toteutettiin ryhmässä keskustelemalla ja syventymällä aiheeseen. Keskustelun jälkeen tehtiin itsenäisesti aiheeseen liittyvä tehtävä. Ryhmävalmennukseen osallistujille jaettiin kansiot. Tarkoitus on, että ryhmävalmennuksessa jaettavat materiaalit saa säilytettyä yhdessä paikassa ja niihin on mahdollista palata myös ryhmävalmennuksen jälkeen. Osallistujilla on oma yksilövalmentaja käytettävissään, tämä mahdollistaa sen, että aiheisiin on mahdollista palata kahden kesken yksilövalmentajan kanssa.

Näiden aiheiden lisäksi keväällä toteutuu ruokakurssi Marttalassa. Ruoan valmistamisen ja tietenkin syömisen jälkeen on mukava lähteä täydellä mahalla tutustumaan Lahden kaupungin tarjoamiin maksuttomiin palveluihin.

Suunnitteilla on myös liikuntapäivä, nähtäväksi jää pelataanko jalkapalloa, reippaillaanko luonnossa tai lähdetään vaikka vesijumppailemaan. Toiveita ja ideoita ryhmävalmennuksen aiheisiin tietenkin kuunnellaan ja myös toteutetaan parhaamme mukaan.

 

Valmennusterveisin
yksilövalmentaja
Noora

 

Sähköpostiosoitteemme ovat muuttuneet

Organisaatiomme nimenmuutoksen myötä sähköpostiosoitteemme ovat muuttuneet 13.1.2016 alkaen muotoon etunimi.sukunimi@lahdenpaikka.fi. Yleissähköpostimme on
postit@lahdenpaikka.fi ja Patinan yleissähköposti on patina@lahdenpaikka.fi. Osoitteella tuoterengas.fi lähetetyt postit ohjautuvat edelleen uusiin osoitteisiimme.

POSTITELLAAN!

Lahden Työn Paikka Oy

On siitä puhuttu, on siitä huhuttu ja kilpailua pidetty – nimestämme!!!! Hyvää kannatti odottaa.

Ja nyt se on täällä – Entisen Tuoterenkaan ja Valman uusi nimi on Paikka. Virallisesti ja patentti- ja rekisterihallituksen tiedoissa Lahden Työn Paikka Oy:ksi muotoutunut. Päivittäisessä kirjoittelussa ja markkinoinnissamme Lahden Paikka ja netissä lahdenpaikka.fi.

Muuntuneen nimen myötä alkaa 2016 todellinen uusi alkumme. Tämän kuluneen vuoden 2015 olemme ravistelleet itseämme irti vanhasta. Joukkuettamme on kiittäminen muuntautumiskyvystä. Valma johdatti meidät uuteen.

Nyt on kehittymisen Paikka.

Paikka ja Lahden Paikka tulevat näkymään sekä asiakkaillemme että omalle väellemme ja sidosryhmille heti 2016 alusta. Piakkoin julkistetaan uusi ilmeemme ja ulkoasumme. Vaikka asumme ja ilmeemme muuttuu, säilyy toimintamme vankka perusta ja tehtävämme ydin entisenä ihmisten valmentamisena elämän polkunsa taivalluksessa. Olemme tehneet hyvä työtä ja menestyneet yli 30 vuotta. Olemme auttaneet tuhansia. Olemme onnistuneet yhdessä.

Hyvät asiat siis säilyvät ja saavat uuden kuosin elääkseen vahvana seuraavatkin 30 vuotta. Ihmisen ollessa työmme keskus. Ihmisen saajana ja antajana toinen toistamme tukien. Kannattaa tulla Paikan päälle kokemaan muuntumisemme. Seuraa sivujamme heti Paikalla, sillä siellä kerrotaan tarinaa Lahden Paikan hypystä ulos maailmaan.

Yhdessä toteamme, että tää on mun Paikka, nasta Paikka. Elämän Paikka. Kiitos kaikille nimen luomisessa mukana olleille.

Pekka Kotiaho, toimitusjohtaja