Kesäpäivän keikaus 19.10.2018

Syyspäivän tasaus on jo mennyt ja kohta vaihdetaan kellot talviaikaan. Sitä ennen haluamme kuitenkin järjestää Pienkonehuollon Kesäpäivänkeikauksen!

Pienkonehuoltomme muutti keväällä Laatikkotehtaankadulta uuteen osoitteeseen Katsastajankadulle. Kesä on mennyt tiiviisti koneiden kunnostamisen merkeissä. Nyt kun pahin ruuhka alkaa hiljalleen helpottaa, haluamme toivottaa sekä uudet että vanhat asiakkaamme tervetulleiksi tutustumaan uuteen toimipisteeseemme. Tarjolla on kahvia ja makkaraa sekä tilaisuus jättää ruohonleikkuri huoltoon ennen uuden sesongin käynnistymistä.

Lahden Työn Paikka Oy/Pienkonehuolto
Katsastajankatu 14, 15800 Lahti
puh. 044 708 1227

 

 

 

 

 

 

 

Tervetuloa!

 

 

Kumppanuuspäivä Toivon kasvihuoneella

Keskiviikkona 29.8. Toivon kasvihuoneella vietettiin iloista kumppanuuspäivää. Yhteistyökumppanit ja toiminnassa mukana olleet tahot tutustuivat Toivon kasvihuoneeseen katsellen, kuunnellen, haistellen ja maistellen. Kasvihuoneen kesän aikaisen toiminnan ovat tehneet mahdolliseksi Lahden seurakuntayhtymän, Lahden kaupungin, Lahti Energian ja Lahti Aquan jouheva yhteistyö Lahden Työn Paikka Oy:n kanssa. Yhdessä tehtiin uutta ja hyvää, yli rajojen.

 

Lahti Energia tukee Toivon kasvihuoneen toimintaa. Janina Jokimies, Eero Seesvaara ja Anne Tuovinen yhteiskuvassa Lahti Energian nimikkotomaattien kanssa

Kumppanuuspäivässä saimme maistella Toivon kasvihuoneessa kasvaneita herkkuja, kun valmentaja Atte Vartiainen grillasi makkaran kaveriksi paprikaa, kesäkurpitsaa ja kipakkaa chiliä. Rohkeimmat herkkusuut haukkasivat chiliä reilun puraisun ja pyyhkivät sitten silmiään sen tulisessa syleilyssä. Puutarhuri Linda Halmemies esitteli yrttejä ja kertoi niiden käyttökohteista. Lämmin ja aurinkoinen kesä on kasvattanut muun muassa basilikat todella suuriksi ja herkullisiksi. Kasvihuoneemme on todistettavasti antanut voimaa niin kasveille kuin ihmisillekin.

Grillimestari Atte Vartiainen ja Toivon kasvihuoneen antimia.

Syksyä kohden kuljettaessa kukkien loisto muuttuu hiljalleen kypsyyden sävyiksi ja lopulta himmenee. Toivon kasvihuoneella on aina edulliset hinnat ja nyt kasvukauden loppua kohti hinnat ovat vielä edullisemmat. Herkullisen basilikan voit poimia mukaasi yhdellä eurolla. Tule ja ylläty valikoiman runsaudesta ja lähellä kasvatettujen kasvien  edullisuudesta!

Toivotamme kaikki tervetulleiksi Toivon kasvihuoneelle nauttimaan satokaudesta ja mukavasta tunnelmasta. Toivon kasvihuone on avoinna 12.09.2018 asti.

 

Toivon kasvihuoneen yhteystiedot:
Levonkatu 4,  15160 Lahti
työvalmentaja Atte Vartiainen, 044 708 1240, atte.vartiainen@lahdenpaikka.fi
työpajapäällikkö Reetta Jänis, 044 708 1816, reetta.janis@lahdenpaikka.fi
Toivon kasvihuoneen ajankohtaiset uutiset löytyy fb-sivuilta: www.facebook.com/toivonkasvihuone

 

Hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä

Toukokuun viimeisenä päivänä vietettiin Lahden Työn Paikka Oy:n valmennus- ja tukipalveluhenkilöstön työhyvinvointipäivää. Tällä kertaa paikaksi oli valikoitunut Hollolan Hirvi, joka tarjosikin maukkaiden antimien lisäksi hyvät puitteet yhteiselle kehittämiselle.

Iltapäivän aikana kuulimme sekä toimitusjohtajamme katsauksen organisaatiomme tulevista näkymistä että syksyllä käynnistyvästä työntekijöidemme osaamisen kehittämiseen tähtäävästä valmentajille suunnatusta työnhakukoulutuksesta. Koulutuksen tarkoituksena ei ole tukea henkilöstöämme hakeutumaan muualle töihin vaan antaa heille uusia eväitä perustehtävämme toteutukseen eli pitkäaikaistyöttömien työmarkkinoille pääsyn tukemiseen. Kouluttajaksemme tulee Virpi Kumpulainen MunJob Oy:stä.

Antoisaa oli myös kuulla yritysvalmentaja Torfinn Slåenin puheenvuoro palautteen antamisesta. Valmennustyömme on jatkuvaa havainnointia ja havaintojen puheeksi ottamista, joten asiasisältö oli juuri meille sopiva! Yksi päivän kohokohdista oli Torfinnin johdolla pelaamamme korttipeli. Pelin avulla käsittelimme asioita, jotka työyhteisössämme antavat energiaa ja asioita, jotka vievät energiaa pois perustehtävän toteutukselta. Johtoryhmämme saikin päätöksentekonsa tueksi hyvät eväät siihen, mihin asioihin henkilöstö toivoisi muutosta.

Kiitos kaikille päivän järjestelyihin osallistuneille sekä ennen kaikkea osallistujille, te teitte päivästä onnistuneen!

Valmennus- ja tukipalveluhenkilöstön kehittämisiltapäivä Hollolan Hirvessä 31.5.2017

Raksa 2017 – tavataan siellä

Olemme mukana Raksa 2017 tapahtumassa 17.-19.3. Lahden Työn Paikka Oy:n osaston löydät E-hallista. Tule tutustumaan tuote- ja palvelutarjontaamme.
Osastollamme voit askarrella pääsiäiskoristeen, ostaa kivoja kierrätystuotteita, osallistua rakennustarvikekierrätykseen liittyvä kyselyyn ja arvontaan.

Nähdään Raksassa!

 

Terveisiä messuilta!

Keskiviikkona 25.1.2017 Lahden Työn Paikka Oy oli mukana DuuniExpo -messuilla. DuuniExpo on Lahden ammattikorkeakoulun järjestämä vuosittainen verkostoitumis- ja rekrytointitapahtuma, jossa opiskelijat etsivät mm. kesätyöpaikkoja ja ideoita opinnäytetöiden tekemiseen potentiaalisten työnantajien kanssa.

Me Paikkalaiset olimme messuilla esittelemässä Nuorten työpajatoimintaa, jota toteutamme Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän valtionavustuksen turvin. Kerroimme messuvieraille mm. siitä, miten voimme auttaa tilanteessa, jos opiskelu- tai työpaikkaa ei löydykään tai nuori kokee tarvitsevansa apua oman työtulevaisuutensa suunnitteluun. Messuvieraiden palaute oli yksimielistä; ”Hienoa, että tällaista palvelua on tarjolla!”

Perinteiseen tapaan messuosastomme oli sisustettu Patinan uusiotuotepajan tuunaamilla huonekaluilla. Kierrätyskeskus Patinan toiminta olikin monelle messuvieraalle tuttua, vaikka joukossa olikin muutama, jotka eivät meistä ikinä olleet kuulleetkaan. Jättämällä yhteystietonsa osastollamme vierailleet henkilöt osallistuivat Patinan lahjakorttien arvontaan, onnettaren suosiossa olleille on asiasta henkilökohtaisesti ilmoitettu.